Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Την Παρασκευή σας είχαμε αναφέρει για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους μαθητές με αναπηρία και στις οικογένειές τους, από τον περιορισμό των εξεταστικών κέντρων.
Το Υπουργείο Παιδείας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έβγαλε ανακοίνωση  με την οποία επιχειρούσε να μας διαψεύσει.
Αντί απάντησης σας παραπέμπουμε σε αυτά που είπε ο υφυπουργός Παιδείας  κ. Γιάννης Πανάρετος  σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του «FLASH».
Αναγνωρίζει ότι πέρυσι και πρόπερσι λειτούργησαν δύο ακόμη εξεταστικά κέντρα, το ένα στην Κρήτη και το άλλο στην Πάτρα. Εξεταστικά κέντρα που όμως δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

Ο κ. Πανάρετος λέει συγκεκριμένα:
«Γιατί το κάναμε πέρσι και δεν το κάναμε φέτος; Αν κοιτάξετε τα στοιχεία όλα τα χρόνια τα παιδιά τα οποία μετακινούνται, μετακινούνται σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσ/κη, με εξαίρεση νομίζω πέρσι και πρόπερσι που είχαμε τα κέντρα στην Κρήτη και είχαμε νομίζω ένα κέντρο στην Πάτρα.».

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ο ίδιος ο κ. Πανάρετος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση του Υπουργείου του για το σοβαρό αυτό θέμα


Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία (180 ψήφοι) για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Με 180 ψήφους δεν πέρασε ούτε το Μνημόνιο.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στις ψηφοφορίες της Βουλής, τον καθορίζει το Σύνταγμα και όχι η κυβέρνηση.
Πέρα από αυτά, όμως –όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του- «αν η κυβέρνηση σκεφτεί να εκβιάσει τη Ν.Δ., θα καταλάβει ότι η Παράταξή μας δεν εκβιάζεται».