Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Ας κάνουμε πράξη τις ευχές μας για υγεία

 

Να μετατρέψουμε το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους πολίτες της ΕΕ στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας United Against COVID-19.

«Τις φετινές γιορτές, ας κάνουμε πράξη τις ευχές μας για υγεία. Με την σκέψη σε όσους δοκιμάζονται, αλλά και όσους πολεμούν την πανδημία. Προστατεύοντας ο ένας τον άλλο. Και μετατρέποντας το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Τα κρουσματα κορονοιου από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 35 τα νέα κρουσματα σήμερα - στην Πελοπόννησο

 

  ν

Δεκαέξι (16) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου τα περισσότερα (9) ανακοινώθηκαν  στην Π.Ε.  Κορινθίας. Επίσης άλλα 19 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα 23/12 κατεγράφησαν, συνολικά 35 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.158 ( 2.221 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 23/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (10),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (9), Ηλείας (9), Αργολίδα (2) , Αρκαδία (3) και Λακωνία (1) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 38 θάνατοι ( 18 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.487 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          664   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           625   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                450    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          412    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            330   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           189   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 23/12: 62 νέοι θάνατοι, 937 (9 στην Κορινθία) νέα κρούσματα και 495 διασωληνωμένοι - Χάρτης διασποράς

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

 Σήμερα ανακοινώθηκαν 937 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 937 νέα κρούσματα τα 261 αφορούν την περιφέρεια Αττικής και τα 212 την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι περιφερειακές ενότητες και τα κρούσματα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

 

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο  
 Σεισμική δόνηση  μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 17:00 της Τετάρτης 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 12,7 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές.

Για δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ κάνει λόγο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.




Κορωνοϊός – Επιχείρηση «Ελευθερία»: Αυτοί είναι οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι

  

Βάσει του εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος από τα Θερινά Σινεμά!

 

image 

Summercinemas Webteam

Ποιοι 66 Δήμοι παίρνουν 39 εκατ. για να ξοφλήσουν χρέη (Λίστα)

 
 

Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 90221/21.12.2020) που δημοσιεύθηκε στις 22.12.2020,επιχορηγούνται 66 Δήμοι με  39.073.957,60 €, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση συγκεκριμένων κατηγοριών υποχρεώσεών τους.

Η Απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή του αρ.233 του ν.4635/2019, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.47 του ν.4735/2020, όπου προβλέπεται ότι οι Δήμοι, για τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να επιχορηγούνται από χρηματικά διαθέσιμα έως 80.000.000,00 ευρώ του «Λογαριασμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ», τα οποία μεταφέρονται στον Λογαριασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων, ενώ επίσης μεΥ.Α. είναι δυνατή η αύξηση του Π/Υ του Προγράμματος.

Εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου Διδυμοποίησης της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας και τη συμμετοχή του Ιταλικού Κοινοβουλίου

 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/IMG_2008_09_29_9_158a.jpg

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου Διδυμοποίησης της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας και τη συμμετοχή του Ιταλικού Κοινοβουλίου «Strengthening the capacity of the National Assembly of Armenia to further support CEPA oversight and implementation», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεσυνεργασίας.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι διετούς διάρκειας και στοχεύει στην ενίσχυση της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας επί των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation

  

 

Μετά το επιτυχημένο αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ Δράμας, ένα νέο αφιέ­ρωμα στα ελληνικό animation ακολουθεί στη ζώνη «Μικροκύματα» του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas) και στο πλαί­σιο της Δράσης «75 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων»
θα προβληθεί για πρώτη φορά σε τηλεοπτική μετάδοση μια επίλεκτη ανθολογία του ιδιαίτερου αυτού κινηματο­γραφικού είδους. Συγκεκριμένα θα προβληθούν επτά (7) ωριαίες συλλογές 76 μικρών animation που καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής από το 1945 έως και το 2020, με ταινίες βραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνολικής διάρκειας 400 λεπτών.

Προτάσεις βελτίωσης και κριτική στο ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ και γενικότερα για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

TEE

Την ανάγκη βελτίωσης των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, που προκηρύσσει το ΥΠΕΝ και γενικότερα η Πολιτεία, μετά από μια δεκαετία εφαρμογής τους, αποτυπώνει το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «βουλής των μηχανικών»

Το ψήφισμα της πλειοψηφίας του σώματος της Αντιπροσωπείας εστιάζει σε προτάσεις βελτίωσης τόσο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ, τουλάχιστον σε επόμενους κύκλους που έχουν ήδη προαναγγελθεί, αλλά ασκεί και κριτική στις διαδικασίες του τρέχοντος κύκλου αλλά και προηγούμενων. 

Έχουμε πανδημία ή επιδημία; ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ.

 https://i.pinimg.com/474x/4c/bb/80/4cbb807f9917775afe505f5f44bad4e9.jpg

Γράφει ο Ιωάννης Σαρλάς

Εδώ, στην εξοχή του Κορινθιακού, τα πάντα μοιάζουν μαγικά! Ο κοσμικός ζωγράφος προσφέρει απλόχερα την ηδονή (ηδυς=γλυκός) στις οντότητες του πλανήτη Γη, μέσω της οπτικής πανδαισίας των χρωμάτων των φυσικών οικοσυστημάτων. Η εν λόγω ηδονή είναι δυστυχώς μόνο οπτική και…ουχί ακουστική διότι μαζί με τα οικοσυστήματα ουδόλως υπάρχουν και…ηχοσυστήματα, μιας και οι καφετέριες είναι ακόμη κλειστές από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας! Παρόλα αυτά, η μαγεία της φυσικής ομορφιάς ανδανει (=τερπει, ευχαριστεί) τον ανθρώπινο εγκέφαλο, από τα τρίσβαθα του οποίου…αναδύεται η έμπνευση! Η ημετερα έμπνευση προκάλεσε την…έγερση των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μου με αποτέλεσμα να…σκάσουν μύτη μία σειρά ερωτημάτων, που θα σας υποβάλλω ευθύς αμέσως. Πάμε λοιπόν.

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων «Zero waste γιορτές» - Γιορτάζουμε οικολογικά & Κερδίζουμε δώρα!

 

Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων,μας φέρνει πιο κοντά στο κλίμα των εορτών, προσφέροντας σε όλους τους δημότες την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην Followgreen κλήρωση για μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ:

www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/2771

Ολοκληρώνοντας ο δημότης την εκπαιδευτική «Πράσινη Αποστολή –Zerowaste γιορτές» μαθαίνει μέσα από το ενημερωτικό υλικό, πώς μπορεί να γιορτάσει οικολογικά, χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον! Επιπλέον, κερδίζειπόντους επιβράβευσης και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Χρόνια Πολλά! ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

 


Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια Πολλά από τον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr

Στους Αιρετούς, στους Αιρετικούς και σε όλους τους αναγνώστες μας.

Υγεία, Αισιοδοξία, Υπομονή και Δύναμη

Χριστουγεννιάτικες Ευχές 2020 Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης