Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οργή, φήμες και ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας…


Υπογραφή: Αθανασία Μπαξεβάνη
Οργή, φήμες και ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας…Έχει συναίσθηση η κυβέρνηση ότι ο κόσμος στις πλατείες συζητά πλέον για συνωμοσίες και προδοσίες εκ μέρους της και σε βάρος της χώρας, ξεκινώντας από τους «υπηρέτες της Goldman Sachs και του Δ.Ν.Τ», και καταλήγοντας στη δωρεά των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»; Τα νέα μέτρα, δεν προκαλούν μόνο οργή. Ταυτόχρονα, εντείνουν τις φήμες ότι ο πρωθυπουργός δεν αναζήτησε καμία διέξοδο άλλου τύπου, διότι ανέλαβε να εκτελέσει με όποιο κόστος για το λαό, ένα σχέδιο που υπηρετεί τις επιταγές του διεθνούς οικονομικού κεφαλαίου. Αυτά συζητά ο κόσμος.
Όσο όμως θα βαθαίνει η κρίση, όσο ο φόβος θα εντείνεται, τόσο ο κόσμος θα αναζητά απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα των τραγικών εξελίξεων για τη χώρα, μέσα από ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας. Ίσως άδικα, αλλά η ιστορία θα το δείξει. Και πάντως όχι άσχετα, καθώς τα αναπάντητα αυτά ερωτήματα διατυπώνονται ευθέως πλέον και μέσα στη Βουλή.

Κατ΄ αρχήν οι πολίτες είναι βέβαιοι, ότι ο πρωθυπουργός κρύβει τις αλήθειες. Είπε «κανένα σπίτι χωρίς έναν εργαζόμενο» και δυο μέρες μετά το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει ανεργία 18,5% του χρόνου. Είπε «παίρνω μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε» και πάλι χρεοκοπούμε, ενώ τόσες ευρωπαϊκές χώρες πριν από εμάς, είχαν πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα, χρεοκόπησαν και δεν χρειάστηκε να πάρουν τέτοια μέτρα.
Το πρώτο που σκέφτεται ο κόσμος είναι ότι δεν μπορεί να μη γνώριζε η κυβέρνηση πριν ψηφίσει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, αυτό που είπε χθες ο πρώην Επίτροπος της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Φραντς Φίσλερ . Δηλαδή, πώς η κυβέρνηση «όσες προσπάθειες και αν καταβάλει, όσα μέτρα και αν πάρει, όσους δημόσιους υπαλλήλους και αν απολύσει, όσο και αν περικόψει μισθούς και συντάξεις ή ακόμη και να μειώσει κατά 50% το στρατό της, μέτρα δηλαδή που δεν θα αποδεχόταν κανείς άνθρωπος στον κόσμο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διότι το χρέος σύμφωνα με το ΔΝΤ, το επόμενο έτος θα ανέρχεται στο 170%, με επιπλέον τις επιβαρύνσεις των επιτοκίων».
Εύλογο το ερώτημα και η υπόθεση «προδοσίας»: Εφόσον είναι δεδομένο ότι γνωρίζει αυτό το αυτονόητο ο πρωθυπουργός, γιατί μας έβαλε να υπογράψουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα σώζονταν η χώρα;
Αντ΄ α υτού, η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για «θεωρίες συνομωσίας». Μόλις χθες μίλησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για πολλοστή φορά για τους ανθρώπους της “Goldman Sachs”.
Για «μεθόδευση της απώλειας εθνικής κυριαρχίας» μίλησε σήμερα στη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, θέτοντας «αμείλικτα» ερωτήματα, τα οποία για την ευκολία, παραθέτω αυτούσια:
«Το Γενάρη του 2010 βγήκατε στις αγορές να πάρετε 5 δις, σας δώσανε 25 και σεις πήρατε τα 7. Ενώ ξέρατε –ο Πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ο ίδιος ότι συζητούσε, την υπαγωγή με τον Στρος Καν στο Δ.Ν.Τ. και την ίδια στιγμή αρνιόσασταν να αναζητήσετε εναλλακτικές πηγές δανεισμού. Γιατί οι άλλες χώρες το κάνουν; Γιατί η μικρή Κύπρος το κάνει αυτό; Είναι άλλα τα μεγέθη θα μου πείτε. Και η Πορτογαλία και η Ισπανία αναζητούν εναλλακτικές πηγές δανεισμού.
Και την ίδια στιγμή αφήνατε την υποτιμητική κερδοσκοπία στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας με το Τ+10 και κανείς δεν έχει απολογηθεί γι’ αυτό. Και την ίδια στιγμή –μα και αυτό συνωμοσία;– τοποθετούσατε σε κρίσιμους τομείς της διαχείρισης των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας, στον Οργανισμό Διαχείρισης Χρέους και στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ανθρώπους της Goldman Sachs και του Δ.Ν.Τ. και αυτό συνωμοσία είναι; Και θα μου πείτε πού το κακό, αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν τη δυνατότητα και το ισχυρό βιογραφικό να διαχειριστούν αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις και εγώ σας ερωτώ κύριε Υπουργέ των Οικονομικών. Σε ποιο αφεντικό υπάκουε ο κ. Γεωργίου; Σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωζώνης εντάσσονται αδιακρίτως τα ελλείμματα όλων των Δ.Ε.Κ.Ο. στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης; Θα μου πείτε μα ποια η διαφορά για 2 μονάδες που αυξήθηκε το έλλειμμα; Αυτές οι μονάδες, είναι που μεταφράζονται σε δάκρυα και αίμα για τον ελληνικό λαό; Αν λοιπόν όλα αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας, δώστε μια στοιχειώδη εξήγηση».
Και μια εξωκοινοβουλευτική ιστορία «συνομωσίας»:
Με ταχύτητα φωτός έκανε το γύρο της Ελλάδας, η υπόθεση της υπέρογκης δωρεάς ενός Πατρινού για να ξοφλήσει το εξωτερικό του χρέος το ελληνικό δημόσιο, που αποκάλυψε το Zougla.gr: Μια επώνυμη οικογένεια δώρισε στο κράτος 4 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» (που συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα) αξίας 670. δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό επαρκεί για την αποπληρωμή τουλάχιστον του ελληνικού χρέους, ισχυρίζονταν οι δωρητές, σημειώνοντας ότι η δωρεά είναι σε γνώση των κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά. Πώς το συζήτησε η κοινωνία; Ότι μπορεί να σωθεί η χώρα από τη δωρεά, αλλά ο πρωθυπουργός δεν θέλει!
Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδας σε απαντητική της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η αξία των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» εκμηδενίστηκε, δεν θα το μάθουν πολλοί. Όταν μια ιστορία, παύει να είναι μια ιστορία συνωμοσίας και προδοσίας, δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Κυκλοφορούν και πολλές κάλπικες ιστορίες σε βάρος της κυβέρνησης. Όμως τα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν στη Βουλή, πρέπει να τα απαντηθούν τώρα, εμπράκτως με άλλες πολιτικές επιλογές. Διότι όσο σίγουρα δεν πιστεύει ο λαός ότι όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν σε προδοσία ξεπουλήματος της χώρας, αλλά τόσο, δεν αποκλείει ότι υπάρχει σχέδιο ξεπουλήματος που θα αποκαλυφθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος σε μια Ελλάδα που θα είναι πλέον αποικία. Και ακόμη δεν άρχισε ο ξεσηκωμός των πεινασμένων…

eklogika.gr