Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έφεση υπέρ της Παναχαϊκής από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο

Έφεση, νομικού χαρακτήρα, κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής για υποβιβασμό της Παναχαϊκής στη Football League 2 (πρώην Γ' Εθνική) θα καταθέσει την Τρίτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ και τον Κυριάκο Θωμαΐδη. Επίσης, προανήγγειλε νέες πειθαρχικές διώξεις το πρωί της Τρίτης σε πέντε ομάδες (τέσσερις της Β’ και μία της Γ’ Εθνικής) για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων! Επίσης, ο κ. Φάκος μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση του, Αστέρα Τρίπολης. 

Για την υπόθεση της Παναχαϊκής:
«Θα ασκήσω έφεση για την καταδικαστική απόφαση της Παναχαϊκής. Είναι πρωτάκουστο το ότι εκλήθη η ΠΑΕ από την πειθαρχική επιτροπή χωρίς να ασκήσω εγώ πειθαρχική δίωξη. Δεν δικαιούται η πειθαρχική επιτροπή να ενεργήσει από μόνης της. Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της απόφασης. Επίσης έγινε χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου (σ.σ. υποκλαπείσα συνομιλία). Εδώ έχουμε πολλαπλή ακυρότητα. Δεν μπαίνω στην ουσία του σκεπτικού της απόφασης. Η απόφαση είναι άκυρη για τους νομικούς λόγους που σας ανέφερα».
Για τον Αστέρα Τρίπολης και τη συνομιλία Μπέου-Μπάκου που δεν ήταν στο κατηγορητήριο:
«Η συνομιλία του Δημήτρη Μπάκου με τον Μπέο έχει αξιοποιηθεί και έχει αξιολογηθεί με την απόφαση της πρωτοβάθμιας. Στο κατηγορητήριο βάζω τις συνομιλίες που θεμελιώνουν την πράξη. Δεν βάζω αυτές που αφορούν προπαρασκευαστικές πράξεις ή εκφράζουν προδιάθεση».