Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μαρία Καράγιωργα : «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»


Αγαπητοί Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα σχεδόν πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και θεώρησα σκόπιμο να απευθυνθώ σε εσάς που με τιμήσατε δύο φορές εκλέγοντας με ως Νομαρχιακή Σύμβουλο.
Στα 8 χρόνια της παρουσίας μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπάθησα πρώτα από όλα να υπερασπιστώ το συμφέρον της Κορινθίας.
Κατέθεσα τη γνώμη μου τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και στον τοπικό Τύπο για σειρά θεμάτων με έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν μετανιώνω που ασχολήθηκα με τα κοινά αλλά αν και για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να μην συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές . Πιστεύω ότι η δύσκολη εποχή στην οποία εισερχόμαστε έχει ανάγκη πρώτα από όλα από διαφάνεια στην πολιτική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου.
Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη
• ούτε από απόντες επαγγελματίες αυτοδιοικητικούς που αναλόγως των συμφερόντων τους αποχωρούν και στην συνέχεια ξαναγυρνούν,
• ούτε από βαριεστημένους νεόπλουτους που μόλις έφυγαν από το χωριό τους και γνώρισαν τη χλιδάτη ζωή της Αθήνας θυμούνται τον απλό κόσμο μόνο όταν έρχονται οι εκλογές,
• ούτε τέλος από αυτούς που βάζουν την πολιτική τους «υπογραφή» αναλόγως των επιδιώξεων τους.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι βαθύτατα πολιτικές. Ευτυχώς όμως δεν είναι καθόλου κομματικές. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα χρόνια. Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε με σοβαρότητα για το μέλλον του τόπου μας. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να διαθέτουν συνολικότερη αντίληψη για τον κόσμο και όραμα για τον τόπο μας.
Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που έχουν δώσει απτές αποδείξεις αποτελεσματικής διοίκησης και ορθολογικής διαχείρισης των σημαντικών μας προβλημάτων. Έχουμε ανάγκη από άτομα που μπορούν να εγγυηθούν μέσα από το διάφανο παρελθόν τους, τη χρηστή και έντιμη διοίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Έχουμε ανάγκη τέλος, από εκείνους που θα κάνουν την περιφέρεια ανοικτή σε όλους τους πολίτες και που θα υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο, εμάς και τον τόπο μας.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους που προανέφερα, στηρίζω το υπερβατικό, υπερκομματικό, διαδραστικό και πρωτοπόρο εγχείρημα του Πέτρου Τατούλη. Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να φτιάξουμε μια Νέα Κορινθία και μια Νέα Πελοπόννησο.

Με τιμή,
Μαρία Καράγιωργα
Νομαρχιακή Σύμβουλος