Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Εθνική Ελλάδος: Με πίστη για την υπέρβαση στο Παρίσι

 https://www.fosonline.gr/media/news/2023/06/19/251728/main/gallia_ellada_live_prokrimatika.jpg

Ιδανικό ξεκίνημα έχει κάνει η Εθνική Ελλάδος στα European Qualifiers μετρώντας δύο νίκες στα δύο πρώτα ματς απέναντι σε Γιβραλτάρ και Ιρλανδία. Η επόμενη... πίστα για τους παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ θα είναι αρκετά δυσκολότερη καθώς αντιμετωπίζουν απόψε (21:45, Alpha) στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού την φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ, Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε χθες χωρίς προβλήματα την προετοιμασία του επί γαλλικού εδάφους για το κρίσιμο ματς με τους «τρικολόρ» και όπως όλα δείχνουν ο Πογιέτ δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα. 

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Βλαχοδήμος και στην άμυνα οι Τσιμίκας, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος. Στην τριάδα των χαφ θα παίξουν οι Σιώπης, Κουρμπέλης και ο Μπακασέτας μπροστά τους, ενώ στην τριάδα της επίθεσης οι Μάνταλος, Μασούρας και Γιακουμάκης.

«Παίζουμε με μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του κόσμου μαζί με την Αργεντινή. Θα πρέπει η απόδοση της Ελλάδας να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν ερχόμαστε μόνο να αμυνθούμε. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Θέλουμε να επιτεθούμε», δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Ο Γιώργος Μασούρας με την σειρά του ανέφερε ότι: «Παίζουμε με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Για όλους εμάς είναι από τους μεγαλύτερους στόχους να παίζουμε τέτοιες ομάδες. Θέλουμε να βρεθούμε σε μεγάλη διοργάνωση και θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα προκριματικά και εφόσον κάναμε τόσο καλό ξεκίνημα, θέλουμε να φτάσουμε στα τελικά».

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ – Τσουαμενί, Καμαβινγκά – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Εμπαπέ – Μουανί.
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Σιώπης – Μασούρας, Μπακασέτας, Μάνταλος – Παυλίδης (Γιακουμάκης).

Η βαθμολογία του Β΄ ομίλου:

1. Γαλλία                 3  8-0  9 
2. Ελλάδα                2  5-1 6 
3. Ολλανδία            2  3-4  3 
4. Ιρλανδία             2  1-3  0 
5. Γιβραλτάρ          3  0-9  0