Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμοι για νέους αποκλεισμούς οι οδηγοί ταξί - Προειδοποιούν για άσχημες εξελίξεις

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί το οποίο φέρει τον τίτλο "Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα - Νέα Οχήματα, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι 9 θέσεων και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.)", και θα συζητηθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.
Διαβάστε για τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε αργά το απόγευμα προειδοποίησε για «άσχημες εξελίξεις» εάν όπως είπε, «ληφθούν λάθος αποφάσεις» στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή εξαπέλυσε δριμύτατη προσωπική επίθεση κατά του κ. Ραγκούση τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» διότι, όπως είπε, «ενώ είχε δώσει τον λόγο του και στη Βουλή και στο ΚτΕ του ΠΑΣΟΚ ότι από τις 20 Αυγούστου και ύστερα θα έχει έτοιμο ένα σχέδιο που θα μας το δώσει να το συζητήσουμε και να κάνουμε διάλογο, προτίμησε την τακτική των επιλεκτικών διαρροών σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα».

Κατά τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός «προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον κλάδο για να φτιάξει το δικό του πολιτικό προφίλ, που το έχει χάσει».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με το σχέδιο νόμου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ χαρακτήρισε τις προτάσεις εκτός κάθε λογικής, υποστήριξε ότι "εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον υπουργό, φωτογραφίζοντας τους παράγοντες του τουρισμού".

Τέλος, χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το σχέδιο νόμου που προωθείται, καθώς όπως είπε, προσκρούει στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
newsit.gr