Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος : Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει


Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η έκτακτη ολομέλεια του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην αίθουσα κήπου της Ρηγίλλης με μοναδικό θέμα το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.
Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα κ. Ηλ. Ηλιόπουλος, ο Αναπλ. Γραμ. Συνδικαλιστικών Φορέων Φίλ. Ταυρής, ο Γραμ. Του Τομέα κ. Δ. Κοντός και στελέχη του Τομέα.

Την Κεντρική Εισήγηση έκανε ο Τομεάρχης κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αν η Κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε.
Αν πετύχαινε να συγκρατήσει το έλλειμμα.
Αν αξιοποιούσε τις πολλές θυσίες των Ελλήνων πολιτών τους τελευταίους μήνες, δεν θα έφερνε αυτή την καταιγίδα μέτρων και ανατροπών.

Το Πολυνομοσχέδιο «κουρεύει» μισθούς συντάξεις, Επικουρικές, Εφάπαξ.

Απολύει μαζικά εργαζόμενους από τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέσω της Εργασιακής Εφεδρείας.

Με πρόσχημα την Αναγκαία Διοικητική αναδιάρθρωση θεσμοθετεί τον κομματισμό, στήνει ένα πράσινο κράτος όπου τύχη για θέση προϊσταμένου θα έχουν μόνο οι διορισμένοι τη δεκαετία του 80!

Αναστέλλει τη λειτουργία των Κλαδικών Συμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό δεν μειώνει απλώς Εργασιακά Δικαιώματα, ανατρέπει κάθε είδους ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της Αγοράς Εργασίας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης της Ανεργίας και της Κοινωνικής Υποβάθμισης.

Πρέπει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας στην ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου.

Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι καταστροφικό».