Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σκοπιανή προπαγάνδα για τον Ηρακλή ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Tου Τηλέμαχου Κόκκου

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί με την συμπεριφορά ορισμένων ανεγκέφαλων οπαδών του «Ηρακλή», οι οποίοι, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους, εμφανίστηκαν να ανεμίζουν σημαίες της ΠΓΔΜ.  Το «Κανάλ 5» των Σκοπίων σε ρεπορτάζ του ανέφερε πως «η σημαία μας ανέμιζε και πάλι στα χέρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς η ομάδα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο και υποβιβασμό»!
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις διαδηλώσεις που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων «πέντε χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν παροτρύνοντας την ελληνική ομάδα να εγγραφεί στο Κύπελλο της ΠΓΔΜ».  Μάλιστα, το κανάλι επικαλέστηκε και συνομιλία του συντάκτη του με οπαδό του Ηρακλή, ο οποίος φέρεται να είπε πως «αν το πρόβλημα είναι ο Ηρακλής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε να φύγουν και να πάνε στα Σκόπια»!
Πέρσι τον Ιούνιο ο Ηρακλής αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και πάλι είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες με διαμαρτυρίες και βεβηλωμένη την ελληνική σημαία, αλλά και με τα ίδια (σκοπιανού περιεχομένου) συνθήματα και σκοπιανές σημαίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η προπαγάνδα των γειτόνων προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί κάποιες πραγματικά ανόητες ενέργειες φανατισμένων οπαδών του, που αδιαφορούν για το κακό που προκαλούν στα εθνικά μας θέματα.
Αλλά και πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο ραδιοσταθμός των Σκοπίων (Πρόγραμμα Μπιλιάνα), καθημερινά βομβάρδιζε τους Φλωρινιώτες, προτρέποντάς τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια της ΠΓΔΜ, προσφέροντας μάλιστα και δωρεάν διαμονή και σίτιση. Το σύνθημα ήταν «Εμείς σας θέλουμε, οι Έλληνες όχι»! Τώρα, το κλοτσοσκούφι δίνει νέα τροφή στην σκοπιανή προπαγάνδα. Μήπως το παρακάναμε; 

«Τούρκικη» η Βάση Bondsteel στο Κόσσοβο;
Φήμες ότι οι Αμερικανοί την εγκαταλείπουν λόγω κόστους 
 
Ειδικού Συνεργάτη

Μπορεί το γνωστό δημοσίευμα του «Σπήγκελ» να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα, υπάρχουν όμως και δημοσιεύματα που περνούν απαρατήρητα αν και εξίσου σημαντικά. Ένα από αυτά ήταν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Βοσνίας  Dnevni Avaz, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί θα κλείσουν την μεγάλη στρατιωτική Βάση Bondsteel, κοντά στο Ουρόσεβατς, στην περιοχή Φερίζοβικ του ανατολικού Κοσσόβου, για οικονομικούς λόγους.
Η προοπτική προκάλεσε αναστάτωση στη Σερβία, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια (πλην Ελλάδος, βεβαίως που δεν το έχει πάρει ακόμη είδηση).  Όχι επειδή θα κλείσει η Βάση, αλλά επειδή οι φήμες θέλουν τους Τούρκους να εγκαθίστανται σ’ αυτή.
Οι ανησυχίες ενισχύθηκαν όταν ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Σερβίας Μομίρ Στογιάνοβιτς δήλωσε ότι εκφράζονται φόβοι μήπως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέλθουν στο Κόσσοβο.
Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές σίγουρα κάποιοι στο ελληνικό Πεντάγωνο θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί πρόκειται για μια γιγαντιαία Βάση που μπορεί να φιλοξενήσει επτά χιλιάδες στρατιώτες.
.elzoni.gr