Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συνάντιση Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν όπου συμμετείχε στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα μια μακρά και φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, έναν παλιό και καλό φίλο της Ελλάδας. Συζητήσαμε αναλυτικά για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος Αλίγιεφ με ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον μου ως Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΟΑΣΕ, για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ακόμη συζητήσαμε για ενεργειακά θέματα και υποστήριξα την πάγια ελληνική θέση για την κατασκευή του αγωγού TGI(Τουρκία- Ελλάδα- Ιταλία) καθώς πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο». 


Προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν άμεσα τον ΧΥΤΑ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη στάση τους στο θέμα των σκουπιδιών οδηγούν τους κατοίκους της Αθήνας και του λεκανοπεδίου σε απόγνωση.
Έχοντας ασχοληθεί ως Δήμαρχος Αθηναίων με το θέμα, αλλά και με τα προβλήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, κάνω έκκληση προς όλους, ιδιαίτερα προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν άμεσα τον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Με τη συνέχιση της κατάληψης αδικούν τους εαυτούς τους και βλάπτουν τη δημόσια υγεία».