Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμος για πτήση στο «Εμιρέιτς» Καλή τύχη Θρύλε!

Να σπάσει αρνητική παράδοση εννέα αγώνων σε αγγλικό έδαφος θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός μέσα στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ (21:45, ΝΕΤ) για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ερνέστο Βαλβλερδε έχει καταστρώσει τα πλάνα του έτσι ώστε η ομάδα του να «καταστρέψει» το γρήγορο παιχνίδι των «κανονιέρηδων» γι’ αυτό και έχει δώσει μεγάλο βάρος στον άξονα. Ο Βάσκος προπονητής θα παρατάξει τους πρωταθλητές Ελλάδας με το 4-4-1-1 και δεν θέλει σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος να πιάσει ρυθμό.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοστάντσο, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, Μαρκάνο (αριστερά) και Τοροσίδη (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Μακούν και ένας εκ των Ορμπάιθ και Μοντεστό μετά το ξαφνικό πρόβλημα του Γάλλου. Δεξιά θα παίξει ο Μιραλάς, αριστερά ο Αμπντούν και ο Ιμπαγάσα θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ.

Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα κάθονται οι Μέγερι, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Χολέμπας, Φέισα, Πάντελιτς και Φουστέρ. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Γιέστε, Φετφατζίδης και Μανιάτης.

Από την άλλη πλευρά ο Αρσέν Βενγκέρ θα παρατάξει την Άρσεναλ με 4-3-3 και αναμένεται να κάνει αλχημείες στην ενδεκάδα λόγω των πολλών απουσιών. Οι έντεκα που θα ξεκινήσουν είναι οι Σέζνι, Μερτεσάκερ, Σονγκ, Γκιμπς, Σανιά, Φρίμπονγκ, Ράμσεϊ, Αρτέτα, Τσαμπερλέιν, Αρσάβιν και Φαν Πέρσι.
---------
Αισιόδοξος για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ εμφανίστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του είναι πλέον πιο έτοιμη σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μαρσέιγ.
Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του για την αναμέτρηση στο «Εμιρέιτς» αναφέροντας πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να χάσουν τίποτα μέσα στο Λονδίνο.

«Ήδη είμαστε πιο έτοιμοι από το παιχνίδι με την Μαρσέιγ γιατί έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας και είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι με την Άρσεναλ θα είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα σε καμία περίπτωση οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη», ήταν τα λόγια του Αμπντούν.
Για τον Ολυμπιακό ο αποψινός αγώνας έχει διπλή σημασία. Βαθμολογική αλλά και ψυχολογική, με τους «ερυθρόλευκους» να ξέρουν πως μιλάμε για «επικίνδυνη αποστολή» που έχουν πολλά να κερδίσουν αν δεν χάσουν και λίγα να χάσουν αν δεν πετύχουν (εκτός αν «μαυρίσει» η βραδιά...).
Οι άνθρωποι της Αρσεναλ πάντως έχουν φροντίσει να δώσουν ένα παραπάνω κίνητρο στους «ερυθρόλευκους» λόγω της υπεροψίας τους. Κάτι που φάνηκε και από τη συνομιλία που είχαν στο τηλέφωνο Μιραλάς και Βερμάλεν, με τον στόπερ της Αρσεναλ να «πικάρει» τον συμπατριώτη του και να τον προειδοποιεί για το... δύσκολο βράδυ που θα περάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο Λονδίνο όπως χαρακτηριστικά του είπε.

«Εχω μιλήσει με τον Βερμάλεν στο τηλέφωνο. Αυτό που μου είπε ήταν ότι θα έχουμε πρόβλημα στο Λονδίνο. Τι του απάντησα εγώ; Αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι. Ελπίζω να σκοράρω, αλλά προέχει να μη χάσει η ομάδα» εκμυστηρεύτηκε ο Μιραλάς στους δημοσιογράφους που ακολουθούν την αποστολή στην Αγγλία δείχνοντας πως το «μάτι του γυαλίζει» και είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δώσει την απάντηση στον Βερμάλεν εκεί που αξίζει, στο γήπεδο.

Ο Κέβιν Μιραλάς πριν αποκαλύψει τον διάλογο με τον συμπατριώτη του είχε δηλώσει: «Ελπίζουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να γυρίσουμε με έναν βαθμό από τις βαλίτσες μας. Και από την πλευρά μου ελπίζω να κάνω μία καλή εμφάνιση και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα».
Εχει καιρό να συναντηθεί με τον Σανιά, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Οσέρ και όπως τόνισε κατά την αναχώρηση της ομάδας «θα μιλήσω μετά το παιχνίδι και ελπίζω να τον δω στενοχωρημένο». Ο λόγος για τον Ράφικ Τζιμπούρ που ήταν ορεξάτος στην πτήση τσάρτερ για Λονδίνο, η οποία και κύλησε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Από την πλευρά του ο Μάρκο Πάντελιτς επεσήμανε: «Είναι όντως πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν πάμε εκεί για να χάσουμε. Θα παλέψουμε. Να παίξουμε την μπάλα μας. Να τα δώσουμε όλα, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Ελπίζουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
---------
Η πτήση που μετέφερε τους πρωταθλητές στο Λονδίνο, για το αποψινό παιχνίδι με την Άρσεναλ, έφυγε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις εννέα χθες το πρωί  και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Αντώνης Νίκολας αλλά και ο συγκυβερνήτης, Γιάννης Ιωαννίδης είναι φανατικοί οπαδοί των πειραιωτών.
Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο πιλότος, με εμπειρία 22 χρόνων, έχει μεταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν την ομάδα του Ολυμπιακού και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, καλωσόρισε με θερμό τρόπο τους «ερυθρόλευκους». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στην πόρτα του πιλοτήριου υπήρχε το σήμα του Ολυμπιακού ενώ και οι δύο κυβερνήτες δεν έκρυβαν την αγωνία τους για την έκβαση της αποψινής αναμέτρησης με την ομάδα του Λονδίνου.
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε με πτήση τσάρτερ για το Λονδίνο και αρχηγός της αποστολής των πρωταθλητών ήταν ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ομάδας, Γιάννης Μώραλης. Ο συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε μάλιστα την έκπληξη καθώς εμφανίστηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φορώντας κοστούμι ενώ λίγο αργότερα φόρεσε και γραβάτα, στυλιστική επιλογή που αν μη τι άλλο σχολιάστηκε απ' όλους.
Ο ίδιος μάλιστα θυμήθηκε πως κοστούμι είχε φορέσει και στο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ των «ερυθρόλευκων» στη Βρέμη, όταν και ο Ολυμπιακός είχε πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι το βράδυ στο «Emirates» για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του απέναντι στους Λονδρέζους και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας βρίσκεται στην αγγλική πρωτεύουσα από την Κυριακή.
Η πτήση για το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες και σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν. Κάποιοι προτίμησαν να περάσουν την ώρα τους διαβάζοντας περιοδικά κι εφημερίδες, άλλοι επέλεξαν να δουν κάποιο dvd, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που αφέθηκαν στην… αγκαλιά του Μορφέα. Βλέπετε είχαν πρωινό ξύπνημα και θέλησαν ν' αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες ύπνου.
Αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού επέλεξαν να ταξιδέψουν με το τσάρτερ που μετέφερε τους «ερυθρόλευκους» στο Λονδίνο και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το αντικείμενο συζήτησης ήταν το μεγάλο παιχνίδι, αλλά και η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Γνώμες πολλές ακούστηκαν, απομένει να δούμε αν κάποιος θα δικαιωθεί. Παραλλαγές πάντως ακούσαμε...δεκάδες.
Ο κύριος όγκος των εκδρομέων οπαδών του Ολυμπιακού έφτασε στο Λονδίνο ήμερα το πρωί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι 1000 οπαδοί της πειραϊκής ομάδας θα είναι από την αγγλική πρωτεύουσα. Γενικά, υπολογίζεται πως περίπου 3000 φίλαθλοι των πειραιωτών θα βρεθούν στις εξέδρες του «Emirates»;.