Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Στα Τρίκαλα Κορινθίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής την Παρασκευή

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-03-01/kairos-vroxi3.jpg 

Ισχυρές βροχές και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές καταιγίδες ήταν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή 01/03. Ο μετεωρολογικός σταθμός στα Τρίκαλα Κορινθίας έως το απόγευμα κατέγραψε 90 χιλιοστά βροχής ενώ αυτός στο 51ο Χιλιόμετρο Λαμίας - Άμφισσας κατέγραψε 77 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Παρασκευής 01/03.


Kairos-paraskevi


Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι επικράτησαν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στη Φινοκαλιά Λασιθίου καταγράφηκε ριπή 124 χλμ/ώρα. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το απόγευμα της Παρασκευής 01/03.
Kairos-paraskevi1
Ο καιρός αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Βελτίωση αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σταδιακά όμως θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.