Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Βράβευση μαθητών και μαθητριών για τον διαγωνισμό Ανακύκλωσης

 Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης  

Στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, είχε τη χαρά να βραβεύσει μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Αθηναίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργάνωσε η ΤΕΧΑΝ, αλλά και να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους  Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών που εξέπεμπε απευθείας από την Πλατεία Συντάγματος. 

 “Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπεις ότι οι νέες και οι νέοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον. Ως Κυβέρνηση τα θέματα πράσινης μετάβασης, αειφορίας και περιβαλλοντικής προστασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα. Με συγκεκριμένες πολιτικές και τη συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και παραδίδουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», υπογράμμισε: «Από τις βασικές στρατηγικές στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το Περιβάλλον. Και γι’ αυτό στο ΕΣΠΑ 2021-’27 έχουμε πάνω από 1 δις € για δράσεις που αφορούν στην ανακύκλωση. Πολλές δράσεις βασίζονται στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική αλλαγή». Είναι δράσεις ανακύκλωσης , υποστήριξης των δήμων για κάδους, δράσεις για βελτίωση περιβαλλοντικών όρων σε περιοχές και Περιφέρειες, αλλά και ειδικά προγράμματα για την Δυτ. Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Γενικά, η ανακύκλωση έχει μπει στη ζωή μας και νομίζω ότι το στοίχημα-πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να ζούμε σε ένα περιβάλλον πιο φιλικό. Βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα όπως το «Κινούμαι ηλεκτρικά», το οποίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί πλέον η ηλεκτροκίνηση είναι στη ζωή μας. Επιδοτούνται επαγγελματίες για ηλεκτρικά ταξί, έχουν δρομολογηθεί προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων και για τα νοικοκυριά. Η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση είναι από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας», τόνισε. 

 

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σημείωσε: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. Είναι καταδικαστέα πράξη και έχει αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πώς βλέπει τέτοιες συμπεριφορές». 

nikospapathanasis.gr