Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων αποκλεισμός του Προαστιακού και κατάληψη της εταιρίας χημικών Soussaki Logisticsδιαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή, στοΣουσάκι, αποθηκών χιλιάδων τόνων τοξικών ουσιών .

Με επιτυχία εκτελέστηκε το σχέδιο κατάληψης της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων από τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται πλέον στους δρόμους... διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή, στην περιοχή Σουσάκι, αποθηκών χιλιάδων τόνων τοξικών ουσιών .

Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, με την οργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο κατάφεραν να εφαρμόσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της περασμένης Κυριακής και να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Η πράξη τους αυτή σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να πάψουν να ανέχονται να ορίζεται το μέλλον τους από τα συμφέροντα των βιομηχάνων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες τους. Το μήνυμά προς την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη και την εταιρία χημικών πρέπει να παρελήφθη και ελπίζουμε να κατανόησαν πως ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι να δηλώσουν δημόσια πως εγκαταλείπουν για πάντα τα αντικοινωνικά σχέδιά τους.

Με εξαίρεση έναν-δυο θερμοκέφαλους αυτοκινητιστές που αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία, οι περισσότεροι κατανόησαν την απόγνωση και το δίκαιο των κατοίκων, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Τα επόμενα βήματα, όπως τα έχει αποφασίσει η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, είναι ο αποκλεισμός του Προαστιακού (την Κυριακή 24/7 το πρωί) και η κατάληψη της εταιρίας χημικών Soussaki Logistics.

Ο αγώνας αυτός, όσο κι αν διαρκέσει, θα τελειώσει με την νίκη της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά. Ο λαός με την πάλη του θα τους δώσει την απάντησή του.

ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

Η Επιτροπή Αγώνα του
Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων