Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μένει στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης

Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του Αστέρα Τρίπολης για την ποινή του υποβιβασμού που του είχε επιβάλει η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, καθώς έκρινε πως δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.
Παράλληλα, η Επιτροπή «εξαφάνισε» την ποινή της τριετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο του προέδρου της αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
                                                                  --------------------
Επίσης η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ απάλλαξε τον Λεβαδειακό και τον πρόεδρό του Γιάννη Κομπότη, για την υπόθεση με τον περιβόητο αγώνα κόντρα στην Ηλιούπολη!
Οι «πράσινοι» είχαν κατηγορηθεί για «το στημένο του αιώνα», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο σήμερα η ομάδα της Βοιωτίας απαλλάχθηκε πρωτόδικα.
Θεωρητικά, πλέον, η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καλέσει Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό για να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις στο πρωτάθλημα.
Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει ακόμη αρκετά μακρινό, αφού εναντίον της Πρωτόδικης απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση και ως εκ τούτου να εκπέσει η απόφαση.
Η ΕΠΑΕ και τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη για τρεις περιπτώσεις:
Για το παράνομο στοίχημα, με 3-0 υπέρ, για τη δωροδοκία με 2-1 ψήφους (μειοψήφησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Κατσής) και για το ματς με την Ηλιούπολη πάλι με 2-1 (μειοψήφησε ξανά ο πρόεδρος της Επιτροπής).
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής, καθώς θεωρεί ότι βάσει κατηγορητηρίου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων από πλευράς Λεβαδειακού.
Παράλληλα, επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού σε Ιωνικό, Αγροτικό Αστέρα και Ρόδο.