Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Χιλιάδες συμβασιούχοι αορίστου χρόνου υπό απόλυση μετά από απαίτηση της Τρόικας

Τουλάχιστον 45.000 θέσεις του δημοσίου όπου υπηρετούν αντίστοιχοι συμβασιούχοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι στον αέρα μετά τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για νέα μείωση του κράτους.

Η συνάντηση στο παλάτι του Λουξεμβούργου είχε στο... μενού τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο καθώς η τρόικα απαιτεί “τσεκούρι” στο μισθολογικό κόστος.

Η φράση του Γιάννη Ραγκούση πως η αύξηση του ωραρίου θα εξασφαλίσει 46.000 θέσεις δεν είναι τυχαία όπως φαίνεται, αφού η απαίτηση της τρόικας είναι να μειωθεί στο 1/3 ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 54.000 υπάλληλοι στο στενό Δημόσιο Τομέα και τα ΝΠΔΔ, άλλοι 27.000 σε ΟΤΑ, επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, περίπου 43.000 σε τράπεζες, το Τ.Τ. και τις ΔΕΚΟ και περίπου 10.000 σε άλλα ΝΠΔΔ. Σύνολο περίπου 133.000 άτομα και έτσι οι 45.000 μπαίνουν στο στόχαστρο, βρίσκονται δηλαδή με βάση τις νέες απαιτήσεις ακόμη και προς απόλυση!

Εδώ τώρα υπάρχει όμως διχογνωμία. Αν και κατά πόσο τα δικαστήρια θα επικυρώσουν τις απολύσεις. Πολλοί νομικοί υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση που οι υπάλληλοι αορίστου προσφύγουν στα δικαστήρια θα δικαιωθούν, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι στις συμβάσεις αορίστου χρόνου ισχύει ότι και στον ιδιωτικό τομέα, ότι μπορούν δηλαδή να γίνουν αρκεί ο εργαζόμενος που απολύεται να λάβει κανονικά την αποζημίωσή του.
newsit.gr