Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής και τριάντα δύο λαθρομετανάστες στο Ξυλόκαστρο

Σήμερα (23-01-2011) στο 120 χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας τριάντα δύο (32) λαθρομετανάστες και ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος τους μετέφερε με φορτηγό όχημα , από Αθήνα στο λιμάνι των Πατρών, με τελικό προορισμό το Μπαρί Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο των αστυνομικών κατελήφθη υπήκοος Ουκρανίας, ετών 26, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα μας, να οδηγεί φορτηγό όχημα, τύπου «ψυγείου», έμφορτο με ξυλεία έχοντας προορισμό το Μπάρι Ιταλίας μέσω λιμένα Πατρών .
Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του φορτηγού βρέθηκαν συνολικά 32 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 26 Αφγανοί υπήκοοι (άνδρες) και 6 Ιρακινοί ( 3 γυναίκες εκ των οποίων μια ανήλικη και 3 άνδρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος), με σκοπό την διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη Χώρα προς την Ιταλία .
Κατά τον έλεγχο του φορτηγού οχήματος, ο ανωτέρω οδηγός επέδειξε Γερμανική άδεια κυκλοφορίας του η οποία είναι πλαστή, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αντίστοιχο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του (πράσινη κάρτα) . Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα τους Αγίους Αναργύρους Αττικής.
Ο οδηγός/διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Κορίνθου για τα περαιτέρω, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου...