Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ξέσπασε στους Ηπειρώτες

 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ξέσπασε στους Ηπειρώτες

Με εμφατικό τρόπο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες για το πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Άρη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με σκορ 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας κάνοντας ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ρουμάνος προπονητής παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε να παίξει για πρώτη φορά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και διάταξη 3-5-2. 

Ο ΠΑΣ μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και στο 1ο λεπτό ο Λεό είχε χαμένη ευκαιρία. Στη συνέχεια, όμως, ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και αυτή που έψαχνε διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Δεν ήταν εύκολο να φτιάξει φάσεις. Από μία στημένη μπάλα στο 29' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μπάμπα και συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Μουργκ. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και αφού στις καθυστερήσεις ο Λεό έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη, όμως, το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε πολύ επιθετικότητα και μετέτρεψε το ματς σε πάρτι. Στο 49' ο Μεϊτέ έκανε το 2-0 μετά από φάση που δημιουργήθηκε από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Στο 53' ο Σάστρε που έκανε ό,τι ήθελε από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Τζίμας με κεφαλιά «δυναμίτη» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι Θεσσαλονικείς δεν σταμάτησαν εκεί στο 66' ο Σάστρε από δεξιά προκάλεσε το αυτογκόλ του Ριένστρα για να γίνει το 4-0 και ο ΠΑΟΚ να πάρει μία εύκολη νίκη, ενώ θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τόμας στο 87' είδε το πλασέ του να σταματάει στο δεξί δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι - Σάστρε (80' Λύρατζης), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Οζντόεφ (73' Αντόνιο), Μεϊτέ - Ντεσπόντοφ (68' Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (Κωνσταντέλιας), Τάισον - Τζίμας (Τόμας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν -Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας (71' Λιάσος)- Σόρια (88' Πανάγου), Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος (72' Έφορντ), Κιάκος - Κόντε (62' Μπάλαν), Λεό (62' Ροσέρο).