Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η περιοδεία του Πετρου Τατούλη στη Μεσσηνία


Συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία του στο νομό Μεσσηνίας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του Κοπανακίου. Συνομιλώντας με τους εμπόρους και τους περαστικούς, ο κ. Τατούλης δεσμεύθηκε ότι μετά τις εκλογές, ως νέος Περιφερειάρχης θα ξεκινήσει αμέσως την εφαρμογή του προγραμματικού σχεδιασμού και δε θα αφήσει να πάει χαμένη ούτε μια μέρα.
Ευχές για επερχόμενη νίκη και χαμόγελα μοίρασαν οι κάτοικοι του Δωρίου, στον κ. Τατούλη, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς θέματα που τους απασχολούν και πως μπορούν να τα διαχειριστούν προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση σε όλα.
Ο κ. Τατούλης τους διαβεβαίωσε ότι ο βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας και όλος ο προγραμματισμός του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» έχει σχεδιαστεί βάση μελέτης και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανέφερε : «Σε μια δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, έχουμε για πρώτη φορά την ουσιαστική ευκαιρία να χειριστούμε σε περιφερειακό επίπεδο, τα προβλήματά μας, την καθημερινότητά μας, την οικονομία μας και να καρπωθούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Μπορούμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της περιφέρειας, να άρουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, να είμαστε αρωγοί στον εκσυγχρονισμό των προϊόντων ή των υπηρεσιών των επιχειρήσεων, να αναβαθμίσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες υγείας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και φυσικό μας πλούτο, και όλα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με τη συμμετοχή σας».
Η περιοδεία του κ. Τατούλη στη Μεσσηνία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στα χωριά Άρης, Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά όπου κι εκεί οι κάτοικοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Στη Κυπαρισσία
Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το βράδυ της Κυριακής 31 Οκτωβρίου επισκέφτηκε την Κυπαρισσία για την προγραμματισμένη ομιλία του. O κ. Τατούλης κάλεσε όλους τους Μεσσήνιους την άλλη Κυριακή, στις 7 Νοεμβρίου, να τον εμπιστευθούν και να αλλάξουν μαζί του σελίδα, μαζί να βαδίσουνε στο δρόμο της δημιουργίας, μαζί να κάνουνε τη μεγάλη υπέρβαση, μαζί να ζήσουνε το όνειρο και να καρπωθούνε το αποτέλεσμα χτίζοντας την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ME ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τους προέδρους των επιμελητηρίων Πελοποννήσου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, αφού ξεδίπλωσε το σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός ενιαίου Πελοποννησιακού επιμελητηρίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο ‘Καλλικράτης’ δεν είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός αλλά ένας εντελώς καινούριος θεσμός που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική αποκέντρωση. Η αιρετή περιφέρεια είναι ένα καινούριο εργαλείο ενεργοποίησης των δυνάμεων της ανάπτυξης. Ως βουλευτής στήριζα την μη κρατικοδίαιτη υγιή επιχειρηματικότητα και αυτό θα πράξω και ως περιφερειάρχης». Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης πρότεινε τη δημιουργία ενός thnik tank (δεξαμενή σκέψης ) προώθησης της επιχειρηματικότητας και κάλεσε τους προέδρους των επιμελητηρίων να συμμετάσχουν σε αυτό το όργανο.
Η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς είναι το πρώτο μας μέλημα, είπε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι όλες οι υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν για να δίνονται απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων εντός 25 ημερών. Παράλληλα θα τιμωρείται ο υπάλληλος που θα αμελεί να απαντάει στις αιτήσεις, τόνισε ο κ. Τατούλης.

Στο Αργος
Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Άργους πραγματοποίησε μία από τις τελευταίες του προεκλογικές συγκεντρώσεις το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης. Περισσότερα από 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο «ΠΑΝΤΑΖΗΣ» από νωρίς το απόγευμα δίνοντας δυναμικό παρόν και υποδέχτηκαν τον Πέτρο Τατούλη με χειροκροτήματα και συνθήματα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα νίκης.