Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Σε 1.500 σελίδες 170 έργα και μεταρρυθμίσεις προϋπολογισμού 18 δισ.

  

Αναμονή τέλος για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο ολοκληρώθηκε στο τεχνικό του σκέλος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Μετά την παρουσίαση του πολυσέλιδου κειμένου της ελληνικής πρότασης, τουλάχιστον στις γενικές του αρχές στο Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο θα παρουσιαστεί και δημόσια από το ίδιο τον πρωθυπουργό, θα συζητηθεί στη Βουλή και θα σταλεί στις Βρυξέλλες ως τις 15 Απριλίου.

Προσοχή πλησιάζει η αλλαγή ώρας: Πότε είναι και πως θα γυρίσουμε το ρολόι – Θα είναι η τελευταία φορά;

 

Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα αλλάξει η ώρα σε θερινή, όπως κάθε χρόνο.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 28 Μαρτίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά.

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00)

Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00)

Πότε καταργείται η αλλαγή ώρας

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021

Συγκεκριμένα:

Έφτασε η «Ώρα της Γης»: Απόψε σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα!

 Έφτασε η «Ώρα της Γης»: Απόψε σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα! 

Χιλιάδες είναι οι συμμετοχές από πολίτες, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα, που το Σάββατο στις 08:30 μμ, σκοπεύουν να ενώσουν τη «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης, ενώ δε θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις.

Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει το WWF, θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

 

Κόρινθος: Σοβαρά επεισόδια με φωτιές και πετροπόλεμο στην δομή μεταναστών

 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν  το απόγευμα του Σαββάτου στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου.

Οι μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα και πετούσαν πέτρες σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν βρέθηκε νεκρός από αυτοκτονία άντρας τουρκικής καταγωγής.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την άμεση καταστολή του φαινομένου. Δείτε το βίντεο του korinthostv.gr.


 

Πέρασαν τις 15.000 τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 270 νέα κρούσματα σήμερα ( 152 στην Αχαΐα - 51 στην Κορινθία , 29 στην Ηλεία.)

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία»

Μεγάλη αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  270  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 152 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 51 στην Κορινθία και 29 στην Ηλεία.  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν, η Αργολίδα  και η Αρκαδία.

Ογδωνταενέα ( 89 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 51  εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 27 στις Π. Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας .

 Επίσης 181 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  27 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 270 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 15.023 ( 6.574 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 27 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (152),  Μεσσηνίας  (8) ,  Κορινθίας (51), Ηλείας (29), Αργολίδας (17), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                7.053

Π.Ε. Κορινθίας           2.307

Π.Ε. Αργολίδας          1.495

Π.Ε. Ηλείας                1.380

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.110

Π.Ε. Αρκαδίας           1.079      

Π.Ε. Λακωνίας            595

Κορωνοϊός 27/03: 3.133 νέα κρούσματα ( 51 στην Κορινθία) , 728 διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι - Ο χάρτης της διασποράς

Κορωνοϊός 27/03: 3.133 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι και 72 νέοι θάνατοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (27/3) ότι τα νέα  εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει η Αττική καθώς  1.510μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Μετά την Αττική ακολουθούν οι Θεσσαλονίκη που καταγράφηκαν νέες 358 μολύνσεις και η Αχαΐα με 152 νέες μολύνσεις.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

905.700,00 € έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους της Κορινθίας για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19

Εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26ης Μαρτίου η (επανειλημμένως εξαγγελθείσα) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € « για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του.

 Η έκτακτη επιχορήγηση των έξη Δήμων της Π. Ε. Κορινθίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό ύψους 905.700,00  €..

Ακολουθεί ο Πίνακας με το ποσό που λαμβάνει κάθε Δήμος της Κορινθίας::

Super League 2: Τρομερός Λεβαδειακός στη Ρόδο - Η Ξάνθη νίκησε τον Εργοτέλη.

 Super League 2: Τρομερός Λεβαδειακός στη Ρόδο - Η Ξάνθη νίκησε τον Εργοτέλη (vid) 

Σε ντέρμπι εξελισσόταν η αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Super League 2 στη Ρόδο ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Λεβαδειακό, ώσπου στο τελευταίο 20λεπτο οι Βοιωτοί πάτησαν γκάζι, συνέτριψαν τους Νησιώτες (0-4) και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Τα γκολ για την ομάδα του Ιταλού Τζουζέπε Σανίνο πέτυχαν οι Κωστή (73’, 84’), Πολέτο (89’) και Θεοχάρης (95’). 

Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα έδωσε συνέχεια στις πρόσφατες νικηφόρες αναμετρήσεις, καθώς επικράτησε και του Εργοτέλη (1-0). Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση στη Θράκη πέτυχε ο Γεωργιανός στράικερ Μπέκα Μικελτάντζε, με κοντινό σουτ στο 64’. Ο ίδιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 95'. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Ηρακλείου και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Βερνίκος: «Εκλογές ντροπή - Αντί του θρυλικού Χαριστέα προτιμήθηκε ιδιοκτήτης καφενείου...»

 Βερνίκος: «Εκλογές ντροπή - Αντί του θρυλικού Χαριστέα προτιμήθηκε ιδιοκτήτης καφενείου...» (pic) 

Έντονα δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ εμφανίστηκε σε ανάρτησή του ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Βερνίκος.

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γνωστός δημοσιογράφος χαρακτήρισε ειδικότερα ντροπή το γεγονός ότι πέραν του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν εξελέγησαν οι παλιοί συμπαίκτες του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Άγγελο Χαριστέα, κάνοντας μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στα social media.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ όμως οι συμπαίκτες του έπαθαν πανωλεθρία

 Ο Ζαγοράκης εξελέγη, οι συμπαίκτες του έπαθαν πανωλεθρία 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ όμως κανένας από τους συμπαίκτες του στην Εθνική του 2004 δεν είναι στη 17άδα της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 Εθνικής μας Ομάδας,  εξελέγη σήμερα 31ος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.