Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Πανσερραϊκός-Κηφισιά 1-1: Ο ντεμπιτάντ Mπετανκόρ απέτρεψε ήττα των Σερραίων από γκολάρα του Μπιφουμά

 Πανσερραϊκός-Κηφισιά 1-1: Ο ντεμπιτάντ Mπετανκόρ απέτρεψε ήττα των Σερραίων από γκολάρα του Μπιφουμά

Συνεχίζουν ν' αγνοούν τη νίκη στο 2024 Πανσερραϊκός και Κηφισιά αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από την γκολάρα του Μπιφουμά με την οποία προηγήθηκε η ομάδα του Λεκανοπεδίου, αλλά και την ισοφάριση του ντεμπιτάντ Χεφτέ Mπετανκόρ, που έκανε... σεφτέ με τα «λιοντάρια»! Η ομάδα του Νίλσεν ειδικά στην επανάληψη και μέχρι να βγει ο Μπιφουμά είχε ευκαιρίες για 2ο γκολ, αλλά δεν τις αξιοποίησε και το πλήρωσε από την ομάδα του Γκαρσία.

Σ' ένα πρώτο ημίχρονο που οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί κι έδειχναν να ξέρουν καλύτερα τι θέλουν στον (κακό) αγωνιστικό χώρο -έχοντας διπλάσιες τελικές (6-3) από τους γηπεδούχους (που δεν είχαν καμιά εντός στόχου)- αλλά δίχως ν' απειλούν, ουσιαστικά, στις τρεις τελικές του Κλωναρίδη (σ. παρθενική του εμφάνιση ως βασικός) κατάφεραν να προηγηθούν λίγο πριν την ανάπαυλα (43').

Σκόρερ ο καλύτερος τους παίκτης στο γήπεδο Τιεβί Μπιφουμά.

Ο Koνγκολέζος, απομονωμένος, ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους «τσίμπησε» προ του Θυμιάνη, μετά από βολέ του Κρίστινσον, πέρασε την μπάλα από τα αριστερά του Πηλέα κι ο ίδιος πέρασε από τα δεξιά για να την συναντήσει πριν «κρεμάσει» με το δεξί τον εξερχόμενο Χόβαν σ’ ένα γκολ που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο του πρωταθλήματος!

Στην επανάληψη, παρά τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή των φιλοξενούμενων (με τον Μποτία που είχε περάσει στην θέση του Λαντρ ν' αποχωρεί κι εκείνος τραυματίας), ο Πανσερραϊκός συνέχισε να μην μπορεί ν' απειλήσει αντίθετα στην κόντρα κινδύνευσε πολλάκις.

Πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο νεοεισελθών Κρισιούμα με κεφαλιά άουτ σε κενή εστία μετά την σέντρα του Μασούρα (59'), αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι που δεν είχαν καθαρή ευκαιρία ισοφάρισαν με τον νεοεισελθόντα Μπετανκόρ να συνδυάζει το ντεμπούτο του με γκολ (85')

Ο Ισπανός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ουάρντα!

Ως το φινάλε η ομάδα του Λεκανοπεδίου (που ενδιάμεσα είχε χάσει με τραυματισμό και τον Μπιφουμά) είχε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρει το ματς αλλά ο (μοιραίος) Κρισιούμα είδε το «στοπ» του Χόβαν σε τετ α τετ!

Έτσι οι Σερραίοι (που δεν κερδίζουν από τις 6/11 κι έχουν τρεις πόντους συγκομιδής σε 9 αγώνες) έμειναν στο +3 από την προτελευταία θέση που είναι οι προερχόμενοι από δύο ήττες (με συνολικό σκορ 0-9) Κηφισιώτες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία):): Χόβαν - Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Πηλέας – Στάικος (61’ Οικονόμου), Μορέιρα – Χατζηστραβός (λ.τρ 8’ Τόμας, 75’ Σοφιανός), Ουάρντα, Μούργος (61’ Μπετανκόρ) – Άλεξιτς (75’ Γούλερι).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Nίλσεν): Κρίστινσον - Μασούρας, Τσάπαν, Λαντρ (λ.τρ. 9’ Μποτία, λ.τρ. 48’ Βαφέας), Γκόμπελιτς - Παπασάββας, Πέιος – Κλωναρίδης (46’ Μπαρμπόσα), Ίλιεφ (78’ Κωνσταντακόπουλος,), Μπιφουμά (λ.τρ. 78’ Αντερέγκεν) - Τεττέι