Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Για τον πολύπαθο οδικό άξονα Πατρών – Πύργου αναφέρθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Κατάσταση του οδικού δικτύου Ν. Αχαΐας
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό οδικό δικτύου του Ν. Αχαΐας. Ο τοπικός τύπος απασχολείτε συχνά με το ζήτημα αυτό και ιδιαίτερα με την νέα εθνική Πατρών –Πύργου. Δυστυχώς όμως για τους Αχαιούς και τους κατοίκου της Ηλείας, η αποτίμηση των θυμάτων της ασφάλτου στον δρόμο αυτό επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο την κατάσταση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Η ΔΕΚΕ, αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, επικαλούμενη έλλειψη πόρων και προσωπικού, φαίνεται να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε πολλές περιοχές του εθνικού δικτύου η εγκατάλειψη είναι εμφανής ,δρόμοι ξεχασμένοι, σκοτεινοί, γεμάτοι λακκούβες χωρίς σημάνσεις.
Στο ίδιο εθνικό δίκτυο στο ύψος της Κ. Αχαΐας φαίνεται να έχουν περάσει μήνες από τότε που συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας πέρασαν να κάνουν συντήρηση. Τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά εθνική δεν υπάρχει φωτισμός, οι λακκούβες που συναντούν οι οδηγοί είναι τεράστιες, ενώ η διαγράμμιση ανύπαρκτη. Σε ένα δίκτυο όπου εκ των πραγμάτων οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, το «τρίπτυχο» σκοτάδι - λακκούβα - έλλειψη διαγράμμισης είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώνεται πως κάθε άλλο παρά ομαλά εξελίσσονται τα έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτυού και ιδιαίτερα της νέας εθνικής οδού Πατρών –Πύργου με ολέθρια αποτελέσματα για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών .
Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την προτεραιότητα που θα πρέπει να έχει, η έναρξη των εργασιών συντήρησης του εν λόγω οδικού δικτύου,
Ερωτάται ο κοςΥπουργός
1)Ποια έργα συντήρησης του εθνικού οδικού άξονα Πατρών –Πύργου έχουν υλοποιηθεί κατά το προηγούμενο έτος 2010;
2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το εν λόγω θέμα;
3) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την στελέχωση της ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Ελλάδας ; 4) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων και σε τι ποσόν ανέρχονται για το νέο έτος 2011;".