Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους.
Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί για να απαντήσει έμπρακτα;».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΜΟΣΙΑΛΟΥ




Η κυβέρνηση είναι απούσα από τις εξελίξεις. Δεν διαπραγματεύεται. Ακόμα και στελέχη της ζητούν ενημέρωση και δεν την έχουν. Η σύγχυση είναι τέτοια που φτάσαμε σε σημείο ο κ. Βενιζέλος να διαψεύδει ακόμη και τον κ. Μόσιαλο.

Ας πουν, επομένως, ποιος από τους δυο λέει ψέματα: Ο κ. Βενιζέλος που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις συζητήσεις για το “κούρεμα” χρέους ή ο κ. Μόσιαλος που δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην κυβέρνηση; 



Θυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος, από τις 5 Οκτωβρίου, αποκάλυπτε ότι οι συζητήσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους γίνονται ερήμην της Ελλάδας. Επέμενε, μάλιστα, πως ούτε ο πρωθυπουργός συζήτησε, ούτε η κυβέρνηση μετέχει επίσημα σε τέτοιες συζητήσεις.

Έλεγε συγκεκριμένα ότι στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με την κα Μέρκελ «δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» και ότι η κυβέρνηση θα σχολιάσει προτάσεις «εφόσον τεθούν επισήμως από θεσμικά όργανα», ότι «αν τεθεί το θέμα επίσημα» θα το αντιμετωπίσει και ότι δεν κάνει «ανεπίσημες συζητήσεις για αυτά τα θέματα». Τόνιζε μάλιστα ότι η δήλωση του αυτή «είναι κατηγορηματική». 



*Επισυνάπτονται τα σχετικά αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Μόσιαλου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 5 Οκτωβρίου: 



-       «Όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός είχε χθες συνομιλίες κα την κα Μέρκελ, όπου δεν τέθηκε τέτοιο θέμα».

-       «Δεν συζητάμε, όμως, τέτοιες διεργασίες και δεν σχολιάζω ανεπίσημες προτάσεις. Προφανώς και θα σχολιάσουμε προτάσεις, στις οποίες θα τοποθετηθούμε, εφόσον τεθούν επισήμως από θεσμικά όργανα».

-       «Αν μας τεθεί αυτό το θέμα επίσημα, σε θεσμικό πλαίσιο, θα το αντιμετωπίσουμε. Και είναι κατηγορηματική η δήλωση αυτή, για να μην υπάρχουν υπόνοιες: Δεν κάνουμε ανεπίσημες συζητήσεις γι’ αυτά τα θέματα».   



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε, χθες, για δεύτερη φορά, Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες, ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η εγκληματικότητα έχει προσλάβει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι ένοπλες ληστείες είναι πλέον καθημερνό φαινόμενο. Έχουμε δολοφονίες για λίγα ευρώ. Έχουμε εισβολές ενόπλων στα σπίτια. Ακόμη και αποτρόπαια εγκλήματα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Και ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σιωπά.