Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ξεκίνησαν οι "λιστομαχίες" στη ΝΔ-ποιοι μπαίνουν.

O Χρήστος Δήμας και ο Κώστας Γιώτης στην Κορινθία ,ο Γιάννης Μανώλης  , ο Κώστας Μίχαλος στη Β' Αθηνών. ο Λεωνίδας Κουρής στη Περιφέρεια Αττικής

Δεκάδες νέα στελέχη έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τη Συγγρου και προετοιμάζονται για να είναι στις λίστες των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν. Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τον κύκλο των διαχρονικών υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά που είτε βρέθηκαν μαζί του στην «Πολιτική Άνοιξη» είτε έμειναν στην ΝΔ αλλά ήταν πολιτικοί του φίλοι είτε αποδείχθηκαν «νομιμόφρονες» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αν και στο παρελθόν ήταν απέναντι του.
Η είσοδος όλων αυτών των προσώπων στις λίστες σε συνδυασμό με τις άγριες διαθέσεις του εκλογικού σώματος απέναντι στο πολιτικό σύστημα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε τεράστιες ανατροπές στη σύνθεση της Κ.Ο της ΝΔ μετά τις επόμενες εκλογές . Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από τους σημερινούς βουλευτές λίγοι θα καταφέρουν να «επιβιώσουν» πολιτικά και γι αυτό η ατμόσφαιρα μεταξύ «παλιών» και «νέων» μυρίζει ήδη μπαρούτι.
Οι πληροφορίες του "iefimerida.gr" για τα ψηφοδέλτια του κόμματος αναφέρουν τα εξης:

Α' Αθηνών
Νέα πρόσωπα στην συγκεκριμένη Περιφέρεια όπου η ΝΔ δεν έχει πλέον την υπεροχή προηγούμενων εποχών θα είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη ,ο Νότης Μηταράκης και ο Βασίλης Κικίλιας. Οι δύο πρώτοι με ισχυρότατες «μετοχές» και κεντρική στήριξη από τη Νεα Δημοκρατία για ευνόητους λόγους. Βέβαια πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και του πρώην προέδρου της «Τεχνόπολις» Φωτη Ιγνατίου. Πιθανότατος υποψήφιος και ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Τεντόμας ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στον κύκλο επιρροής της Ντόρας Μπακογιάννη. Μ αυτά και μ εκείνα, τα περιθώρια «στενεύουν» για εν ενεργεία βουλευτές όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος που ο «μηχανισμός» του έχει εξασθενήσει αλλα και η Φωτεινή Πιπιλή που θα δει εκτός από την Ολγα Κεφαλογιάννη και την Ελενα Κουντουρα να διεκδικούν την γυναικεία ψήφο που σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις τελευταίες εκλογες επαιρνε η Ντορα. Ο μόνος που «κοιμάται ήσυχος» είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πετύχει επιτέλους τον στόχο που είχε από πολλά χρόνια, να βγει πρώτος δηλαδή, αλλά μονίμως του τον στερούσε η Ντόρα.
Β' Αθηνών
Η Βασιλική Τζότζολα θα είναι το νέο μεγάλο «αστέρι» του Σαμαρά στην Β Αθηνών και αναμένεται να εκλεγεί με άνεση. Βεβαίως , θα έχει μια πολύ ισχυρή αντίπαλο όπως η δημοσιογράφος Αννα Καραμανλή την οποία «έκοβαν» συστηματικά οι υπόλοιποι βουλευτές ως το 2009 αλλά τώρα και υποψήφια θα είναι και, κατά πάσα πιθανότητα , θα εκλεγεί κι αυτή. Μεγάλες πιθανότητες εκλογής αν επιλέξει την Β Αθηνών έχει και ο δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη που έχει αναλάβει την Γραμματεία Διεθνών σχέσεων του κόμματος και είναι ένα πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Δεν είναι βέβαιο ότι με την ίδια άνεση θα καταφέρει να μπει στη Βουλή ο Γιάννης Μανώλης που μετακομίζει από την Αργολίδα. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος είναι επίσης μέσα στις ισχυρές υποψηφιότητες ενώ και η Κατερίνα Παπακώστα αναμένει κεντρική κομματική στήριξη μετά από όλα όσα έχει κάνει για τον Αντωνη Σαμαρά. Στην ίδια Περιφέρεια αναμένεται να κάνει την προσπάθεια του να εκλεγεί για πρώτη φορά με σταυρό ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Α' Πειραιά.
Μια περιφέρεια η οποία αποτελεί το προπύργιο του Β. Μιχαλολιάκου που όμως δεν θα είναι υποψήφιος. Τις ψήφους του αναμένεται να διεκδικήσει πολύς κόσμος. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και δύο δημοσιογράφων, του Γιώργου Αυτιά και του Γιώργου Σαραντάκου (MEGA). Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Νίκου Καραχάλιου ο οποίος ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας.
Β' Πειραιώς
Η μοναδική υποψηφιότητα που θεωρείται βέβαιη είναι αυτή του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη. Κατά τα λοιπά, ο Γ. Τραγάκης θα είναι ξανά υποψήφιος.
Περιφέρεια Αττικής
Από τα νέα ονόματα στο παλιό «Υπόλοιπο» είναι ο Πάνος Λειβαδάς ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε τους νυν βουλευτές για την υποψηφιότητα του. Στενος συνεργάτης του Θέοδωρου Ρουσόπουλου και από τους πρώτου «Καραμανλικους» που στηριξαν τον Σαμαρά αναμένει κεντρική στήριξη κι αυτός, αλλά μάλλον αδίκως. Στην ίδια περιφέρεια πιθανή είναι η υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή ο οποίος ήταν και ένας από τους 50 που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα Σαμαρα. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι ξανά στις λίστες ο Πέτρος Δούκας
Α' Θεσσαλονίκης
Πολύ «αίμα» θα χυθεί στην συγκεκριμένη Περιφέρεια καθώς μπαίνουν με κεντρική ενίσχυση στη μάχη αρκετά στελέχη που θα διεκδικήσουν τις θέσεις των νυν βουλευτών. Ανάμεσα τους ο Δ. Πανοζάχος , πρωην περιφερειάρχης Ηπείρου και πρώην σκληρός Καραμανλικος. Δυο κυρίες αναμένεται να συγκρουσθούν μέχρις εσχάτων, η Λιάνα Γουτα και η Αννυ Ευθυμίου
Β' Θεσσαλονίκης
Μια νέα παρουσία με μεγάλες πιθανότητες εκλογής θα είναι η πρώην έπαρχος Λαγκαδα και σκληρή αντίπαλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη Πόπη Καλαιτζή ενώ υποψήφιος θα είναι σίγουρα και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδα Γ. Καραγιάννης.
Στους υπόλοιπους νομούς τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των μη εν ενεργεία βουλευτών είναι:
Αιτωλοακαρνανία:Θ. Δρόσος. Λιβανός, Ασ. Φωτόπουλος.
Βοιωτία: Α.Κουτσούμπας,
Ευβοια: Α. Λιάσκος.
Φθιώτιδα: Ν. Σταυρόγιαννης. Κ. Κουτσογιαννακόπουλος.
Φωκίδα: Κώστας Παπαθανασίου
Ευρυτανια :Κ. Κοντογιώργος (μεταγραφη από την Ντορα της οποίας ηταν στενός φίλος)
Αχαΐα: Νατάσα Ράγιου και Δ. Τριανταφυλλόπουλος.
Ηλεία: Ευγενία Αυγερινοπούλου, Διαμαντής Σεϊτανίδης, Χάρης Λαμπρόπουλος.
Κορινθία: Χρήστος Δήμας (ο γιός του πρώην υπουργού) ,Κώστας Γιώτης.
Αρκαδία: Δημήτρης Κωστόπουλος , Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Μεσσηνία: Δημήτρης Πτωχός.
Αργολίδα: Β. Μπαρμπάκος, Τ.Αναγνωσταράς ,
Λακωνία: Μενέλαος Δασκαλάκης ,Φεβρωνία Πατριανάκου.
Σέρρες:Κ. Καραμανλής (γιος του Αχιλλέα)
Πιερία: Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Πέλλα: Διονύσης Σταμενίτης (από τους στενότερους και πιο πιστούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρα επί σειρά ετών)
Κιλκίς: Σ. Τσιτουρίδης.
Κοζάνη: Διαμαντής Βαχτσιαβάνος.
Καστοριά: Μαρία Αντωνίου.
Φλώρινα: Σωτήρης Βόσδου, Σταύρος Παπασωτηρίου.
Λάρισα: Λουκάς Κατσαρός.
Μαγνησία: Γιώργος Σπηλιόπουλος
Τρίκαλα: Ηλίας Βλαχογιάννης, Ελένη Αργυροπούλου.
Ρέθυμνο: Κώστας Σχοινάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης( ανιψιός του πρώην υπουργού).
Δωδεκάνησα Μπάμπης Κόκκινος.
Κυκλάδε: Χρήστος Καφτηράνης.
Λέσβο:Παύλος Βογιατζής.
Σαμος: Φίλιππος Μωυσόγλου.
Κέρκυρα: Στέφανος Γκίκας.
Κεφαλονιά: Σοφία Λουκέρη.
Καρδίτσα: Βασίλης Πολυμερόπουλος, ενδεχόμενη υποψηφιότητα ενός εκ των υιων Σιούφα.
Αρτα: Γιώργος Στύλιος.
Ξάνθη: Γιώργος Παυλίδης, Γεωργία Ανδρέου.
Ηράκλειο: Κώστας Πουπάκης, Γιάννης Οικονόμου.
Χανιά:Μανούσος Βολουδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

iefimerida.gr