Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αrrivederci Italia

Σλοβακία-Ιταλία 3-2

Αrrivederci! Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αποκλείστηκαν από τους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 1974 και το Μουντιάλ της Γερμανίας. Δήμιοι των Ατζούρι οι Βίτεκ που σκόραρε δις (25', 73') και Κόπουνεκ (89') οι οποίοι έστειλαν την ομάδα τους στους "16". Οι Ιταλοί μείωσαν
δύο φορές με τον Ντι Νατάλε (81') και Κουαλιαρέλα (92'), φωνάζουν όμως δικαιολογημένα για δύο γκολ του τελευταίου που δεν μέτρησαν (67', 85'). Ο πιο συγκλονιστικός αγώνας της διοργάνωσης ως τώρα έμελλε να ήταν και ο τελευταίος για τους πρωταθλητές κόσμου. Οι πρωτάρηδες σε Μουντιάλ Σλοβάκοι τους νίκησαν με 3-2 και τους έστειλαν νωρίς νωρίς στα σπίτια τους. Ένας αποκλεισμός που μέχρι το 80' ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της αναμέτρησης στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η Ιταλία ανύπαρκτη μέσα στο γήπεδο, έβλεπε την πλάτη της Σλοβακίας ή πιο σωστά την πλάτη του... Βίτεκ. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (έφτασε τα 3 γκολ όσα και ο Ιγκουαίν), είχε χτυπήσει δύο φορές μέσα στην καρδιά της άμυνας των Ατζούρι γράφοντας το 2-0. Η ομάδα του Λίπι έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει και απλά φώναζε για ένα γκολ του Κουαλιαρέλα που δεν μέτρησε στο 67', στο οποίο στο τέταρτο ριπλέι φάνηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
Ομως ένα γκολ του Ντι Νατάλε που μείωσε σε 2-1 στο 81' έβαλε φωτιά στο ματς. Αμέσως μετά και πάλι ο Κουαλιαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης τον υπέδειξε σε οσφάιντ με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει.
Οι Σλοβάκοι έμοιαζαν να καταρρέουν από την πίεση των Ιταλών και παραλίγο να χάσουν την πρόκριση παρά το 3-1 που πέτυχε ο Κόπουνεκ στο 89' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!
Ο Κουαλιαρέλα, με το ωραιότερο τέρμα του Μουντιάλ ως τώρα, έγραψε στο 92' το 3-2 και στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων οι καρδιές Σλοβάκων και Ιταλών πήγαν στην κυριολεξία να σπάσουν! Οι απερχόμενοι πια πρωταθλητές κόσμου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μούχα, όμως ο Πέπε έχασε μοναδική ευκαιρία στο 96'(!) να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.
Αμέσως μετά ο Γουέμπ σφύριξε την λήξη που σήμανε την πρώτη ήττα των Ιταλών μετά από 9 μουντιαλικούς αγώνες, τον πρόωρο αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση, αλλά και την μεγάλη πρόκριση στους “16” της πρωτάρας Σλοβακίας!
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρίσιτο (46' Μάτζο), Κιελίνι, Καναβάρο, Ντερ Ρόσι, Πέπε, Γκατούζο (46' Κουαλιαρέλα), Ιακουΐντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο (56' Πίρλο)
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζάμπαβνικ, Στρμπα (86' Κόπουνεκ), Βίτεκ (93' Σέστακ), Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρικσεν (94' Πέτρας), Κούτσκα


Καμερούν - Ολλανδία 1-2

Η Ολλανδία με τα γκολ των Φαν Πέρσι και Χούντελααρ επικράτησε με 2-1 του Καμερούν και με 3 νίκες πήρε την 1η θέση και θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία στους "16".Το σκορ άνοιξε στο 36' για την Ολλανδία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, με ένα εξαιρετικό γκολ, το πρώτο του στην διοργάνωση. Πήρε την μπάλα δεξιά από τον Κάιτ, έκανε το 1-2 με τον Φαν ντερ Φάαρτ και με διαγώνιο δεξί σουτ, από αρκετά πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 64' ο Γκερεμί Νιτάπ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φαν ντερ Φάαρτ, έτσι οι Αφρικανοί κέρδισαν πέναλτι. Ο Σαμουέλ Ετο'ό ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με το δεύτερο γκολ στην διοργάνωση. η Ολλανδία πέτυχε το γκολ που της έδωσε την νίκη στο 83' με τον Χούντελααρ.
Ο Σνάιντερ έβγαλε "μαγική" μπαλιά στον Ρόμπεν, αυτός απέφυγε τον Ριγκομπέρτ Σονγκ και σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή για να χτυπήσει η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σουλεϊμανού και να "στρωθεί" στον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ που σε κενό τέρμα πλάσαρε και την έστειλε στα δίχτυα.
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Γκερεμί Νιτάπ, Μπιά, Νκουλού, Ασού-Εκοτό, Σεντιού, Νγκουεμό, Μπονγκ, Μακούν, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ετο'ό.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπούλαρουζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κάιτ, Φαν Πέρσι.


Δανία-Ιαπωνία 1-3

Η Ιαπωνία επιβλήθηκε 3-1 της Δανίας σκοράροντας δύο φορές με απίθανες εκτελέσεις φάουλ και ακολούθησε την Ολλανδία στην φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα τέρματα για την ομάδα του Τακέσι Οκάντα πέτυχαν οι Χόντα (17'), Εντο (31') και Οκαζάκι (87'), ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Τόμασον στο 81'. Ετσι, οι "Σαμουράι" πήραν τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την Ολλανδία.
Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Άγκερ, Κρόλντρουπ (56' Λάρσεν), Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34' Γ.Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63' Έρικσεν), Τόμασον, Ρόμενταλ, Μπέντνερ
Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Κομάνο, Νακαζάβα, Τούλιο Τανάκα, Ναγκατόμο, Άμπε, Ματσούι (74' Οκαζάκι), Έντο (90'+1 Ιναμότο), Χασέμπε, Οκούμπο (88' Κόνο), Χόντα


Πρόκριση με πρωτιά για την Παραγουάη

Η Παραγουάη ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Νέα Ζηλανδία (τρεις στις τρεις ισοπαλίες) ωστόσο μετά την νίκη των Σλοβάκων επί της Ιταλίας εξασφάλισαν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, την πρόκριση μαζί με την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Λατινοαμερικάνοι δημιούργησαν και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Βέρα, Σάντα Κρους, Νέλσον Αέδο Βαλντές (66' Βαλντές), Όσκαρ Καρντόσο (66' Καρντόσο)
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπετ): Πάστον, Ρέιντ, Νέλσεν, Σμιθ, Έλιοτ, Βίτσελιχ, Μπέρτος, Λόκχεντ, Κίλεν (79' Μπρόκεν), Σμελτζ, Φάλον (69' Γουντ