Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι θεσμικές παθογένειες και στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης πρέπει να αποτελούν εθνική προτεραιότητα

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίκληση του θεσμικού πλαισίου, του φόρτου εργασίας των δικαστών και των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις εξελίξεις και τις κωλυσιεργίες στην απονομή της Δικαιοσύνης που προκαλούν την κοινή γνώμη.
Λίγες μέρες πριν, αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Μάκης Ψωμιάδης, ενώ εκκρεμούσε η διαδικασία απόφασης για την προφυλάκισή του και όπως ήταν φυσικό εξαφανίσθηκε. Στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα», λόγω συμπλήρωσης της 18μηνης προφυλάκισής τους, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πως από τη μια η Δικαιοσύνη αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της και από την άλλη η Πολιτεία απέτυχε στη δημιουργία λειτουργικού δικαστικού συστήματος. Και αυτό επιβεβαιώνει την πλήρη απώλεια ελέγχου, από την κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα.
και όχι να προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».  



Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:



«Στην πιο δύσκολη καμπή για τη χώρα, το μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρώπη πρέπει να είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα δίνουν οριστικές λύσεις και θα βγάζουν την Ευρώπη πιο μπροστά από τις αγορές.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση διχασμένη και χωρίς σχέδιο και η αξιωματική αντιπολίτευση κολλημένη στο λαϊκισμό της, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πείσουν την κοινωνία και τους εταίρους, ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε οριστικά τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ».