Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Χαιρέτα μου τον... Πλάτανο με την ουρά στα σκέλια!

Χαιρέτα μου τον πλάτανο! Ο Πλατανιάς ξεκίνησε ονειρεμένα το 2011 και με σούπερ εμφάνιση στο τελευταίο ημίωρο μετέτρεψε σε πάρτι (3-0) το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, η οποία εμφανίστηκε με τουπέ στο γήπεδο του Μάλεμε Χανίων και γύρισε πίσω στην Πάτρα με την ουρά στα σκέλια.
Πέραν του εντυπωσιακού σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου, το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό επέφερε σημαντικές ανακατατάξεις στις κορυφαίες θέσεις του 1ου ομίλου, σε βάρος βέβαια των Πατρινών.
Η Παναχαϊκή εμφάνισε τα γνωστά παιδικά συμπτώματα, καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών να πάρει κεφάλι στο σκορ (με κεντρικό μοιραίο πρόσωπο τον Κυβελίδη) τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στις αρχές της επανάληψης.
Η επιπολαιότητα και η αστοχία, όμως, πληρώνονται στην μπάλα και ο Πλατανιάς, αφού άνοιξε το σκορ στο 70', κλείδωσε και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με δύο γκολ στην εκπνοή, ανεβαίνοντας κι άλλο στον πίνακα.
Η συντριβή της Παναχαϊκής ήταν επόμενο να προκαλέσει την οργή του Αλέξη Κούγια. Ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον ισχυρό άνδρα των Αχαιών, ο οποίος ουσιαστικά έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Λουτσιάνο από την ομάδα, τον Λεωνίδα Κυβελίδη , με τις δηλώσεις που έκανε για τους δύο παίκτες, προαναγγέλλοντας παράλληλα εκκαθαρίσεις: «Δεν είναι εικόνα αυτή. Ο ένας (σ.σ.: Λουτσιάνο) κάνει διακοπές στο Ρίο, ο άλλος (σ.σ.: Κυβελίδης) κάνει το γαμπρό στην Πάτρα».
Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη ήθελε να πιάσει εκ νέου στην κορυφή τη Ρόδο και μαζί να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα και αντ’ αυτού βυθίστηκε από τη 2η στην 5η θέση, έχοντας πλέον από πάνω της -εκτός από τα «ελάφια»- τους Απόλλωνα, Παναιγιάλειο και Ηρακλή Ψαχνών και ίδιους πόντους με την Κόρινθο.
Η ομάδα του Ισθμού στάθηκε και αυτή χαμένη του αγώνα, μιας και άφησε πίσω της δύο πολύτιμους βαθμούς ,που θα την έφερναν στον πόντο από την κορυφή, στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του Ασπρόπυργου, καθώς Ασπρόπυργος και Κόρινθος έμειναν στο 0-0. Η Κορίνθος δεν έδειξε και πολλά πράγματα και στην ουσία είναι ότι πέταξε δύο βαθμούς, αν και οι γηπεδούχοι από το 68’ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κριαρά. Στο 33’ η διαιτητής Ελένη Αντωνίου απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή της Κορίνθου Νίκο Κουρμπανά για διαμαρτυρία.
Οι ισόβαθμοι Παναχαϊκή και Κόρινθος έχουν πλέον από πάνω της -εκτός από τα «ελάφια» που την Κυριακή νίκησαν με 2 – 0 τον Πανηλειακό και ανδείχτηκαν πρωταθλητές χειμώνα- τους Απόλλωνα, Παναιγιάλειο και Ηρακλή Ψαχνών
Η ομάδα της Εύβοιας δεν «μασάει» πουθενά! Το συγκρότημα του Αντώνη Πριόνα, ο Ηρακλής Ψαχνών αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Βύζαντα Μεγάρων στο πρώτο ημίχρονο, δεν πτοήθηκε ούτε στο ελάχιστο και με αντεπίθεση διαρκείας στο β' μέρος ανέτρεψε το σκορ, ενώ έχασε και πέναλτι (2-1)!
Ο Παναιγιάλειος κατέκτησε σήμερα την πρώτη του νίκη για το 2011 απέναντι στον ΑΟ Χανίων, του οποίου επικράτησε με 2-0 και μαζί με τον Απόλλωνα που πήρε τον αγωνα με την Αγία Παρασκευή στα «χαρτιά» βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Επίσης στα «χαρτιά» κέρδισε και ο Αίας Σαλαμίνας τον αγώνα με τον Κεραυνό Κερατέας που ταλαιπωρείνται από τεράστια οικονομικά προβλήματα και αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Όπως είπε , ο πρόεδρος της ομάδας ,Νίκος Λιούμης ο σύλλογος «δεν θα είναι σε θέση να δηλώσει συμμετοχή ούτε στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής τη νέα σεζόν.»
Τέλος πολύτιμο τρίποντο με 2-0 πανηγύρισε χθες ο Ολυμπιακός Χερσονήσου επί του ΠΑΟ Ρουφ και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής του στη Football League 2.