Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μετά από 5 χρόνια... φαγούρας η Παναχαϊκή επιστρέφει στη Football League . Απόντες από το πάρτι οι οργανωμένοι που έβλεπαν μπάσκετ

Το στέμμα της πρωταθλήτριας του 1ου ομίλου φόρεσε χθες το απόγευμα η Παναχαϊκή μετά τη νίκη της με 4-2 σε βάρος του Πλατανιά παρουσία 10.000 οπαδών της, οι οποίοι κατέκλυσαν το γήπεδο της Αγυιάς.
Οι «κοκκινόμαυροι» ύστερα από 5 χρόνια... φαγούρας επιστρέφουν στη Football League, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία τους τρεις τελευταίες μήνες όπου ήταν πραγματικό τρένο, τελειώνοντας τη σεζόν με εννέα συνεχόμενες νίκες.
Ετσι τόσο ο Αλέξης Κούγιας όσο ο Ηλίας Φυντάνης και οι παίκτες, αλλά και οι οπαδοί των Αχαιών είχαν κάθε λόγο να το γλεντήσουν με την ψυχή τους και το έκαναν. Με 10.000 κόσμο στις εξέδρες το πάρτι που στήθηκε στο γήπεδο της Αγυιάς θύμισε παλιές καλές εποχές, καθώς η διοίκηση της Παναχαϊκής είχε φροντίσει να διοργανώσει άψογα τη φιέστα.
Είχε προβλεφθεί ακόμα και εξέδρα για τους πρωταθλητές, οι οποίοι ανέβηκαν πάνω σε αυτή και γνώρισαν την αποθέωση που τους άξιζε. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες βραβεύσεις, ενώ δεν έλειψε και η κούπα την οποία σήκωσαν στον αχαϊκό ουρανό οι Πατρινοί υπό τις ιαχές «να τοι, να τοι οι πρωταθλητές».
Οι μοναδικοί που έλειπαν από το χθεσινό πάρτι ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί, οι οποίοι λόγω της κόντρας με τη διοίκηση το γλέντησαν λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της Αγυιάς στο ματς μπάσκετ του συλλόγου με τον Παναιτωλικό.
Πάντως το γεγονός αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε πελάγη ευτυχίας μοίρασε συγχαρητήρια και τόνισε πως χρειάζεται η συμβολή όλων ώστε ο σύλλογος να φτάσει στη Super League.Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Παναχαϊκή ήρθαν και οι βραβεύσεις για τους "κοκκινόμαυρους". Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Πατρών, αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι χαρακτηριστική:

"1. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στις 19 Μαΐου 2011 και ώρα 20:30μ.μ. θα παραθέσει δείπνο την ομάδα μας τιμώντας την για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της στη Football League.

2. Αύριο 10 Μαΐου 2011 στις 12:30μ.μ. στο Δημαρχείο Πατρών ο Δήμαρχος Πατρών κ. Ιωάννης Δημαράς θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή κ. Αλέξιο Κούγια, τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία για να τους τιμήσει για την άνοδο της ομάδας μας στην Football League.

3. Η προγραμματισμένη αυριανή συνέντευξη τύπου του προέδρου της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή κ. Αλεξίου Κούγια θα γίνει στις 14:00μ.μ.στη αίθουσα συνεντεύξεων στο γήπεδο της Παναχαϊκής"

Προχωράει σε ένσταση η ΠΑΕ Πλατανιάς
Τη διερεύνηση των οικονομικών και ασφαλιστικών στοιχείων που έχουν καταθέσει στα αρμόδια όργανα επιθυμεί η ΠΑΕ Πλατανιάς για τις ομάδες που θα συνεχίσουν στα πλέι-οφ. Η κρητική ομάδα, ως έχουσα έννομο συμφέρον, σκοπεύει να προχωρήσει σε ένσταση για να διαπιστωθεί αν οι ομάδες που θα συνεχίσουν στη διαδικασία είναι καθ' όλα νόμιμες και γι αυτό έχει δώσει εντολή στο νομικό της σύμβουλο Αργύρη Λίβα να θέσει από τη Δευτέρα το ζήτημα στην ΕΠΟ και στη Football League. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν προαναγγείλει ότι θα κάνουν αυτή την κίνηση, μετά τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί ομάδων που είχαν καταθέσει πλαστά στοιχεία και κατ' επέκταση ήταν παράνομες οι μεταγραφές που έκαναν τον Ιανουάριο. Η ΠΑΕ Πλατανιάς ευελπιστεί να επωφεληθεί από αυτή την υπόθεση και να πάρει τη θέση μιας άλλης ομάδας στα πλέι-οφ άφού όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της είναι καθ' όλα νόμιμοι και δεν έχουν οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία. Ανάλογες σκέψεις με τη διοίκηση του Πλατανιά, έκανε και η ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών προκειμένου αν διαπιστωθεί πρόβλημα να ανακτήσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα που απώλεσε με την ήττα της στα Μέγαρα αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα τις υλοποιήσει.
Η Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών ΠΑΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της για την άψογη φιλοξενία που έτυχαν η ομάδα μας και οι φίλαθλοι μας από την ΠΑΕ Βύζας, επιφυλλασσόμενοι για ανάλογη φιλοξενία από μέρους μας στα Ψαχνά στον αγώνα μπαράζ. Επίσης εκφράζουμε, παρά την ήττα της ομάδας μας, την ικανοποίηση της ΠΑΕ για την άριστη διαιτησία των κ. Παπαπέτρου-Κατσόγιαννου-Γιαννουγλίδη.  Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 400 φιλάθλους μας που βρέθηκαν στο γήπεδο των Μεγάρων και να τους συγχαρούμε για την άψογη συμπεριφορά τους, ελπίζοντας να τους δώσουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση με την άνοδο μας στη Β' Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ
Φιέστα και στα Μέγαρα
Πριν από την τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Football League ο τρίτος Βύζας ήταν στο -2 από τον δεύτερο Ηρακλή Ψαχνών.
Από τη στιγμή όμως που κέρδισε χθες στη μεταξύ τους αναμέτρηση (με 1-0), η ομάδα των Μεγάρων προσπέρασε τους Ευβοιώτες πάνω στο νήμα και εξασφάλισε αυτόματα το +2 από τους αντίπαλους της για τα πλέι οφ, ένα πλεονέκτημα που εξασφαλίζει ο δεύτερος της τελικής κατάταξης έναντι του τρίτου. Αρα μιλάμε για... τετράποντο (από το -2 στο +2)!Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μέγαρα φωταγωγήθηκαν, ενώ το πάρτι που είχαν στήσει στις εξέδρες οι 3.000 οπαδοί (υπήρχαν και 300 εκδρομείς φίλοι του Ηρακλή) μεταφέρθηκε αργότερα και στο κέντρο της πόλης. Σαν απευθείας άνοδος πανηγυρίστηκε η χθεσινή νίκη για μία ομάδα που κατάφερε να τερματίσει δεύτερη και να μπει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ (πέρυσι έχασε τον προβιβασμό στο μπαράζ με τα Τρίκαλα), παρά τα οικονομικά προβλήματα που την ταλάνισαν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.
«Είχαμε πολύ άγχος, αλλά βρήκαμε τη δύναμη στο δεύτερο ημίχρονο με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε τη νίκη» ανέφερε στο τέλος ο τεχνικός του Βύζαντα Μουράτ Σεροπιάν, ενώ ο Αντώνης Πριόνας από την άλλη πλευρά σημείωσε «ήταν τυχερός ο Βύζας και σκόραρε από ένα λάθος της άμυνάς μας. Θα ξανασυντηθούμε στα πλέι οφ».
.