Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, κάνει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου "έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε".
Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:
-πρώτον, ακυρώθηκε το δημοψήφισμα,
 -δεύτερον, εξαναγκάστηκε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, κάτι που δεν ήταν καθόλου βέβαιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε στην Βουλή.
-τρίτον, επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου
-τέταρτον, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.
Στις προσεχείς εβδομάδες, ο κ. Σαμαράς θα στηρίξει την κυβέρνηση στο έργο της και θα προβάλλει ότι η δική του στρατηγική άνοιξε τον δρόμο για να αρθεί το αδιέξοδο.