Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Λιβύη τού Καντάφι, και ο ΟΗΕ των «ειρηνοποιών» δυνάμεων ( πού θέλανε να του αρπάξουν τα πετρέλαια και φτιάξανε την ευκαιρία…)



Οί δυό φίλοι ! 
Χθές....
Σήμερα όμως; 
( κι΄ εσύ τέκνον Βρούτε; )
Πετροβολούμε αυτές τις μέρες. Έχουμε σηκώσει όλοι μια πέτρα από κάτω, και την ρίχνουμε χωρίς έλεος, και λογική και όποιον πάρει ο Χάρος!
Πετροβολούμε τον αστυνομικό..
Πετροβολούμε τους κουκουλοφόρους…
Πετροβολούμε τους κακομαθημένους αναρχικούς…
Πετροβολούμε τον Κούγια…
Πετροβολούμε τους δημοσιογράφους…
Πετροβολούμε τους καταστηματάρχες ( αυτούς κυριολεκτικά και μεταφορικά…)
Πετροβολούμε τους παπάδες…
Πετροβολούμε τους επιχειρηματίες…
Πετροβολούμε τον πρωθυπουργό…
Έ, τώρα άς πετροβολήσουμε και τον Καντάφι…
Μόνο τον εαυτό μας δεν πετροβολούμε, ίσως γιατί τον θεωρούμε… άγιο!

Άραγε όμως, πόσοι από μας που σηκώνουμε την πέτρα για να ρίξουμε--μαζί και το ανάθεμα--κάναμε αυτοκριτική και βρήκαμε ότι εμείς είμαστε εντάξει ;
Μας έστειλε προχθές ένα μήνυμα, φίλος από την Γερμανία, και αφού μας απαρίθμησε τις «αρετές» της κατευθυνόμενης, ως επί το πλείστον Ελληνικής δημοσιογραφίας, δήλωσε αγανακτισμένος με τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ( όπως χαρακτηριστικά μας είπε ) πού πήγαν όλα τους με το μέρος των ανταρτών στην Λιβύη ( επειδή «αυτό τραβάει τώρα η μόδα» και γίνεται γραφικός όποιος έχει αντίθετη άποψη).
Kαι πού σε μια μόνο νύκτα, περίπου, άλλαξαν όλοι στρατόπεδο και από υμνητές του Καντάφι τώρα τον ανεβοκατεβάζουν δικτάτορα και εχθρό του λαού του, πού βομβαρδίζει τους αντάρτες πού έκαναν Επανάσταση !
«Έ, τώρα πιά, κι΄ εμείς δεν ξέρουμε ποιόν να πιστέψουμε και ποιος έχει το δίκιο», του είπαμε, « γιατί, λογικό είναι μη ξεχνάμε, από την μια ο Καντάφι να συμπεριφέρεται σαν νόμιμη Κυβέρνηση ανεγνωρισμένη μάλιστα εδώ και 40 χρόνια από την Δύση, πού όμως τώρα τελευταία αυτή την Δύση φαίνεται ότι την τσίμπησε μύγα τσέ-τσέ, ( και το γιατί δεν το ξέρουμε ακόμη, θα το μάθουμε ίσως αργότερα…), και τάβαλε έτσι ξαφνικά με τον Καντάφι ενδιαφερόμενη τάχα για το καλό του Λιβυκού λαού!
Έτσι λοιπόν, από την μια ο Καντάφι, από την άλλη οί αντάρτες ( πού τόριξαν στο αντάρτικο) κι΄ όταν πέφτουν κουφέτα φίλε μου ( του είπαμε ) κάποια θα πέσουν και στούς γύρω, κι΄ όχι μόνο στον γαμπρό καί στην νύφη ( τουτέστιν στον Καντάφι και στους αντάρτες) αλλά και στους αμάχους πού παρακολουθούν και συμετέχουν στο ζωηρό αυτό λαϊκό πανηγύρι !»


Τί σχέδια άραγε να έχουν τώρα;

 Η μύγα τσέ - τσέ, πού τσίμπησε ξαφνικά τήν Δύση καί τάβαλε με τον Καντάφι, έπειτα από 40 χρόνια εξουσίας του...
Ο φίλος μας όμως, ο εκ Γερμανίας ορμώμενος , επέμενε ότι « Αμερικανοί , Ευρωπαίοι, αλλά και μια Μεσογειακή χώρα πού συνήθως τρυπώνει παντού την ουρά της είναι υπεύθυνες για το μακελειό, και ότι αυτοί ξεσηκώσαν τους αντάρτες για να βάλουν μετά Κυβερνήτες μαριονέτες στα Βορειο-Αφρικανικά Κράτη πού θα συμφωνούν με τα συμφέροντα της Δύσης…». 
Μας παρέπεμψε μάλιστα και σ΄ ένα άρθρο της γνωστής ΕλληνοΓερμανικής επιθεώρησης : «Athens Berline» για μια σωστή ενημέρωση, όπως μας είπε.

Άς δούμε λοιπόν αυτό το άρθρο…



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ…
patrablog.blogspot.com