Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Με εκλογές ή χωρίς εκλογές τραβήξτε κόκκινη γραμμή στην τρόϊκα

Γράφει ο






Χρήστος Καψάλης

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Αυτοί δεν είναι σωτήρες μας, δεν είναι καν πραγματικοί σύμμαχοί μας.  Μας δανείζουν τοκογλυφικά (άρα κερδίζουν πολλαπλάσια) μας πουλάνε, με αυταπόδεικτο εκβιασμό, κάθε είδους οπλικά συστήματα προκαλώντας ασφυξία σ τον  ελληνικό προϋπολογισμό, μας χρησιμοποιούν ως ...στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και παράλληλα φροντίζουν, ως γνήσιοι αποικιοκράτες, να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για να αγοράσουν κοψοχρονιά όλο τον ελληνικό πλούτο.
Τι έχουν βάλει στο μάτι; Ότι αξίζει και μπορεί να τους αποφέρει υπερκέρδη σε έδαφος, υπέδαφος και δυναμικές, στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις - φιλέτα του δημόσιου (αξίας 50 δίς) και ιδιωτικού τομέα (ώστε να ελέγξουν απόλυτα την ελληνική αγορά).
Προσέξτε τι ζητάνε και με ποιο σκεπτικό.
Πρέπει να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί,  μας λένε. Και για να το πετύχετε πρέπει να μειωθεί το κόστος εργασίας (αφού με εντολές τους αυξήθηκε με υψηλούς έμμεσους φόρους κάθε είδους), εφαρμόζοντας δια της επιβολής επιχειρησιακές συμβάσεις που θα μειώνουν τις αμοιβές των εργαζομένων στα μισά. Παράλληλα ζητάνε απορρύθμιση της αγοράς διότι οι τιμές προϊόντων παραμένουν υψηλές ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι τιμές όλων των υπηρεσιών (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, βενζίνη, διόδια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ).
Δηλαδή ζητάνε να οδηγηθεί σε ακραία φτώχεια η μεγάλη μάζα των εργαζομένων και δια της ανέχειας να μειωθεί η κατανάλωση και ζήτηση των προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο θα πέσουν, λένε, οι τιμές των προϊόντων. Αλλά παράλληλα, αυτό δεν το λένε, θα κλείσουν χιλιάδες μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις αυξάνοντας την ανεργία και ανοίγοντας το δρόμο στις πολυεθνικές αλυσίδες των οποίων τα συμφέροντα οι ίδιοι εκπροσωπούν.
Το έχουμε γράψει ξανά και ξανά. Θέλουν μία Ελλάδα στην οποία τα πέντε έκτα του λαού θα βρίσκονται κάτω ή γύρω από το όριο της φτώχειας. Μία Ελλάδα που θα έχει ξεπουλήσει τα πάντα και κατά συνέπεια και την εθνική της κυριαρχία και θα αποτελεί ατύπως μεν, ουσιαστικά δε, αποικία των ΗΠΑ, του ΔΝΤ, των ισχυρών της Ε.Ε. των Funds και μαζί των Ελλήνων που έχουν κατέχουν (άλλοι νόμιμα και άλλοι παράνομα) τα 600 δις στις ελβετικές τράπεζες και κάνουν ότι δεν του αφορά η οικονομική κρίση και το γιγαντιαίο πρόβλημα της χώρας.
Τι μας προσφέρουν;  Το δάνειο των 110 δις (που το παίρνουν πίσω με τοκογλυφικά χρεολύσια) ώστε να μας καθιστούν εσαεί όμηρους και παράλληλα να ελέγχουν απόλυτα την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, να θέσουμε σαφή όρια κόκκινων γραμμών υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων και κυρίως της αξιοπρέπειας των ελλήνων πολιτών και του μέλλοντος των παιδιών μας.
Ρητά ας τους ξεκαθαρίσουμε:
-Δεν παραχωρούμε εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχικά δικαιώματα
-Δεν δεχόμαστε οι δανειστές, ως πάτρωνες, κάθε τρεις μήνες  να μας εκβιάζουν θέτοντας νέους όρους και προβάλλοντας νέες απαιτήσεις.
-Θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τα λάθη των κυβερνήσεών μας, θα κάνουμε το πάν για την ανάπτυξη αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα είναι προς όφελος του λαού και της χώρας.
-Δεν δεχόμαστε να γίνουμε, χώρα εργαζόμενων - δουλοπάροικων.
Γνωρίζουμε και θα πρέπει να τους το πούμε ρητά, ότι  αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αν μας σφίξουν τη θηλιά στο λαιμό, η μονομερής αναδιάρθρωση του χρέους ή η χρεοκοπία είναι ίσως οι έσχατες αλλά προτιμότερες λύσεις, αφού θα ξεκινάμε από το μηδέν αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης προς όφελός της Ελλάδας και των Ελλήνων.
-Γιατί δεν θέλουμε μια Ελλάδα ανεπτυγμένη στην οποία τίποτα δεν θα ανήκει στους Έλληνες (σαν την Άρσεναλ στο ποδόσφαιρο - τύποις αγγλική ομάδα με ξένους ιδιοκτήτες και ξένους παίκτες).
Πως θα γίνουν όλα αυτά;
Οφείλει τις κόκκινες γραμμές να τις τραβήξει η κυβέρνηση ώστε να γνωρίζουμε όλοι που βρίσκεται ο πάτος, ποια είναι τα όρια των θυσιών, τι δίνουμε, τι παίρνουμε, σε τι ελπίζουμε, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της στοχευμένης ανάπτυξης και ποιους θα ωφελήσει. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση, αν νιώθει ανίσχυρη μπροστά στη τρόϊκα, ας προκηρύξει εκλογές για να ακουστούν με σαφήνεια όλες οι πολιτικές προτάσεις και η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εντολές του λαού.

eklogika.gr