Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΜΥ, κατά το επόμενο διήμερο (Παρασκευή 18.2.2011 - Σάββατο 19.2.2011) προβλέπεται μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής (18.02.2011) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ενισχυμένους νοτιάδες που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

Από το απόγευμα της Παρασκευής (18.02.2011) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).
Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.