Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τεράστιο το πρόβλημα της διάβρωσης στην Κορινθία


ΠΗΓΗ:Korinthian News

Στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του παραλιακού μετώπου της Κορινθίας αναφέρθηκε ο Αντινομάρχης Κορινθίας Γ. Γεωργακόπουλος, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα τεράστιο που χρήζει άμεσης παρέμβασης από το αρμόδιο υπουργείο και η χρηματοδότησή του απαιτεί δεκάδες εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε:
«Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα ετών…. Είχαμε πάρει χρήματα από τα κονδύλια της περιφέρειας, είχε κατορθώσει ο Νομάρχης να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα για το πρόβλημα της διάβρωσης. Αυτή η μελέτη και το έργο όμως πρέπει να γίνουν συνολικά και όχι τμήμα –τμήμα και απαιτούνται πολλές δεκάδες εκ. ευρώ.
Το πρόβλημα είναι σε γνώση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο είναι και αρμόδιο για αυτή τη χρηματοδότηση, η ηγεσία έχει ενημερωθεί και από τη Νομαρχία και τους Δημάρχους και έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για το πρόβλημα αυτό που είναι τεράστιο! Ξεκινάει από το Σχοίνο και φτάνει μέχρι την Ευρωστίνη και το Ξυλόκαστρο! Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι και να υπάρξουν παρεμβάσεις γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και διογκώνονται».