Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχος για λίγες μέρες στο δήμο Επιδαύρου που ...καταργήθηκε!


Το ΣτΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση, για δεύτερη φορά, επαναληπτικών εκλογών στον καποδιστριακό δήμο Επιδαύρου, στις 5 Δεκεμβρίου. Το παράλογο όμως της υπόθεσης δεν είναι οι συνέχεια των επαναληπτικών εκλογών, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι ο δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα διοικήσει για λίγες ημέρες έναν δήμο που έχει καταργηθεί!

Το φαινόμενο αυτό αρχίζει από την ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 συμμετείχαν τρείς συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.

Τις εκλογές κέρδισε ο συνδυασμός Γεώργα, και λίγο μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας την ακυρότητα του συνδυασμού του εκλεγμένου Δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που όριζε ο νόμος.

Μετά από δικαστική διαμάχη που έφτασε στο ΣτΕ το 2008, προκηρύχθηκαν και διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές με την συμμετοχή των ίδιων συνδυασμών και ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. Από την εκλογική διαδικασία επανεξελέγη Δήμαρχος Επιδαύρου ο κ. Γεώργας.

Αμέσως μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του κ. Γεώργα που επανεκλέγει δήμαρχος δεν έπρεπε να συμμετάσχει καθόλου αφού έμειναν ίδια τα ψηφοδέλτια και δεν υπήρχε η ποσόστωση. Υπήρξε και πάλι μια μακρά δικαστική διένεξη, που πριν από λίγο καιρό, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε εκ νέου τον κ. Λυμνιάτη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηθούν και πάλι κάλπες με απόφαση του νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου, στις 5 του προσεχούς Δεκεμβρίου στον Δήμο Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών του Λυμνιάτη και Βρεττού, αποκλειομένου πλέον του συνδυασμού Γεώργα. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι στις 6 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου θα αλλάξει χέρια για δέκα περίπου ημέρες, ενώ παλιά και νέα αρχή θα ορκιστούν σχεδόν παράλληλα.

thebest.gr

ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟΙΣ ΕΓΚΑΛΕΙΝ …

Οι κουταμάρες που έχω ακούσει σήμερα είναι πολλές. Αναλύσεις αποτελεσμάτων χωρίς καμία βάση, χωρίς κανένα νόημα. Χωρίς να ξέρουν νούμερα, εκλογικά κέντρα, μετακινήσεις, αποχή, άκυρα, λευκά, λένε διάφορα. Τσουβαλιάζουν κόσμο, τον πάνε από εδώ, τον πάνε από κει και συμπεραίνουν αυτά που θέλουν.
Ήξερα βέβαια ότι θα τις ακούγαμε τις κουταμάρες έτσι κι αλλιώς, από πικραμένους κυρίως αλλά και χαρούμενους του β’ γύρου. Είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιο”λογικό”. Γι’ αυτό λοιπόν, θα προσθέσω μια ανάλυση κι εγώ με τη σειρά μου, για να δείξω το μέγεθος του παραλογισμού…
Άσκηση
Την Α’ Κυριακή ψήφισαν 14.963 άνθρωποι. Από αυτούς 12.973 ψήφισαν τους 2 “μεγάλους” και 1990 τους 2 “μικρούς”, το λευκό και το άκυρο.
Τη Β’ Κυριακή ψήφισαν 13.985 άνθρωποι (978 λιγότεροι). Από αυτούς ψήφισαν τους 2 “μεγάλους” οι 13.482 (509 περισσότεροι από την Α΄Κυριακή).
Να βρεθούν τα εξής:
α) οι 509 νέοι ψήφοι που εκφράστηκαν τη Β’ Κυριακή υπέρ των 2, από ποιο χώρο προέρχονται; Πόσοι από αυτούς είναι από τους 1.341 της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, πόσοι είναι από τους 213 της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, πόσοι από αυτούς είναι από το λευκό/άκυρο της Α’ Κυριακής και πόσοι δεν είχαν έρθει και ήρθαν τώρα;
β) Από τους 978 που δεν ήρθαν τη Β’ και είχαν έρθει την Α’: Πόσοι από αυτούς είναι από τους 1.341 της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, πόσοι είναι από τους 213 της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, πόσοι από αυτούς είναι από το λευκό/άκυρο της Α’ Κυριακής και πόσοι είχαν ψηφίσει τους 2 “μεγάλους”;
Όποιος απαντήσει να μου στείλει τηλεγράφημα…
Ανδρέας Ζάρρος
Επικεφαλής συνδυασμού ” Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης”

armoniki.blogspot.com

Η πρώτη κατηγορία παίζει μπάλα

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 20-11-2010 15:00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Επιτέλους νίκη..

 

Μετά από αρκετό καιρό η ομάδα του Δερβενίου επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς επιβλήθηκε με 4-1 του Αετού Κρυονερίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολη η επικράτηση αυτή.
Οι παίκτες του Κρυονερίου, προσπάθησαν, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και δυσκόλεψαν πολύ το έργο του Αστέρα.
Η πολύ καλή μέρα στην οποία βρέθηκε ο «αειθαλής» Δάνης και η πνοή που έδωσε με την είσοδό του στο ματς ο Πιλιαφάς, ήταν οι βασικοί λόγοι που ήρθε αυτή η επιτυχία, ενώ και η αποβολή του Τζιτζίκου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.
Πλέον ακολουθεί το ματς με το Σπαθοβούνι, με τις δύο ομάδες να θέλουν οπωσδήποτε τους βαθμούς, για να μπορέσουν να ατενίσουν με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
Σιγά – σιγά επέστρεψαν και οι τραυματίες για τον Αστέρα και έτσι ο Γιώργος Καρυώτης μπορεί να έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η νίκη αυτή ήταν μια τονωτική ένεση για τον Αστέρα, καθώς το πολύ κακό ξεκίνημα έχει επηρεάσει πολύ μέχρι στιγμής παίκτες και φιλάθλους.

Στο πλευρο της Μπακογιάννη ο Θεόδωρος Κοτσώνης


Πληθαίνουν οι φήμες απο χθες ,πως ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κοτσώνης θα βρίσκεται στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη,μεθαύριο Κυριακή ,στην διακηρυξη αρχών του κόμματός της .

Το γεγονός αναμενόμενο ,βέβαια ,μια και ο κύριος Κοτσώνης έχει εκφραστεί θετικά για την πρώην υπουργό και είναι γνωστό πως τους συνδέει μια βαθιά φιλία,την εποχή που η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός εξωτερικών και η κυρία Μπακογιάννη τον διόρισε πρόεδρο της επιτροπής του ΟΑΣΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ασία. Δεδομένου ,λοιπόν, πως ο κύριος Κοτσώνης απέχει σταθερά απο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ,όπως πολλάκις έχει δηλώσει κατα το παρελθόν ,πολύ πιθανόν να τον δούμε στο νεό κομμα της Ντόρας,

soukarat.blogspot.com

Έντονη δαμαρτυρία του συνδυασμού του Δημήτρη Σκούρα για την τακτική του κ. Κλαδούχου


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Κύριε Αντώνη Κλαδούχο
Δήμαρχε Ξυλοκάστρου
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τακτική σας, να καθυβρίζετε ακόμα και μετά τις εκλογές τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημήτρη Σκούρα. Πιστεύουμε ότι οι ακραίοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ακόμα και εναντίον πολλών από εμάς, υποβιβάζουν το επίπεδο του Δημοτικού διαλόγου, προσβάλλουν τους συμπολίτες μας και απαξιώνουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κύριε Δήμαρχε, όταν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι οριακό, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θεωρείται αυτονόητη η επαναμέτρηση   των ψήφων και ο έλεγχος νομιμότητας κάθε πράξης, που επηρεάζει το αποτέλεσμα. Γιατί λοιπόν τέτοια αντίδραση για τις αυτονόητες δικές μας ενέργειες, γιατί τόσο μένος και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ανοίγετε διάπλατα τούς φακέλους των μεταδημοτεύσεων των πολιτών, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδείξετε το δίκιο σας; Γνωρίζετε καλά ότι νομικό κώλυμα περί δήθεν προσωπικών δεδομένων δεν υφίσταται και μόνο ως πρόσχημα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
Σε κάθε περίπτωση κ. Δήμαρχε οι συμπολίτες μας απεφάνθησαν πράγματι και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και όταν κριθεί οριστικά το αποτέλεσμα.  Όπως άλλωστε γνωρίζετε δεν έχει γίνει ανακήρυξη του αποτελέσματος από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου. Τότε όπως εσείς θα δικαιούστε το σεβασμό μας λόγω του θεσμικού αξιώματος που σας έδωσαν οι συμπολίτες μας, έτσι οφείλετε και σεις τον ίδιο σεβασμό στο θεσμικό ρόλο που οι συμπολίτες εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν στο δικό μας συνδυασμό.
Ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την παρέμβασή μας."
Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού
Δημοτική Αναγέννηση

Η πρώτη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη

Την πρώτη του συνέντευξη ως περιφερειάρχης έδωσε ο Πέτρος Τατούλης στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο. …

Ο κ. Τατούλης μίλησε για το αύριο της Πελοποννήσου, με τους φορείς που θα συνεργαστεί και τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η επανένταξη του στο κοινοβούλιο. Όταν αναλάβει και επίσημα περιφερειάρχης οι πρώτες του κινήσεις θα είναι η επίλυση του προβλήματος με τα απόβλητα , η αναπτυξιακή πολιτική που θα στηριχθεί στην δημιουργία της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία ψηφιακής διακυβέρνησης.

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο...

Έχει ύψος μόλις 71 εκατοστά και ζυγίζει 6 κιλά. Λίγο μεγαλύτερη και βαρύτερη από ένα νεογέννητο μωρό, η 21χρονη Hatice Kocaman είναι η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο και με τη βούλα πλέον, αφού λόγω της ιδιομορφίας της αυτής κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι Τούτσι, οι Χούτου και το παρακράτος στο Ελλάντα...



Ένας ένας, οι υπηρέτες του Κρατισμού, παρελαύνουν από τα τηλεπαράθυρα για να υμνήσουν το τερατούργημα. Το πελατειακό κομματικό κράτος. Βρίσκονται παντού, σε άρθρα, σε παράθυρα, ο πρωθυπουργός στο ΒΒC. Βγάζει ο καθένας τη σειρά του. Σαν τα ανθρωπάκια στην ταινία "Ο Νονός", που σκυφτοί έρπονται να φιλήσουν το χέρι του αρχιμαφιόζου που τους συντηρούσε. Να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων; Αδύνατον! Μακριά κακό από μένα... http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html

Θυσίες χωρίς αντίκρυσμα

Image




Δήλωση του αναπληρωτή υπευθύνου του
Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ.
κ. Χρ. Σταϊκούρα
μετά τη κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2011

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας
Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη
δήλωση, μετά τη κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2011:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για άλλη μια φορά, άλλα υποστηρίζει και
άλλα πράττει.

Άλλο, ηπιότερο, Προσχέδιο Προϋπολογισμού παρουσίασε πριν τη διεξαγωγή
των αυτοδιοικητικών εκλογών, και άλλον, σκληρότερο, Προϋπολογισμό
κατέθεσε σήμερα.

Προϋπολογισμός που εδράζεται σε αβάσιμες παραδοχές και περικλείει μη
ρεαλιστικές προβλέψεις.

Που περιλαμβάνει πρόσθετα, εντός και εκτός «Μνημονίου», περιοριστικά
δημοσιονομικά μέτρα.

Σε περιβάλλον βαθύτερης και παρατεταμένης ύφεσης (4,2% το 2010 και
3% το 2011, υψηλότερα από τα εκτιμώμενα), χωρίς αναπτυξιακό
προσανατολισμό.
Με πρόσθετους φόρους και περαιτέρω περικοπές.

Με νέες, ακόμη μεγαλύτερες και από εκείνες του 2010, θυσίες.

Θυσίες που γίνονται πιο οδυνηρές λόγω του διαφαινόμενου εκτροχιασμού του
Προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, όπως αποτυπώνεται και στις αποκλίσεις
των προβλέψεων για βασικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας.

Προβλέψεις όπως είναι αυτές για:

  • Την ύφεση (το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προέβλεπε -0,3%,
    η αναθεώρηση του Μαρτίου -2%, το «Μνημόνιο» -4%, και
    ο Προϋπολογισμός -4,2%).
  • Τα δημόσια έσοδα (το «Μνημόνιο» προέβλεπε αύξηση 13,7%, το
    Προσχέδιο εκτιμούσε αύξηση 8,7%, ο Προϋπολογισμός εκτιμά αύξηση
    6%, και μέχρι τον Οκτώβριο είναι στο 3,7%).
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (το «Μνημόνιο» προέβλεπε μείωση
    των δαπανών κατά 4,1%, το Προσχέδιο εκτιμούσε μείωση 6%, ο
    Προϋπολογισμός εκτιμά μείωση 11,3%, και μέχρι τον Οκτώβριο η
    μείωση είναι 24,5%).
  • Τον πληθωρισμό (το «Μνημόνιο» προέβλεπε 1,9%, ο Προϋπολογισμός
    εκτιμά 4,6%, και τον Οκτώβριο είναι ήδη στο 5,2%).
  • Την ανεργία (το «Μνημόνιο» προέβλεπε 11,8%, το Προσχέδιο εκτιμούσε
    11,6%
    , ο Προϋπολογισμός εκτιμά 12,1%, τον Αύγουστο είναι ήδη
    στο 12,2%).

Ο Προϋπολογισμός όμως, εκτός από τις θυσίες που απαιτεί από τους πολίτες,
δεν εξασφαλίζει ότι αυτές, τουλάχιστον, θα πιάσουν τόπο.

Και αυτό, διότι:

1ον. Οι αβεβαιότητες για την εκπλήρωση των στόχων του Οικονομικού
Προγράμματος για το 2010 και το 2011 διατηρούνται.
2ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι εξαιρετικά φιλόδοξη και οικονομικά
αναποτελεσματική. Λαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ
προκειμένου το έλλειμμα να μειωθεί κατά 5 δισ. ευρώ.
3ον. Η αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους αγνοείται.
4ον. Η ανεργία διογκώνεται δραματικά.
5ον. Η κοινωνική διάσταση του κράτους συρρικνώνεται.
Πρόκειται, συνεπώς, για τον δεύτερο Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του
ΠΑΣΟΚ ο οποίος, πολύ γρήγορα, όπως και ο πρώτος, θα αναθεωρηθεί επί το
δυσμενέστερο.

Όπως άλλωστε έγινε και με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, η ριζική
αναθεώρηση του οποίου αποτελεί για την Κυβέρνηση ξεκάθαρη παραδοχή
αποτυχίας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.

Αποτελεί άλλη μία ισχυρή ένδειξη της αναγκαιότητας αλλαγής του μίγματος
οικονομικής πολιτικής.

Αναγκαία αλλαγή για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες
των Ελλήνων πολιτών
».

H μετεκλογικές περειοδείες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε

Ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας , Γιώργος Δέδες, συνεχίζοντας το διάλογο που άνοιξε προεκλογικά για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κορινθία, θα περιοδεύσει μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους στις εξής περιοχές:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11/2010
ΒΡΑΧΑΤΙ 19:00 ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κου Βασιλείου
ΑΣΣΟΣ 20:00 ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κου Παναγιωτόπουλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2010
ΛΑΥΚΑ 12:00 ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κου ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΛΑ
ΑΘΙΚΙΑ 20:00 ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κου ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗ



Από το Γραφείο Τύπου

Στην εισαγγελία οι δικηγόροι του Δημήτρη Σκούρα χθές..!

Ο συνδυασμός "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του Δημήτρη Σκούρα έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να αποδείξει τις παράνομες μεταδημοτεύσεις.
Ηδη οι δικηγόροι του υποψήφιου έχουν πάει στις εισαγγελικές αρχές και έχουν ζητήσει εισαγγελική εντολή να ψάξουν μία-μία τις μεταδημοτεύσεις που έγιναν στον δήμο Ξυλοκάστρου την τελευταία 4ετία..!
Οι δικηγόροι του κ.Σκούρα θεωρούν οτι θα αποδείξουν ότι νοθεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα..!!!

Στο μεταξύ ο κ Σκούρας απαιτεί μιά δημόσια απάντηση από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Αντώνη Κλαδούχο για τα όσα ο τελευταίος αναφέρει μέσω των Κορινθιακών ΜΜΕ, blogs του διαδικτύου και στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού του «Κίνησης Πολιτών» .Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου αναφέρει τα εξής:

"Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» μετά το πέρας των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου στην οποία αναφέρει για υποτιθέμενες παράνομες μεταδημοτεύσεις κυρίως στο Δήμο Ξυλοκάστρου οι οποίες επηρέασαν το αποτέλεσμα. Δηλαδή έγιναν και κάποιες παράνομες μεταδημοτεύσεις στο Δήμο Ευρωστίνης; Από πού προκύπτει ότι έχουν γίνει παράνομες μεταδημοτεύσεις; Έχετε κάποια στοιχεία; Εάν έχετε γιατί δεν πάτε στον Εισαγγελέα; Απλώς πετάτε ένα πυροτέχνημα στον αέρα και όλο και κάποιοι θα «τσιμπήσουν». Είναι η γνωστή τακτική «ρίξε, ρίξε λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει». Γιατί δεν καταγγείλατε τις υποτιθέμενες παράνομες μεταδημοτεύσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου ή ακόμα και νωρίτερα; Μα τότε νικούσατε ενώ τώρα χάσατε οπότε πρέπει να βρεθεί μια πειστική δικαιολογία για το δυσμενές για εσάς αποτέλεσμα των εκλογών.

Λέτε επίσης ότι έχετε σοβαρές επιφυλάξεις για τη σωστή καταμέτρηση. Τώρα σας φταίνε και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, δηλαδή την πρώτη Κυριακή έκαναν καλά τη δουλειά τους και τώρα όχι;
Στην ανακοίνωσή σας αναφέρετε ότι ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου αρνείται επίμονα και παράνομα να σας χορηγήσει στοιχεία για τις μεταδημοτεύσεις. Εδώ ψεύδεστε ασύστολα, γιατί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου με το υπ αριθ: 1678/06-10-2010 έγγραφό της προς το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου αναφέρει ρητά να μην χορηγηθούν στοιχεία περί κτήσης δημοτικότητας και μεταδημοτεύσεων από 01-01-2007 έως 31-08-2010 προφανώς γιατί θεωρεί ότι αυτές εντάσσονται στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Δεν είναι ποτέ αργά να αποδεχθείτε το αποτέλεσμα των εκλογών έστω και τώρα για να αποδείξετε ότι διαθέτετε πολιτικό πολιτισμό και ότι δεν διακατέχεστε από ρεβανσισμό."


O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου
Αντώνης Κλαδούχος


H ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ.ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ

"Κύριε Αντώνη Κλαδούχο Δήμαρχε Ξυλοκάστρου,
Έλαβα γνώση της ανακοίνωσης που εκδώσατε και διανείματε σε όλα τα Κορινθιακά ΜΜΕ, blogs του διαδικτύου και στην επίσημη ιστοσελίδα σας της «Κίνησης Πολιτών» (http://www.kinisi-politon.gr/).
Η ανακοίνωση σας αυτή, είναι εξόχως άδικη – συκοφαντική και προσβλητική κατά του προσώπου μου με ολοφάνερη την πρόθεσή σας να προβείτε σε δημόσια διαπόμπευση της προσωπικότητάς μου, της τιμής και της υπόληψής μου.
Κύριε Αντώνη Κλαδούχο ως εδώ και μη παρέκει.
Με την βεβαιότητα ότι γνωρίζετε την εντιμότητά μου, έχετε άλλωστε στο παρελθόν εκφραστεί δημόσια με πολύ κολακευτικά λόγια για το πρόσωπό μου, απαιτώ να ζητήσετε άμεσα συγνώμη δημόσια για την απαράδεκτη δήλωσή σας, να την δημοσιεύσετε στα ίδια ΜΜΕ και blogs που την διαβιβάσατε και ακόμα να την κοινοποιήσετε άμεσα εντός της 18ης Νοεμβρίου σε εμένα, με πρωτότυπο έγγραφο και υπογραφή σας.
Επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματός μου."

Δημήτρης Αναστ. Σκούρας

Οι 51 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι στην Πελοπόννησο


Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου εκλέγονται οι ακόλουθοι 51 σύμβουλοι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα και ανεπίσημα αποτελέσματα (επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί σ’ όλους τους νομούς από τα Πρωτοδικεία):


Από το συνδυασμό "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"του Πέτρου Τατούλη (31 έδρες):

Αργολίδα (7):
Ανδρέας Πουλάς, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Χριστίνα Μελίδη, Γεώργιος Καραχάλιος, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Παναγιώτα Λαπαθιώτη.

Αρκαδία (5):
Γεώργιος Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Μπεντεβής, Νίκος Λυτρίβης, Δημήτρης Λαλουδάκης, Θεόδωρος Ντάνος.

Κορινθία (7):
Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Ευαγγελία Αδάμ-Σπανογιάννη, Απόστολος Παπαφωτίου, Ανδρέας Καραχοντζίτης, Νικόλαος Βραχνός, Αθανάσιος Πισιμίσης.

Λακωνία (5):
Χαράλαμπος Σκούρος, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Σπύρος Φλώρος, Ηλίας Στρατηγάκος, Βαρβάρα Αλοιμόνου-Βελδέκη.

Μεσσηνία (7):
Παναγιώτης Αλευράς, Ντίνα Νικολάκου, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Αργυράκης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Νίκος Μπαρούνης, Γιώργος Μπακούρος.



Από το συνδυασμό "ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" του Δημήτρη Δράκου 16 έδρες):

Αργολίδα (2):
Βασίλης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Σιδέρης.

Αρκαδία (2):
Κωνσταντίνος Μανδρώνης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Κορινθία (4):
Νίκος Ταγαράς, Σπύρος Παπαθεοφάνους, Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Πανοπούλου, Κωνσταντίνος Λέγγας.

Λακωνία (3):
Παναγιώτης Φαρλέκας, Ηλίας Κανελλάκης, Γιώτα Στέρπη.

Μεσσηνία (5):
Δημήτρης Δράκος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αγγελος Κωτσιόπουλος, Γιάννης Αδαμόπολος, Αριστείδης Σταθόπουλος.

Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου" εκλέγονται ο επικεφαλής της Νίκος Γόντικας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γούργαρης.

Εκλέγονται, επίσης, οι επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος και της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης.

Γ.Παπανικολάου: "Άστοχα τα σχόλια της κ.Μερκελ"

Image


Στις εργασίες του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, που
πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 14 με 16 Νοεμβρίου στην Καρλσρούη, την
Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Ευρωβουλευτής Γ. Παπανικολάου.

Μετά την ομιλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και παρά το
γεγονός ότι δεν δόθηκε δικαίωμα παρέμβασης στις ξένες αντιπροσωπείες,
ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σε κατʼ ιδίαν συνομιλίες του με συναδέλφους
του και  εκπροσώπους άλλων κεντροδεξιών κομμάτων αλλά και του ΕΛΚ,
εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για την άστοχη κριτική
της κας Μέρκελ
σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά
και για τα αρνητικά σχόλια της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Είναι αλήθεια πως η ομιλία της κας Μέρκελ
χαρακτηρίζεται από άστοχα σχόλια για τη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία
κατέστησε σαφές προς τους Γερμανούς εταίρους της πως ανάλογες
παρεμβάσεις δεν βοηθάνε στην οικοδόμηση πνεύματος ευρωπαϊκής
αλληλεγγύης.

Άλλωστε ένα μέρος της ευθύνης για την δημοσιονομική κρίση, που δυστυχώς
σήμερα απειλεί έντονα και άλλες χώρες της ευρωζώνης, οφείλεται στην ολιγωρία
της Ε.Ε. να δώσει μια άμεση και αποτελεσματική ευρωπαϊκή απάντηση τη στιγμή
που ξέσπασε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σημείο στο οποίο η Γερμανίδα
Καγκελάριος αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι της ομιλίας της».

onned-korinthias.gr