Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οργή Κουρτζή για τις φήμες περί κοινής καθόδου με τον Κλαδούχο

Σε «διασπορά ψευδών φημών» αποδίδει τα «περί κοινής καθόδου» με τον κ. Κλαδούχο στις δημοτικές εκλογές του νέου δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κουρτζής ξεκαθαρίζει σε πρώτο πρόσωπο τα εξής:
«Διαφωνώ ριζικά με το δημαρχοκεντρικό και παρεΐστικο τρόπο διοίκησης του δήμου, με τον αυταρχισμό, την πολιτική υπεροψία τους διαχωρισμούς των δημοτών, και μάλιστα σήμερα, που η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας καθιστά απαραίτητη τη συμμετοχή και δράση των πολιτών.
Διαφωνώ με κάθε ανισοκατανομή δράσεων και έργων (π.χ. μεταξύ πρωτεύουσας και δημοτικών διαμερισμάτων, μεταξύ παραλίας και γειτονιάς, μεταξύ ημετέρων και μη), που εξυπηρετεί συνήθως προσωπικές πολιτικές και όχι το κοινό συμφέρον.
Διαφωνώ με τις μικροκομματικές πολιτικές αυτοδιοικητικής επιβίωσης, όπως η τακτική απαξίωσης των δημοτικών στελεχών-αφού προηγουμένως έχουν «χρησιμοποιηθεί»-και η εσκεμμένη μετάθεση ευθυνών στους συνεργάτες, ώστε να μένει ο δήμαρχος στο απυρόβλητο.
Διαφωνώ με αλαζονικές επιδεικτικές συμπεριφορές, που προκαλούν τους δημότες σε περίοδο άσχημης οικονομικής συγκυρίας, ενδεικτικές έλλειψης της αρμόζουσας ευαισθησίας.
Διαφωνώ με το πώς προγραμματίστηκαν, μελετήθηκαν και πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στο δήμο Ξυλοκάστρου, όπως:
-Διαδημοτικός ΧΥΤΑ. Θεωρώ εντελώς αδικαιολόγητη την παραχώρηση εκτέλεσης του έργου από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου στην Περιφέρεια (πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα!), με αποτέλεσμα τη μη αποπεράτωσή του και την έντονη οσμή οικονομικού σκανδάλου.
- Ανάπλαση παραλιακού μετώπου. Διαφωνώ με τη συνολική διαχείριση του έργου: δημοπρατήσεις, χρόνο εκτέλεσης, κυκλοφοριακό, χώρους στάθμευσης, διάβρωση παραλίας και αδιαφορία για τις δυσμενείς επιπτώσεις στους επαγγελματίες.
-Αποθήκες Φραντζή. Εκφράζω την αντίθεσή μου για το συνολικό σχεδιασμό, τις προβλεπόμενες χρήσεις του χώρου και για τη γενικότερη διαχείριση της ανάθεσης και υλοποίησης. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και το έργο έχει τελματώσει.
-Δημοτική επιχείρηση Ξυλοκάστρου [ΔΕΚΤΕΞ]. Θεωρώ απαράδεκτη την καταχρέωσή της, που στην καλύτερη περίπτωση είναι ένδειξη των λαθεμένων στρατηγικών επιλογών του δημάρχου.
Όποιοι μου ζητούν να συνεργαστώ με τον κ. Κλαδούχο, προβάλλουν ως λόγο το να μην περιέλθει ο δήμος στον κ. Σκούρα και στη Νέα Δημοκρατία.
Αυτά για μένα αποτελούν ψευδοδιλλήματα, διότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει νεοδημοκρατική ή πασόκικη πολιτική.
Διαφωνώ κάθετα με το διαχωρισμό των δημοτών σύμφωνα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, γι’ αυτό δεν επιζητώ και δεν αποδέχομαι χρίσματα και κομματικές παρεμβάσεις και δεν συμμετείχα σε πρόσφατες διαδικασίες χρίσματος. Με βρίσκει αντίθετο η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών εκ μέρους του κ. Κλαδούχου, που, ενώ διατυμπανίζει ότι δεν επιθυμεί χρίσμα, αποδέχεται εντούτοις να μπει στη διαδικασία χρισμάτων από το ΠΑΣΟΚ προτεινόμενος από συνεργάτη του!!
Οι Δήμαρχοι κρίνονται με βάση το αυτοδιοικητικό τους παρελθόν, τα προγράμματά τους, την υλοποίησή τους και τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών και την ανάπτυξη του δήμου.
Οι κ. Κλαδούχος και Σκούρας δεν είναι εύκολο να διαχωριστούν, διότι ταυτίζονται τόσο στις συμπεριφορές όσο και στο συνολικό αποτέλεσμα των δημαρχιών τους, που κατά το μάλλον ή ήττον ευθύνεται για την κοινώς αποδεκτή στασιμότητα του δήμου Ξυλοκάστρου.
Τελικώς καταλογίζεται στον κ. Κλαδούχο ότι με τις αυτοδιοικητικές του επιλογές και συμπεριφορές επέτρεψε στον καταψηφισμένο κ. Σκούρα να «ξαναθυμηθεί» την τοπική αυτοδιοίκηση, που την είχε απαρνηθεί και εγκαταλείψει!
Ο κ. Σκούρας λοιπόν δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ακόμη μία υποψηφιότητα, που μαζί με αυτήν του κ. Κλαδούχου δεν προοιωνίζουν -κατά την άποψή μου-κάτι νέο και δημιουργικό. Σ’ αυτό συμφωνεί μεγάλη μερίδα των δημοτών του δήμου Ξυλοκάστρου, που απογοητευμένοι και από τους δύο, δεν τους εμπιστεύεται την ηγεσία του ενιαίου δήμου.
Πιστεύοντας λοιπόν ότι μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε την ανάγκη για ανθρώπινη καθημερινότητα, ομοψυχία και ισόρροπη αναπτυξιακή πορεία, σας καλώ να ενισχύσετε την δημοτική μας παράταξη «ΞυλoκαστρινόΕυρωστινιακόΚΙΝΗΜΑ» και να συμμετάσχετε σ’ αυτήν την προσπάθεια ενωτικά και μαχητικά για ένα νέο Ξ.Ε.κίνημα του ενιαίου δήμου
».