Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας ... και διαχειριστής των χρημάτων μας!


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τις αποδείξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε!!!
Εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας, να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας!
Και μάλιστα, να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όλους όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν.  Τελικά, το μόνο που δεν χρειάζεται “απόδειξη” είναι η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και η αναλγησία της κυβέρνησης.   Σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».


Ο υπουργός Οικονομικών μιλά πρώτα και σκέπτεται μετά

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Οικονομικών μιλά πρώτα και σκέπτεται μετά. Γι αυτό και τις χθεσινές ανακοινώσεις του, σχετικά με τις αποδείξεις, αναγκάστηκε στη συνέχεια να "μαζέψει" ο Γενικός του Γραμματέας. Γι αυτό και έδιωξε πρώτα την τρόικα και μετά προχώρησε σε διπλά και τρίδιπλα μέτρα για την πείσει να γυρίσει πίσω. Γι αυτό και τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι σπασμωδικά, αλλοπρόσαλλα και άδικα. Γι αυτό και έχουμε φτάσει στο δέκατο μήνα του 2011 και ακόμη κανείς δεν ξέρει πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2011.
Απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης και τους λαγούς με πετραχήλια που υπόσχεται η αντιπολίτευση, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει έναν τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό εναλλακτικό δρόμο.
Δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών με παράλληλη  φορολογική μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται σε λιγότερους  και μικρότερους φόρους που θα πληρώνονται από όλους.
Mε ενιαίο φορολογικό συντελεστή στο 20% και δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από έναν νέο μηχανισμό που θα ελέγχει κυρίως ηλεκτρονικά και θα απαρτίζεται από νέους μη μόνιμους υπαλλήλους .Οι προτάσεις αυτές, σε συνδυασμό με βοήθεια από την Ευρώπη για νέες επενδύσεις και εγγύηση των επενδύσεων, μπορεί να δώσουν και πάλι ελπίδα στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η ανακοίνωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομιλία του σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, για τη δημιουργία με πρωτοβουλία της Επιτροπής ενός μηχανισμού εγγύησης των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντική.
Δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ανέργους, που χωρίς επενδύσεις δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Δίνει ελπίδα στις επιχειρήσεις, που χωρίς εγγυήσεις δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση, λόγω του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας και έχουν παγώσει κάθε νέα ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα.
Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρότειναν ήδη από τον Ιούνιο τη λύση αυτή και την προώθησαν μαχητικά στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Με τις όποιες δυνάμεις μας, προωθούμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα, τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μακάρι να έκαναν το ίδιο κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Με την ανικανότητα και την ανευθυνότητά τους, σπατάλησαν δυστυχώς την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη».