Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πληρώνουν με τη ζωή τους

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ στον Κηφισό, με την επίθεση κακοποιών, ύποπτων για ληστεία, κατά τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, το σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε όλοι ότι στη σημερινή Ελλάδα, όπου ο λαός υποφέρει από τα μνημονιακά μέτρα και η κοινωνία δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές της, υπάρχουν άνθρωποι, εργαζόμενοι, όπως οι αστυνομικοί, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη δύσκολη μάχη για την προστασία των πολιτών, για την ελληνική κοινωνία, για την Ελλάδα. Και ότι αυτό, δυστυχώς, το πληρώνουν, συχνά, με την ίδια τη ζωή τους. Για αυτό και θα πρέπει να μη λησμονούμε το χρέος μας ως κοινωνία να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που δίνουν ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ, ασφαλώς, για μικροκομματική εκμετάλλευση. Εχει περισσότερο κοινωνική, αλλά και πολιτική διάσταση. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας, ωστόσο οι δραστικές περικοπές του υπουργείου Οικονομικών στις λειτουργικές, επιχειρησιακές δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν και μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γεγονός είχε αποκαλύψει προ ημερών ο Ελεύθερος Τύπος, το κατήγγειλαν χθες με ερώτησή τους στη Βουλή είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στα είδη ατομικής προστασίας σε μονάδες όπως η ΔΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, λοιπόν, για χάρη του Μνημονίου να θυσιάζεται η αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας και να επηρεάζονται το αξιόμαχο και η ασφάλεια των αστυνομικών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ