Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Οι απειλές Μπαγίς κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία ότι περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπαν, τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας κ. Μπαγίς και ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς είναι εξέχον μέλος της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, οι απειλές του κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία ότι περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών.
Οι απειλές Μπαγίς, σε συνδυασμό με τις νέες δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες… εγκαλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί “επιτρέπει” στην Κύπρο να ασκήσει καθήκοντα προεδρεύουσας χώρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012,  αναδεικνύουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά εκ μέρους του Τουρκικού κράτους, που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα, την ασφάλεια και την καλή γειτονία σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία πρέπει να απασχολήσει άμεσα τη Διεθνή Κοινότητα, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τους ισχυρούς του σημερινού Κόσμου».