Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Προγραμματισμός δράσης μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Προγραμματισμός δράσης μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, προγραμματίζεται η υλοποίηση δράσης μαζικών στειρώσεων (25 σκύλων και 15 γατών), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Η δράση αυτή θα λάβει χώρα στις 09 και 10 Οκτωβρίου 2021 στα κτηνιατρεία της κας Άννας Ζαχαρή ,κας Μαρίας Πάντου και κας Ελπίδας Μητσούλα, οι οποίες θα διαθέσουν αφιλοκερδώς τους χώρους των ιατρείων τους για το σκοπό αυτό.

Οι εθελοντές φιλόζωοι που φροντίζουν αδέσποτα ζώα και γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής τους, να επικοινωνήσουν έως 20 Σεπτεμβρίου στο 2743360201 προκειμένου να καταγραφούν τα περιστατικά για το συντονισμό της μεταφοράς τους από και προς τα κτηνιατρεία. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των στειρώσεων που πρόκειται να γίνουν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συνδρομή και η ανταπόκριση όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Σημείωση: Τα ζώα θα μεταφέρονται κατόπιν συνεννόησης με τους εθελοντές και τη δική μας παρουσία σε προγραμματισμένο τόπο και χρόνο.

Υπενθυμίζουμε το Μητρώο Εθελοντών που έχει δημιουργήσει ο Δήμος οπού μπορείτε να εγγραφθείτε εδώ : https://forms.gle/3AUohJJiqDMAbhWm8

 


Μητσοτάκης: «Η Δυτική Αθήνα με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια»

 Μητσοτάκης: «Η Δυτική Αθήνα με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια» 

Μητσοτάκης: «Είναι μία ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, το απόγευμα, στο Περιστέρι, εξειδικεύοντας τα προβλήματα των περιοχών τους που αναζητούν λύσεις.

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς 

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς. Επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε σειρά, ωστόσο, επιμέρους άρθρων καταγράφηκαν ευρύτερες πλειοψηφίες, κυρίως από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ψηφίστηκαν επίσης:

Δια ζώσης η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

 

Στις δια ζώσης συνεδριάσεις επανέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η επόμενη συνεδρίαση του οποίου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συνολικά 15 θέματα

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλείστε στην 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ ́
εφαρμογή:
Της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400/12-9-2021 (ΦΕΚ Β’ 4206) ΚΥΑ με θέμα
«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο
περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της
Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου
2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα
6:00.»
α. Διαδικασία ελέγχου :

Αποστολή συσπείρωσης από τον Μαρτίνς – Μέσα o Kένι Λαλά και ο Μασούρας

 Αποστολή συσπείρωσης από τον Μαρτίνς – Μέσα και ο Μασούρας 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, το απόγευμα της Τετάρτης στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Αντβέρπ (16/9, 22:00) για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa League και πλέον άπαντες στο μεγάλο λιμάνι μετρούν αντίστροφα για τον αγώνα με τους Βέλγους.


Νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Γιάννης Μπρατάκος, αναφέρθηκε στο έργο του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου,

 Γιάννης Μπρατάκος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ 

Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξελέγη ο Γιάννης Μπρατάκος, ύστερα από την εκλογική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Μπρατάκος αποτελεί μέλος του Δ.Σ. από το 2006, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2017 διατελεί αντιπροέδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στο έργο του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η βάση και η έμπνευση, για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την επιχειρηματικότητα. Με την αφοσίωση, το δυναμισμό και το πάθος που χαρακτήριζαν πάντα τον Κωνσταντίνο».

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Στην Αργολίδα αποκλείονται οι μαθητές Ρομά από την δωρεάν μεταφορά τους από και προς το σχολείο!

 

Τρίπολη 15-9-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Αρνήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να λύσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών Ρομά στην Αργολίδα από και προς το σχολείο, με απευθείας ανάθεση.

          Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και τον λόγο πλέον έχουν οι ίδιοι οι γονείς, να οργανώσουν την πάλη τους για το αυτονόητο: Να μπορέσουν να μάθουν γράμματα και τα παιδιά των Ρομά!

          Επισυνάπτεται το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΜΕΑ με πολλαπλούς αποδέκτες: "Κατακρήμνιση των τιμών της Κορινθιακής σταφίδας και Σουλτανίνας."

 Δήμος Νεμέας - Home | Facebook

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Νεμέα : 15-9-2021 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, 15/9/2021, στο γραφείο Δημάρχου Νεμέας, κου Φρούσιου Κων/νου, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, κος Μάζος Ηλίας και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας ,κος Κωστάκης Κων/νος, και υπέγραψαν επιστολή προς πολλαπλούς αποδέκτες αναφερόμενοι στην κατακρήμνιση της τιμής της Κορινθιακής σταφίδας και της Σουλτανίνας. Δείτε αναλυτικά την επιστολή που επισυνάπτεται.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Νεμέα  :15/9/2021

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΝΕΜΕΑΣ                                                    Αριθμ.Πρωτ.: -4697-

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                    

Ταχ.Δ/νση : Λ. Παπακωνσταντίνου 39Β

Τ.Κ: 205 00 ΝΕΜΕΑ

Πληροφορίες: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Τηλ: 2746360118 - 117

FAX: 2746360134                        Π  ρ  ο  ς         

Γραφείο Πρωθυπουργού                       Αξιότιμο Κο Μητσοτάκη Κυριάκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.Κο Τασούλα Α. Κων/νο                          Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

2.Κο Λιβανό Σπήλιο                   Υπουργός ΥΠΑΑΤ

3.Κο ΤαγαράΝικόλαο                          Υφυπουργός αρμόδιος  για θέματα χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος

4.Κο Δήμα Χρίστο                               Υφυπουργός  Έρευνας και Τεχνολογίας

5.Κο Κόλλια Κων/νο                            Βουλευτής Ν. Κορινθίας

6. Κο Ψυχογιό Γεώργιο                           Βουλευτής Ν. Κορινθίας

7.Κο Νίκα Παν.                            Περιφερειάρχης Πελ/σου

 


                                                                                               

ΘΕΜΑ:«Κατακρήμνιση των τιμών της Κορινθιακής σταφίδας και

Σουλτανίνας.»

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 250 νέα κρούσματα σήμερα ( 52 στην Μεσσηνία - 41 στην Κορινθία- 67 στην Αχαΐα.)

Μείωση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με χθες, (-49), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 250  νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές παρουσιάζουν σήμερα  μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 67 νέα κρούσματα , η Μεσσηνία με 52 και η Κορινθία με 41

Εκατόν εξηντατέσσερα(164) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 41 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 52 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 71 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (34), Αρκαδίας (23) και Λακωνίας (14).

Επίσης άλλα 86 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (67) και Ηλείας (19).   

Σήμερα  15 / 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 250 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 44.665 ( 21.228) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 15 / 9 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (67),  Μεσσηνίας  (52) ,  Κορινθίας (41), Ηλείας (19), Αργολίδας (34), Αρκαδίας (23) και Λακωνίας (14)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                18.169

Π.Ε. Κορινθίας             6.953

Π.Ε. Ηλείας                  5.449

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.376

Π.Ε. Αργολίδας           3.946

Π.Ε. Αρκαδίας             3.167

Π.Ε. Λακωνίας            2.058