Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

"Γκελλα" ΠΑΟΚ στο Ηρακλειο 2 - 2 με τον ΟΦΗ.: «Πέσανε κορμιά» - Γκολ, αποβολές και ήρωας ο Πασχαλάκης στο 96΄

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 2-2: «Πέσανε κορμιά» - Γκολ, αποβολές και ήρωας ο Πασχαλάκης στο 96΄ (vid)  
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ξανά με πολλά προβλήματα και παρότι προηγήθηκε στην πρώτη του φάση στο ματς, χρειάστηκε να μείνει με παίκτη παραπάνω, ώστε να πάρει έστω την ισοπαλία με το 2-2 επί του ΟΦΗ.
Σε ένα συναρπαστικό ματς, με τέσσερα γκολ και δύο αποβολές, ο ΟΦΗ υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 τον ΠΑΟΚ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League, και του στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς, στη μάχη για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Champions League. Ο

Αήττητοι οι Αρκάδες Τεσσάρα ο Αστέρας Τρίπολης το Βόλο


Ο Αστέρας Τρίπολης “διέλυσε” τον Βόλο με 4-0 στην 5η αγωνιστική των play out της Superleague και βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα για τον υποβιβασμό (με +2 και ματς περισσότερο από τον Ατρόμητο).
Οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή τους στη Superleague και έτσι το παιχνίδι ήταν “ανοιχτό”, αλλά με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι εμφανώς καλύτερος, έχοντας και σε τρομερή ημέρα τον Λουίς Φερνάντεθ.

Κορωνοϊός: «Εισαγόμενα» και από βόρεια Ελλάδα τα νέα κρούσματα – Δείτε αναλυτικά που εντοπίστηκαν

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 450.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο
Στα 25 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
Επίσης:

Ο Παναγιώτης Λαμπρινός στον πάγκο του Πανευρωστινιακού

Με ανακοίνωσή του ο  Πανευρωστινιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του,με τον τεχνικό κ.Παναγιώτη Λαμπρινό.
Ο Παναγιώτης  Λαμπρινός υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε ομάδες Α Εθνικής,(Εθνικός Πειραιώς,Ρόδος,Κόρινθος,Προοδευτική),έχοντας στο ενεργητικό του 587 συμμετοχές σε όλες τις εθνικές κατηγορίες.Διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων.

Επίσης είχε θητεύσει ως προπονητής στον ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ ηταν και δημοτικός   Συμβουλος Κορίνθου

Super League 1: Στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, δράση στην Τρίπολη

Super League 1: Στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, δράση στην Τρίπολη
Το Σάββατο 4/7 ανοίγει η αυλαία για την 6η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1 με ποδοσφαιρική δράση στην Κρήτη.
Στις 21:30, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στα Playoffs, κάτι που θα επιχειρήσουν κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Ο Γιώργος Σίμος θα παρατάξει τους Κρητικούς χωρίς τους Σεμέδο, Τσιλιανίδη και Σόουζα. Δεν ταξίδεψαν οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρης Πέλκας, ενώ ο Αμπέλ Φερέιρα δεν υπολογίζει τους ανέτοιμους Κρέσπο, Ζαμπά, τον τραυματία Ντόουγκλας και τον Μίσιτς.
Την ίδια μέρα, στις 19:15 διεξάγεται και μία αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των Playouts της Super League 1, με τον Αστέρα Τρίπολης να φιλοξενεί τον Βόλο στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες θα παραταχθούν με τις γνωστές απουσίες των Μπαράλες, Βαλιέντε και Σουάρεθ. Με 17 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε η ομάδα του Βόλου στην Τρίπολη, με δεδομένη απουσία αυτή του Μάριου Τσαούση.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Playoffs της Super League 1:

Καθάρισαν τις παραλίες Δερβενίου - Ξυλοκάστρου και Συκιάς .

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/106792004_1427394817461494_5905272716232528459_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_ohc=UQpzi6k2DJAAX9V3xsa&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&_nc_tp=7&oh=9263c854f39a05fb115455f236faaaa2&oe=5F26E4E3
Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παραλιών τού Κορινθιακού κόλπου ,στο Δερβένι (φωτο) , στο Ξυλόκαστρο και στη Συκιά πραγματοποιήθηκαν  σε συνεργασία του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του Σκάι.
 Συμμετείχαν πολλοι κατοικοι της περιοχής νεολαία, πρόσκοποι και άλλες οργανώσεις όπως ο ΕΥΖην Δερβενίου  όπου μαζεύτηκαν αρκετά πλαστικά κλπ. Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  συνεχίζει την δράση του το επόμενο Σάββατο στις παραλίες Κανταρέ , Ποσειδωνία της Κορίνθου
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, ωκεανός, παραλία, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό 
 

"Αναπαύθηκε" ο Παπά Σπύρος Λιόρδος του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κείμενο που λέει "Ανεχώρησε σήμερα προς τας ουρανίους μονάς o πολυφιλητος μας πατήρ Σπυρίδων Λιόρδος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Ας έχουμε την ευχή Του!"
"Έφυγε"  από τη ζωή ο παπά Σπυρίδων Λιόρδος , που υπηρέτησε ως ιερατικός προϊστάμενος και εφημέριος στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και του Αγίου Ανδρέου Πιτσών.
Ένας από τους λίγους ιερείς που λάτρεψε τον ναό του Αγίου Βλασίου, κόπιασε για την καλύτερη και άψογη λειτουργία του ναού, παρόλα τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, που ήταν και η αιτία που το τελευταίο χρόνο σταμάτησε να υπηρετεί την μεγάλη αυτή ενορία και μεταφέρθηκε στη γενέτειρα του, το Λουτρό. Μορφωμένος άνθρωπος, είχε διατελέσει καθηγητής στο παλαιό παρελθόν, όμως η ιερωσυνη τον κέρδισε και την υπηρέτησε με πολύ αφοσίωση ως τη τελευταία του πνοή Αύριο Κυριακή στις 11.00, η σωρός του θα βρίσκεται προς προσκύνημα στον ναό που υπηρέτησε και λάτρεψε τόσα χρόνια, στον ναό του Αγ. Βλασίου Ξυλοκαστρου. Στις 12.00 θα ψαλλει η εξωδιος ακολουθια.
 Επίσης υπήρξε και κοινοτικός γραμματέας στην τ. κοινότητα του Κάτω Λουτρού. 
Εμείς,,..ας έχουμε την ευχή και την ευλογία του!!! Συλλυπητήρια στους συγγενείς του αγαπητού Παπα Σπύρου

Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (02/07) σε ηλικία 89 ετών, η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Επί 50 χρόνια υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.  
Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη της Ρωσίας.
Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ..

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων» στην οποία συμμετείχε μαζί με το σύζυγό της, Βύρων Πάλλη..

Κατά την διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές σειρές.  Είχε παίξει, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Βυσσινόκηπος», «Λεωφορείον ο Πόθος», «Ο Θάνατος του εμποράκου», «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» κ.ά. καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές «Οι δίκαιοι», «Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη», «Άφρικα», «Ανατομία ενός εγκλήματος» και «Η αγάπη άργησε μία μέρα», του Κώστα Κουτσομύτη,  για την ερμηνεία της στην οποία είχε αποσπάσει, μάλιστα και Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου.
 Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Δημήτρης Μυράτ, Δημήτρης Χόρν, Μίνως Βολανάκης, Ζύλ Ντασσέν, Frank Hauser, Γιούρι Λιουμπίμοφ, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος κ.α.
 Ήταν μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα που διατηρούσε η ηθοποιός στο facebook.
«Με βαθειά οδύνη και πόνο ψυχής ανακοινώνουμε ότι η πολυαγαπημένη μας Αφροδίτη Γρηγοριάδου ''έφυγε'' απο τη ζωή χθες βράδυ, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.


Οι αγαπημένοι της μαθητές, οι φίλοι & οι συνάδελφοί της εκφράζουμε τα ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στην κόρη της Κοραλία Καράντη, τον εγγονό της Εδουάρδο κ' τους στενούς συγγενείς της. Η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020» αναφέρει η ανακοίνωση.
Συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη
Πριν ακόμη γίνει γνωστή στο κοινό με την ευγενική της μορφή, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου είχε συναρπάσει ολόκληρη την Ελλάδα με την ήρεμη και γλυκιά της φωνή, ως πρωταγωνίστρια στη θρυλική ραδιοφωνική σειρά «Το Σπίτι των Ανέμων». Ήταν το εφαλτήριο μιας μακράς πορείας με συνέπεια και ήθος, σε κάθε μορφή της υποκριτικής τέχνης, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην τηλεόραση. Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου και ο σύζυγός της, Βύρων Πάλλης, ήταν ένα από τα δημιουργικά, διακριτικά και αξιοσέβαστα ζευγάρια του ελληνικού θεάματος. Η παρουσία της, όπως έχει αποτυπωθεί στην οθόνη, θα συνεχίσει να θυμίζει τη σοβαρότητα, με την οποία αντιμετώπισε την τέχνη της. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Κοραλία Καράντη και στους πολυάριθμους φίλους της.


Euro 2004: Σαν σήμερα το «πειρατικό» και η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

 

Μέχρι το 2004 η 4η Ιουλίου ήταν για τους Έλληνες μια απλή καλοκαιρινή ημέρα όπως όλες οι άλλες. Η 4η Ιουλίου του 2004 όμως ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανένας Έλληνας, ήταν η μέρα που η Εθνική μας κατέκτησε το Euro και ανέβηκε το… Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Πριν από 16 χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2004, μια παρέα Ελλήνων με παντελή άγνοια κινδύνου ξεκίνησε για ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι στη χώρα του Βάσκο ντα Γκάμα. Κύριο μέλημά τους ήταν να διασκεδάσουν το παιχνίδι, να ζήσουν με κάθε τρόπο και με μάξιμουμ ένταση τη συμμετοχή τους, να δρέψουν ό,τι τους προσφερόταν … Όπως είχε εξηγήσει ο Γερμανός ηγήτορας της αποστολής στους άνδρες του «εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αν όλα πάνε καλά, να παρατείνουμε

Έρχονται 2.500 μονιμοποιήσεις στο ΕΣΥ

Έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός ότι οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας, θα μονιμοποιηθούν. Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν κι αυτοί.
Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ.
Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πάμε με τον κύριο Κικίλια. Καλημέρα Υπουργέ.
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Καλημέρα σας κύριε Αυτιά και σε όλους τους τηλεθεατές σας.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τι λέει ο πρώτος έλεγχος του Υπουργού Υγείας στο μεγάλο νησί, στη φρεγάτα του τουρισμού;
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Έτσι είναι. Η Κρήτη είναι  η ναυαρχίδα του τουρισμού μας. Είναι  ένα πανέμορφο νησί, το υγειονομικό σύστημα είναι  εδώ στο σύνολό του για να το στηρίξει και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε, κύριε Αυτιά.
Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αυτά τα πρώτα κρούσματα πόσο ανησυχούν τον Υπουργό Υγείας και

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ