Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Τα… κουβαδάκια τους, και σε άλλη παραλία

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η “ομάδα Αχτσιόγλου”, όπως μάλλον απαξιωτικά περιγράφονται, μεταξύ άλλων, και αξιόλογα στελέχη της νεώτερης γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναγκάστηκε να επιταχύνει την έξοδό της από την Κουμουνδούρου, μετά τον τακτικό ελιγμό του Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για το πρωί της Πέμπτης.

Η αποχώρηση είναι γεγονός, για την

ομάδα των στελεχών γύρω από τη μεγάλη ηττημένη της εσωκομματικής μάχης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποδέχτηκαν ποτέ την επικράτηση Κασσελάκη, στην ουσία δηλαδή δεν αποδέχτηκαν τη δημοκρατική κρίση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αχτσιόγλου και… λοιποί παίρνουν τα… κουβαδάκια τους και πηγαίνουν σε άλλη παραλία. Ταυτίζονται και συνασπίζονται με τον τοξικό Ευκλείδη Τσακαλώτο, και υπονομεύουν το ίδιο το πολιτικό μέλλον τους, ως στελέχη μιας νεώτερης γενιάς που θα μπορούσε να έχει διαφορετική, καλύτερη τύχη.

Φεύγουν από το μαντρί, τους τρώει ο λύκος, όπως είχε εγκαίρως προβλέψει πριν από πολλές δεκαετίες ο Ευάγγελος Αβέρωφ, αναφορικά με την τύχη που θα είχε κάθε… αποστάτης. Και η Ιστορία τον δικαίωσε.

 ysterografa.gr