Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Ξέσπασμα και «ραντεβού» στους ομίλους του Europa League

 Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0: Ξέσπασμα και «ραντεβού» στους ομίλους του Europa League 

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, επικράτησε με 3-0 και μετέτρεψε ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της Σλοβακίας (26/8). Ουσιαστικά βρίσκεται με το ενάμισι πόδι (για να μην πούμε με τα δύο) στους ομίλους του Europa League. Ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν το ξέσπασμα απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς από τη μία τον πλήγωσε, αλλά από την άλλη αποδείχθηκε στην πράξη ότι τον πείσμωσε. 

Σώθηκε σε νεκρό χρόνο με αυτογκόλ ο ΠΑΟΚ 1 - 1 με την Ριέκα

 ΠΑΟΚ – Ριέκα 1-1: Σώθηκε σε νεκρό χρόνο με αυτογκόλ ο Δικέφαλος του Βορρά 

Με αυτογκόλ στην τελευταία φάση του αγώνα (90+4′), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 τη Ριέκα στην Τούμπα και θα τα δώσει όλα στη ρεβάνς της Κροατίας την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Conference League και να δώσει συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι.

 Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Ριέκα απείλησε αρχικά με τον Τόμετσακ (17’) το σουτ του οποίου έδιωξε με υπερένταση ο Πασχαλάκης και άνοιξε το σκορ στο 33’ με δυνατό σουτ του Λεπινίτσα. Οι Κροάτες ήταν ουσιαστικοί, αποτελεσματικοί και διαβασμένοι στο παιχνίδι τους. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αύξησε σημαντικά την πίεσή του και έσωσε την παρτίδα στο 90+4’ με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς.

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο (31’ λ.τ. Τέιλορ), Κρέσπο, Βαρέλα, Σβαμπ, Κούρτιτς (90’ Καγκάβα), Μπίσεσβαρ (71’ Κούτσιας), Ελ Καντουρί (90’ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς (71’ Μούργκ), Σφιντέρσκι.

ΡΙΕΚΑ (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Τόμετσακ (72’ Μπούσνια), Λεπινίτσα, Πάβισιτς, Τσέριν (76’ Λίμπερ), Άμπεμ, Ίσα (89’ Ομπρεγκόν).

Στρατός και αστυνομία θα περιπολούν σε περιοχές επίφοβες για φωτιές

Στρατός και αστυνομία θα περιπολούν σε περιοχές επίφοβες για φωτιές

 Σε εφαρμογή τίθεται από απόψε (19.08.2021) το σχέδιο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις περιπολίες που θα πραγματοποιούνται πανελλαδικά, στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, σε περιοχές επίφοβες για να ξεσπάσουν φωτιές.

Σε περιπολία θα βρίσκονται όλο το βράδυ στρατός και

Φωτιά στα Βίλια – Ανησυχία για το μέτωπο που κατευθύνεται προς Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής

 Φωτιά στα Βίλια – Ανησυχία για το μέτωπο που κατευθύνεται προς Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής 

Η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια πριν από τέσσερις μέρες – στις 16 Αυγούστου – καίει ακόμα με το πύρινο μέτωπο να κινείται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Εκεί έχουν στρέψει την προσοχή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροτικές κατοικίες.

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη για να μην φτάσει σε Οινόη και Πανόραμα

 Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινεί η Ευλαμπία Ρέβη – «Ελπίζω το κράτος να σταθεί στον άνθρωπο, έχει υποφέρει πολύ» [βίντεο] 

Η φωτιά στα Βίλια μαίνεται για τέταρτη ημέρα και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων παραμένει εξαιρετικά δύσκολο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που μέχρι και αυτή την ώρα επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην Τιτάν).

Φωτιά στα Βίλια – Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Στη θάλασσα θα σβήσει – Θα χρειαστούν πάνω από 10 ημέρες για να ελεγχθεί

 Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινεί η Ευλαμπία Ρέβη – «Ελπίζω το κράτος να σταθεί στον άνθρωπο, έχει υποφέρει πολύ» [βίντεο] 

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να ελεγχθεί η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, εξέφρασε  ο αντιστράτηγος και υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., Ανδριανός Γκουρμπάτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη.

«Στη θάλασσα βλέπω να σβήνει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να κάνουν πλήρη κατάσβεση, μόνο αναχαιτίζουν και επιβραδύνουν το μέτωπο», το οποίο μπορεί να το σβήσει «μόνο η μπότα του πυροσβέστη».

Και ο κορονοϊός... τραβά την ανηφόρα Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 434 νέα κρούσματα σήμερα ( 45 στην Κορινθία - 86 στην Ηλεία - 113 στην Μεσσηνία - 115 στην Αχαΐα.)

  

Μικρή αύξηση, σε σχέση με χθες, ρεκόρ  κρουσμάτων κορωνοϊού (+20), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 434 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  115 στην Αχαΐα, 45 στην Κορινθία, 113 στην Μεσσηνία, 26 στην Αργολίδα, 16 στην Αρκαδία, 86 στην Ηλεία και 33 στη Λακωνία.

Διακόσια τριαντατρία (233) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 45 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 113 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 75 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (26), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (33).

Επίσης άλλα 201 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (115) και Ηλείας (86).   

Σήμερα  19 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 434 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 35.582 ( 16.636 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 19 / 8 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (115),  Μεσσηνίας  (113) ,  Κορινθίας (45), Ηλείας (86), Αργολίδας (26), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (33)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                15.209

Π.Ε. Κορινθίας             5.982

Π.Ε. Ηλείας                  3.800

Π.Ε. Μεσσηνίας           3.513

Π.Ε. Αργολίδας           3.146

Π.Ε. Αρκαδίας             2.687

Π.Ε. Λακωνίας            1.619