Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Τα play off της Super League συνεχίζονται με δύο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/04/Screenshot-2021-04-02-at-7.10.54-PM-1188x580.png 

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφουν στη δράση με πολλά δυνατά παιχνίδια. ΣτηSuper League θα διεξαχθεί την Κυριακή η 2η αγωνιστική των play off. Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και οι υπόλοιπες 5 ομάδες δίνουν μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα 2 ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (15:00), ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30) και τον αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης (17:15).

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Η προετοιμασία των Πειραιωτών για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με την προπόνηση που έγινε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς δεν προέκυψαν απρόοπτα προβλήματα μετά την τελευταία προπόνηση και για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Μαριλένα Σούκουλη: Να σοβαρευτεί ο Τσίπρας! Ευθύνεται και [!] ο ΣΥΡΙΖΑ για την διασπορά του Κορονοϊού με τις κοινητοποιήσεις που υποκινεί [Video]

 222soukouli-696x392 

Επιμέλεια  θέματος
Άννα  Ηλιάδη,δημοσιογραφος

Η Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένα Σούκουλη γνωστή για τις ξεκάθαρες και δυναμικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς,κάνει παρέμβαση για μια ακόμα φορά,δεν μασάει τα λόγια της και καταγγέλλει,δημόσια,τον ΣΥΡΙΖΑ για,μέρος,της ακολουθούμενης πολιτικής του που αφορά στην Πανδημία!!!
Η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ,όχι απλά

Πάσχα Καθολικών : Δεύτερη φορά γιορτάζουν με περιορισμούς και καραντίνα

  

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο γιορτάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο το Πάσχα των Καθολικών, οι περισσότεροι υπό αυστηρούς περιορισμούς, για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας, μολονότι οι εκστρατείες ανοσοποίησης επιταχύνονται, όπως στις ΗΠΑ όπου ήδη περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Στην Ευρώπη, όμως, που σαρώνεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, όλη η Ιταλία έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» ζώνη.

Διαδρομές 1821: Ψηφιακή περιήγηση σε 50 τοπόσημα της Πελοποννήσου / Διαδρομές στην Κορινθία

 Διαδρομές 1821 

Ψηφιακές διαδρομές από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και τη Μάχη στο Δυρό έως την Πολιορκία της Μονεμβασιάς και τις εμφύλιες συγκρούσεις.

Πενήντα ολιγόλεπτα αφηγήματα για την Πελοπόννησο, εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση, ιχνηλατούν την Ελληνική Επανάσταση του ’21.

Η δωρεάν νέα εφαρμογή «Διαδρομές 1821» για ντόπιους, επισκέπτες και φίλους της Ιστορίας αναδεικνύει τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό ρόλο της Επανάστασης και της δισεκατονταετηρίδας που εορτάζεται φέτος.

Εμπνεύστριες της ψηφιακής εφαρμογής δύο κυρίες με πολύχρονη πείρα στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Χριστίνα Κατσιαδάκη και η Εφη Σκρομπόλα, που υλοποίησαν την πρωτότυπη ιδέα τους με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Τα πενήντα σημεία

Φωτιά στο Χιλιομόδι και στις Μυκήνες

  Φωτιά στο Χιλιομόδι Κορινθίας | tanea.gr

Μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν φωτιές σήμερα Σάββατο (3/4) σε Χιλιομόδι και Μυκήνες.  Οι φλόγες αποτεφρώνουν δασικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου  σε δασική περιοχή κοντά στο μοναστήρι της Φανερωμένης, στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ το έργο τους συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Στην Αργολίδα η φωτιά ξέσπασε στη θέση Μεσοβούνι, του Δήμου Άργους Μυκηνών. Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί 1 ελικόππτερο.

 


Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 224 νέα κρούσματα σήμερα ( 108 στην Αχαΐα - 27 στη Ηλεία - 27 στην Κορινθία .)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Μικρή μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  224 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 108 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 27 στην Ηλεία και ισάριθμες στην Κορινθία .  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Μεσσηνίας.

Ογδονταενιά ( 89 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 27 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 23 στην Π.Ε. Αργολίδας.

 Επίσης 135 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  3 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 224 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 16.571 ( 7.169 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 3 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (108),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (27), Ηλείας (27), Αργολίδας (23), Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (13) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                7.911

Π.Ε. Κορινθίας           2.551

Π.Ε. Αργολίδας          1.621

Π.Ε. Ηλείας                1.591

Π.Ε. Αρκαδίας           1.178

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.173     

Π.Ε. Λακωνίας             646

Κορωνοϊός 03/04: 3.232 νέα κρούσματα ( 27 στην Κορινθία), 70 νεκροί και 755 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της δισποράς.

  

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.232 , εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Για άλλη μια φορά «βουλιάζει» από κρούσματα η Αττική, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 1.525 νέες μολύνσεις.
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 383 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 108.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

Super League 2: Γκέλες για Ξάνθη και Εργοτέλη –Κερδισμένα τα Χανιά

 Super League 2: Γκέλες για Ξάνθη και Εργοτέλη –Κερδισμένα τα Χανιά (highlights) 

Σημαντικές εκπλήξεις καταγράφηκαν στο πρώτο σκέλος της 18ης αγωνιστικής στη Super League 2. Η διεκδικήτρια της ανόδου Ξάνθη υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία με τον ουραγό Καραϊσκάκη Άρτας (1-1) και απλά πλαισιώνει στη δεύτερη θέση τον Λεβαδειακό έχοντας και ματς παραπάνω.

    Στο Ηράκλειο, τα Τρίκαλα που προέρχονταν από 11 ματς δίχως νίκη πέτυχαν σπουδαίο διπλό επί του Εργοτέλη (2-3) και πήραν αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη. Για την ομάδα του Ηρακλείου αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα (!) με συνέπεια να απομακρύνεται από τις θέσεις ανόδου.

Αντίθετα, αυτή που προσεγγίσουν όλο και περισσότερο την προνομιούχο δυάδα είναι τα Χανιά. Τα «δελφίνια» κέρδισαν και τον Διαγόρα Ρόδου (1-0) και με τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς έφθασαν σε απόσταση βολής από την δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Ρόδιυ υπέστη την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα !

Τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική)
Ξάνθη-Καραϊσκάκης Άρτας 1-1 (11’ Ντίνας-58’ Ναζίμ)
Εργοτέλης-Τρίκαλα 2-3 (37’, 78’ Μανουσάκης-41’, 53’ Ευθυμίου, 89’ Ριζογιάννης)
Χανιά-Διαγόρας Ρόδου 1-0 (61’ Καμαρά)
Κυριακή 5 Απριλίου (14.45)
Απόλλων Λάρισα-Ιωνικός
Παναχαϊκή-Δόξας Δράμας
ΟΦ Ιεράπετρας-Λεβαδειακός

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Football League: «Κόλλησαν» στο μηδέν Αστέρας Βλαχιώτη και Ρόδος

 Football League: «Δύο στα δύο» για Όλυμπιακό Βόλου, Βέροια και Καβάλα - «Βόμβα» Ιάλυσου στο Αιγάλεω

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο Νότιο Όμιλο της Football League, ο Αστέρας Βλαχιώτης και η Ρόδος αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Οι Λάκωνες στο ξεκίνημα μετρούν μία νίκη και η μία ισοπαλία, ενώ οι Δωδεκανήσιοι έχουν τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-1: Στο ίδιο έργο θεατές...

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-1: Στο ίδιο έργο θεατές... 

Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης, όπως και στον αγώνα της κανονικής περιόδου στο Περιστέρι (2-2 στις 21 Νοεμβρίου), πήραν από έναν βαθμό (1-1) με τους Μανούσο (51') και Φατιόν (49') να βρίσκουν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι από τις 31 Ιανουαρίου