Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδας: Χανιά – ΟΦΗ 3-5 μετά από ματσάρα στο ντέρμπι της Κρήτης

 

Μετά από ένα φοβερό παιχνίδι στην Κρήτη, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 5-3 επί του Α.Ο. Χανιά και να προκριθεί στην επόμενη φάση στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ο ΟΦΗ επιβεβαιώσει την εξαιρετική του κατάσταση στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0 (Αμπάντα και Λουίς Φελίπε τα γκολ) στα Χανιά, αλλά στη συνέχεια… χαλάρωσε και οι γηπεδούχοι έδειξαν τη δική τους ποιότητα φθάνοντας στην ισοφάριση με Ελευθεριάδη και Μανουσάκη.

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Κένεντι θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος την προεδρία στις εκλογές του 2024

 

  

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος ανακοίνωσε σήμερα πως εγκαταλείπει την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963, και γιος του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισοπεδώνεται η Γάζα – Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Χαμάς - Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα τελειώσει αυτόν τον πόλεμο»

 

 Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ, που σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που η Χαμάς συνεχίζει το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Πελοπόννησος: Ετοιμάζεται ο 9ος Δρόμος των Αθανάτων

 Στις 21 και στις 22 Οκτωβρίου 2023, θα γίνει ο 9ος δρόμος των Αθανάτων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας αυτός, είναι αφιερωμένος στους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εκκίνηση του αγώνα που αφορά Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστρά και Καλαμάτα, θα γίνει στις το μεσημέρι, στις 21 Οκτωβρίου 2023, στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης. Είναι ένας επίπονος και απαιτητικός αγώνας, 142 χλμ. Ταυτόχρονα, στις 21 Οκτωβρίου 2023, θα γίνει και ο 4ος αγώνας δρόμου, Βασιλιάς Λεωνίδας. Πρόκειται για αγώνα δρόμου, 80 χλμ., στην απόσταση Τρίπολη – Σπάρτη.

Οι δύο πιο πάνω δράσεις, έχουν να κάνουν με την τιμή και την αναγνώριση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Βασιλιά Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και του Παπαφλέσσα.



Πελοπόννησος: Σε επτά δήμους οι επαναληπτικές, δημοτικές εκλογές

Eπιστολή συγχαρητηρίων, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στους δημάρχους που εξελέγησαν σε δήμους της Περιφέρειας.

“Για την εκλογή σας, θερμά συγχαρητήρια και ευχές για δημιουργικότητα και προσφορά “, αναφέρει στην επιστολή ο Παναγιώτης Νίκας.

Εκλέχθηκαν απ’ την πρώτη Κυριακή, οι εξής δήμαρχοι:

Δημήτρης Πτωχός - Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά, έγινε χθες.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά, έγινε χθες.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη σε εμένα και το συνδυασμό μας.
Είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στις ξεπερασμένες πολιτικές του χθες!
Ναι στην αισιοδοξία, ναι στην αγάπη για τον τόπο μας.
Ναι στο σχέδιο για να κάνουμε την Περιφέρειά μας, μια Περιφέρεια Πρότυπο.
Μας χάρισαν ένα ποσοστό που ελάχιστοι περίμεναν.
Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω όσους από τους συνυποψηφίους μου έδωσαν τον αγώνα τους με ήθος και δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της λάσπης και του λαϊκισμού.
Και βέβαια, ευχαριστώ όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τον σπουδαίο αγώνα, που είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση.

Δημοτικές εκλογές: Οι πρώτοι των πρώτων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τα νέα συμβούλια των μεγάλων Δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και της καταμέτρησης των «σταυρών».

Ο Δήμος Αθηναίων οδηγείται σε επαναληπτική αναμέτρηση μεταξύ του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 41,35% και του Χάρη Δούκα που τερμάτισε δεύτερος με 14,19%.

Ευχαριστήριο Μανώλη Μάκαρη στους 27.081 πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους την παράταξή "Πρώτα η Πελοπόννησος"

 


Ευχαριστούμε τους 27.081 πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστούμε την σπουδαία ομάδα των υποψηφίων μας που μπήκε μπροστά στο δύσκολο αγώνα με τόλμη και ανιδιοτέλεια.

 Η παράταξή μας "Πρώτα η Πελοπόννησος" θα είναι παρούσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως τρίτη δύναμη συμβάλλοντας θετικά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πελοποννήσου προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα βάζοντας ως προτεραιότητα την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της.

Μανώλης Μάκαρης
Ιατρός Καρδιολόγος
Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης"Πρώτα η Πελοπόννησος"

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου: Για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νεολαίους, γυναίκες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους χιλιάδες αγωνιστές που πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που μαζί δώσαμε τον αγώνα και είχαμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση

Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής - Ποιοι εκλέγονται σύμβουλοι με Χαρδαλιά - Οι έδρες όλων των συνδυασμών Αναλυτικά όλα τα ονόματα που εκλέγονται ανά τομέα - Με ποσοστό 46,74 % η παράταξη «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά αναδείχθηκε πρώτη καταλαμβάνοντας 51 έδρες σε σύνολο 85

Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου συσχετισμού δυνάμεων στην Περιφέρειας Αττικής υπό τη διοίκηση της περιφερειακής παράταξης «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά έχουν ως εξής:

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των 1.336.771 ψηφισάντων επί των 2.890.820 εγγεγραμμένων (ποσοστό συμμετοχής 46,24% με άκυρα 2,91% και λευκά 3,76%) στα 5.908 εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας τα ποσοστά της κάθε παράταξης με τις έδρες που τους αναλογούν είναι:

Οι Δημοτικές εκλογές σε Δήμους της Πελοποννήσου


 Και ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νέος Περιφερειάρχης θα αναδειχθεί, την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, ανάμεσα στον Δημήτρη Πτωχό (με επίσημη στήριξη απ’ τη Ν.Δ.) και τον Πέτρο Τατούλη (πρώην Περιφερειάρχης για 2 θητείες, πρώην βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός) , στην Πελοπόννησο έχουμε ήδη δεκαπέντε (15) νέους δημάρχους.

Δήμαρχοι θα αναδειχθούν την ερχόμενη Κυριακή, σε Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη και Ελαφόνησο Λακωνίας.

Νέοι δήμαρχοι :

Νίκος Σταυρέλης (Κόρινθος)

Θανάσης Μανάβης (Βέλο – Βόχα Κορινθίας)

Κώστας Μιχόπουλος (Μεγαλόπολη), 

Μανώλης Δολιανίτης (Νότια Κυνουρία).

Συνεχίζουν στον δημαρχιακό θώκο:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 9/10-15/10 2023


Ειδικό αφιέρωμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Δόμνα Σαμίου

 

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «“Σήκω ψυχή μου”!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023  στις 19:00, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλής των Ελλήνων.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσουν:

Καταρράκτης, η συχνότερη αιτία μείωσης της όρασης. Ποια είδη καταρράκτη έχουμε;

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Ο καταρράκτης είναι η συχνότερη αιτία μείωσης της όρασης σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την θόλωση του φακού του ματιού και είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού.

Ο κρυσταλλοειδής φακός είναι μια διαυγής, ανάγγεια κατασκευή στο μέγεθος φακής που βρίσκεται περίπου 10 χιλιοστά πίσω από την ίριδα και περικλείεται από δύο μεμβράνες : το πρόσθιο και το οπίσθιο περιφάκιο. Μαζί με τον κερατοειδή, αποτελούν το διαθλαστικό σύστημα του οφθαλμού.

Οι παθήσεις του κρυσταλλοειδή φακού είναι επίκτητες ή συγγενείς (κληρονομικές) και αφορούν κυρίως μεταβολές στη θέση και στη διαύγεια. Αν ο φακός δεν είναι διαφανής το φως δεν μπαίνει στο μάτι ή διαθλά το φως κατά τέτοιο τρόπο ώστε η όραση να είναι θολή ή να δημιουργεί πρόβλημα από την εκτυφλωτική λάμψη. ...................

read more

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο - Παγιωμένη κυριαρχία σε περιφέρειες και δήμους, πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

 Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έφερε χαμόγελα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, αλλά, παράλληλα, έδειξε και τα σημεία, στα οποία πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά τις επόμενες μέρες και ως την επόμενη Κυριακή, προκειμένου ο χάρτης να βαφτεί γαλάζιος. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, πάντως, παραμένει αδιαμφισβήτητη είναι το γεγονός ότι τα ζευγάρια του δεύτερου γύρου, με εξαίρεση την αναμέτρηση του Κώστα Αγοραστού με τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, αποτελούνται από υποψηφίους που έχουν τη στήριξη της ΝΔ και υποψηφίους που προέρχονται από τη ΝΔ και κατέβηκαν αυτόνομα.

Δημοτικές εκλογές – Οκτώβριος 2023 - ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 Δημος

Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 04:31
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
61,93
Ποσοστό
Έδρες
Τσιώτος Βλάσιος
40,45 
Καραβάς Σπυρίδων
33,16 
Μπρακούλιας Θεοφάνης
26,39 
* νυν δήμαρχος
Τα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία των Πρωτοδικείων

Δημοτικές εκλογές – Οκτώβριος 2023 - Δημοτικη Ενοτητα Ξυλοκάστρου: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 Δημοτικη Ενοτητα

Ξυλοκάστρου

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 06:02
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
85,71 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι

Δημοτικές εκλογές – Οκτώβριος 2023 - Δημοτικη Ενοτητα Ευρωστίνης: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 


Δημοτικη Ενοτητα

Ευρωστίνης

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 03:44
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
100,00 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι

Οι επτά περιφερειάρχες που εκλέγονται από την α' Κυριακή - Ποιοι πάνε σε β' γύρο






Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν επτά περιφερειάρχες, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ σε «θρίλερ» φαίνεται ότι εξελίσσεται η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο Δημήτρης Πτωχός δίνει μάχη ψήφο με ψήφο για το εάν θα εκλεγεί. Όλοι τους έχουν τη στήριξη της ΝΔ, γεγονός για το οποίο εξέφρασε ικανοποίηση νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από τον Α΄ γύρο στις περιφερειακές εκλογές εκλέγονται οι: 

Περιφερειακές εκλογές 2023: Αποτελέσματα σταυρών στην Π. Ε. Κορινθίας.

 

Περιφερειακη Ενοτητα

Κορινθίας

Τελευταία ενημέρωση
9/10/2023, 01:04
Ενσωμάτωση
63,47 
Συμμετοχή
61,56
Ενσωμάτωση σταυρών
44,58 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT
Ποσοστό
Ψήφοι

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Δείτε τα αποτελέσματα στη Δημοτική ενότητα Ξυλοκάστρου ( Σταυροί προτίμησης)



 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοτικη Ενοτητα
Ξυλοκάστρου

Τελευταία ενημέρωση
8/10/2023, 23:39
Ενσωμάτωση
59,52 
Συμμετοχή
62,37
Ενσωμάτωση σταυρών
26,19 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά και προέρχονται από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT