Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κατερίνα Κορωνιά: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

  

Μια 24χρονη χημικός, η Κατερίνα Κορωνία, αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Κατερίνα Κορωνιά για τα νέα της καθήκοντα, στα οποία είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο

Ποια σχολεία έχουν κατάληψη - Λουκέτο σε Βέλο , Ζευγολατιό και Βραχάτι– Μαθητικό συλλαλητήριο στις 11 Οκτωβρίου

 Σχολεία: Συζητήσεις στο Facebook για την έναρξη καταλήψεων 

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία και αυτή την εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας με τους μαθητές στην Αθήνα να προγραμματίζουν πορεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών, περιλαμβάνονται η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση αλλά και των κενών σε καθηγητές με νέες προσλήψεις.

Ακόμη, οι μαθητές ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό, δωρεάν και συχνά rapid tests στα σχολεία σε όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμό και όχι μόνο self tests, ολιγομελή τμήματα, καθώς και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

Καταλήψεις σε σχολεία ανα περιοχή

 

Πελοπόννησος

Γερμανία – Παζλ για δυνατούς λύτες ο σχηματισμός κυβέρνησης

 

Γερμανία – Παζλ για δυνατούς λύτες ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ανεξάρτητα του εάν ο σοσιαλδημοκράτης Ολαφ Σολτς ή κάποιος συντηρητικός θα είναι ο επόμενος γερμανός καγκελάριος, το βέβαιο είναι ότι στον κυβερνητικό συνασπισμό θα συμμετέχουν δύο μικρότερα κόμματα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ως προς τα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον της Γερμανίας.

Η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εξαρτάται από τον κοινό τόπο που θα βρουν τελικά οι Πράσινοι υπό την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ και οι φιλικοί προς το επιχειρείν Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) υπό τον Κρίστιαν Λίντνερ.

Σεισμός – Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο ισχυρής σεισμικής δόνησης στη Θήβα

 Σεισμός – Έκτακτη σύσκεψη για το ενδεχόμενο ισχυρής σεισμικής δόνησης στη Θήβα 

Μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι, γίνεται σήμερα το βράδυ έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου για την περιοχή της Θήβας, που από τον Ιούλιο καταγράφεται συχνή σεισμική δραστηριότητα.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ενημέρωσε για τη σημερινή σύσκεψη, καθώς η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας συνεχίζεται.

Το κρίσιμο ερώτημα της συνεδρίασης

Κατασχέσεις στα διαθέσιμα ΟΤΑ – Τι ξεκαθαρίζει Εγκύκλιος ΥΠΟΙΚ

 

Απάντηση στο ζήτημα των κατασχέσεων ποσών σε βάρος των διαθεσίμων της Κεντρικής Διοίκησης και των λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που τηρούνται στο τραπεζικό σύστημα της Χώρας, επιχειρεί να δώσει Έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, που εστάλη την 28η Σεπτεμβρίου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπογραμμίζουμε ότι το ζήτημα, μεταξύ άλλων, αφορά και τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελ.Στατ.

Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική παρουσίαση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, ο Αν. Υπουργός, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε για τις πολιτικές πράσινης μετάβασης ο Χρ. Δήμας.

 

 Για την κρισιμότητα να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να συμβάλλουν στην διαδικασία πράσινης μετάβασης, μίλησε σήμερα στις Βρυξέλλες που διεξάγεται το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας.


 
Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης ήταν ο προσανατολισμός για την εφαρμογή της επικαιροποιημένης νέας βιομηχανικής στρατηγικής για την Ευρώπη, με έμφαση στη «δέσμη μέτρων προσαρμογής στον στόχο μείωσης κατά 55% των εκπομπών αερίων του Θερμοκηπίου ως το 2030» όπως προβλέπει η δέσμη Fit for 55.