Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Χρίστος Δήμας: Ξεκινά το πρόγραμμα ”Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” - Παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας και στο Κάστρο του Ακροκορίνθου

 

Συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι ο θεσμός ”Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”, που διοργανώνεται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω των δράσεων, των εκδηλώσεων και των παραστάσεων.

Όπως ανέφερε, με ανάρτησή του, ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, κεντρικός θεματικός άξονας του προγράμματος είναι το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, θα παρουσιαστούν φέτος, 70 παραγωγές, σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Όλα αυτά, θα γίνουν σε 12 Περιφέρειες.

Συνολικά, θα παρουσιαστούν 140 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών – περφόρμανς, παραστάσεων – δράσεων για παιδιά και εφήβους και μουσικού θεάτρου.

Όπως τονίζει ο Χρίστος Δήμας, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου. Θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, αναλαμβάνει τη διοικητική και την οργανωτική ευθύνη του προγράμματος.

Εκδηλώσεις θα γίνουν, φυσικά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουν γνωστοποιηθεί παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου της Περαχώρας Κορινθίας, στο Κάστρο του Ακροκορίνθου, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους και στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι το τηλεοπτικό σποτ της διοργάνωσης έχει γυριστεί στην περιοχή της Μεγαλόπολης.