Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θεόδωρος Σκυλακάκης ...Ο κ. Βενιζέλος οραματίζεται το "μεγάλο αδελφό" του Όργουελ...

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο κ. Βενιζέλος οραματίζεται το "μεγάλο αδελφό" του Όργουελ, αλλά δεν το έχει επεξεργαστεί ακόμα ικανοποιητικά. Η φοροδιαφυγή οφείλεται στην απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Η "μεγαλοφυής" ιδέα των ισοσκελισμένων φορολογικών δηλώσεων, θα οδηγήσει σε καταδίωξη  όσων δηλώνουν περισσότερα, οι οποίοι θα έχουν να εξηγήσουν που πήγαν τα χρήματά τους και θα προμηθεύονται αποδείξεις από τους φοροφυγάδες, στους οποίους περισσεύουν οι αποδείξεις, αφού κρύβοντας εισόδημα ξοδεύουν πιο πολλά από όσα δηλώνουν. Έτσι οι τελευταίοι όχι μόνο θα φοροδιαφεύγουν, αλλά θα παίρνουν και προμήθεια για τις αποδείξεις τους, από τους ειλικρινείς.
Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής οφείλεται στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και στην οργανωμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Αντί να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή καταδιώκοντας απηνώς τους ειλικρινείς φορολογουμένους και προσφέροντας εν τω μεταξύ περαιώσεις αμνηστίες στους φοροφυγάδες. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Η καταδίωξη όσων δηλώνουν το εισόδημά τους θα οδηγήσει σε περισσότερους φοροφυγάδες και μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙ​ΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των 9μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων - Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00, στα κατά τόπους γραφεία κινήματος.
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα οποία εγγράφονται έως και την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών.