Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Tα λείψανα του ήρωα Τάσου Κ. Κρατημένου στη γη της Γορτυνίας

 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, έγινε στο Καλονέρι Λαγκαδίων, του δήμου Γορτυνίας, η τελετή ταφής των λειψάνων του Έλληνα, αγωνιστή, Ανθυπασπιστή Πεζικού, Τάσου Κ. Κρατημένου, που έπεσε υπερασπιζόμενος την Πύλη της ΕΛΔΥΚ, στα γεγονότα της Κύπρου, το 1974.

Βέλγιο - Σλοβακία 0-1: Το ένα μέτρησε, τα δύο ακυρώθηκαν!

 Τι και αν οι Βέλγοι ακόμα... χάνουν γκολ απέναντι στη Σλοβακία; Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τις χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων, καθώς το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε μεγάλη νικήτρια με 1-0, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη έκπληξη του Euro 2024

Ρουμανία – Ουκρανία 3-0: Ονειρεμένη πρεμιέρα

 Η Ρουμανία ξεκίνησε ονειρεμένα την πορεία της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενεί στα γήπεδά της η Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, στην επιστροφή του στη διοργάνωση έπειτα από το 2016, κέρδισε 3-0 την  Ουκρανία  στο Μόναχο στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου και έκανε έτσι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Με πρωτοβουλία του Κ. Τασούλα στη Βουλή των Ελλήνων η 16η Ετήσια Συνάντηση στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ



Αθήνα, 17 Ιουνίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«Δεν αρκεί να λέμε στον λαό τι είναι σωστό. Πρέπει να τον πείθουμε ότι αυτό που του λέμε τον συμφέρει κιόλας» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται με δική του πρωτοβουλία στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πρόσκληση | Εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών»



 Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 στα εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών».

Πρόσκληση | Επίσημη Έναρξη - Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2024 | Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Εικόνα που περιέχει κείμενο, ανθρώπινο πρόσωπο, μικρόφωνο, Μπελ ηλεκτρίκ

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024



Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024, και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτότυπες δράσεις για όλους.

 

Μία μεγάλη συναυλία με τους Pan Pan x Years of Youth, χορευτικές performances από την καταξιωμένη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και την ομάδα της YELP danceco., βραδιά όπερας με τρεις Έλληνες τενόρους, τον διεθνούς φήμης Δημήτρη Πακσόγλου συνοδευόμενο από τους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούλη, προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, εκθέσεις, virtual reality, στρογγυλά τραπέζια και ανοιχτές συζητήσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού στο Aristonautes Lab, μία μαγευτική περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχής, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια αλλά και εργαστήρια χορού, ποίησης, ανιμέισον και κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ “Η Ελευθερία της Όρχησης” και την τέχνη του χορού.

 

Για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, η μοναδική περιοχή του νομού Κορινθίας μεταμορφώνεται για τέσσερις μέρες και προσκαλεί κατοίκους του Δήμου αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν διαφορετικά σημεία του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστές πτυχές τους, ξεχωριστές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

 

#Aristonautes2024 𝝚𝝥𝝞𝝨𝝜𝝡𝝜 𝝚𝝢𝝖Ρ𝝣𝝜 | 𝟮𝟬.𝟬𝟲.𝟮𝟰

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Σεισμός σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας,στο Ιόνιο Πέλαγος42 χλμ. δυτικά των Στροφάδων

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος  κέντρο  υπολογίστηκε στα 4,9 χλμ. 


 

Ο Άγγελος Μερκούρης προπονητής στον Αστέρα Δερβενίου.


⚪️🔵To διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Άγγελο Μερκούρη

Ο Άγγελος είχε μεγάλη εμπειρία στα Κορινθιακά γήπεδα. Ως παίχτης αγωνίστηκε για χρόνια με τη φανέλα της ομάδας μας, ενώ είχε παρουσία και σε άλλες ομάδες της Δυτικής Κορινθίας. Ως προπονητής έχει συνδράμει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της Ακαδημίας Ευρωστίνης

Από κοινού θα χτίσουμε την ομάδα της νέας χρονιάς, διατηρώντας τον κορμό της και κάνοντας τις αναγκαίες μεταγραφικές κινήσεις.

Θάνατος 59χρονης στον Κόρφο Κορινθίας

 Άλλη μία απώλεια ζωής με αφορμή παρουσία ανθρώπου στη θάλασσα.

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό σε παραλία της Κάντιας Αργολίδας, (θάνατος άνδρα στις 13 του μήνα ), προέκυψε συμβάν και στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μία 59χρονη αλλοδαπή, ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της, από την όμορφη παραλία του Κόρφου Κορινθίας.

Για το γεγονός, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιάς Επιδαύρου.

Αγγλία - Σερβία 1-0: Κρατάει το τρίποντο

 Δυσκολεύτηκε η Αγγλία αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα με την Σερβία στην Veltins Arena και κρατάει αυτό το τρίποντο για τη συνέχεια ως οδηγό αποτελεσματικότητας. Γιατί δεν έπαιξε καλά, κινδύνευσε στο τέλος και εάν συνεχίσει με αυτή την απόδοση θα έχει πρόβλημα για το στόχο της. 

Η Αγγλία άνοιξε νωρίς το σκορ με