Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Αήττητος και πρωταθλητής στο γήπεδο

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1: Τα γκολ της αναμέτρησης και το πρώτο χαμένο πεναλτι του Βαλμπουενά (vid)
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με σκορ 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Χασάν και πήρε το πρωτάθλημα χωρίς να υπολογίζει την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ.
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Αήττητος και πρωταθλητής στο γήπεδοΗ κούραση έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνιση της στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες νίκησαν τον ΟΦΗ με 2-1 κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αλλά όπως και να ‘χει διατήρησε το αήττητο πετυχαίνοντας την 5η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια των play offs. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί των Κρητικών κατέκτησε τον τίτλο και

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Κυριάρχησε και επικράτησε δίκαια η Ένωση

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-2: Κυριάρχησε και επικράτησε δίκαια η Ένωση
Ένας ήταν ο δικέφαλος στην Τούμπα και φορούσε κιτρινόμαυρα. Η ΑΕΚ, μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, στρίμωξε από την αρχή στα σχοινιά τον ΠΑΟΚ και πήρε δίκαια την νίκη με 2-0. Αποτέλεσμα που φέρνει τους δύο αντιπάλους ισόβαθμους στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν καταλυτική,

Ανασχηματισμός: Ποιους… τελειώνει & πότε ο Μητσοτάκης -Ποιοι νέοι μπαίνουν

 
 
Μετά το βέτο Σαμαρά που «πάγωσε» τον ανασχηματισμό, φαίνεται ότι το Μαξίμου, κατόπιν και σχετικών συνεννοήσεων με τον πρώην πρωθυπουργό, φαίνεται ότι το Μαξίμου επανέρχεται, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι είναι όμηρος των εσωκομματικών ισορροπιών. Προς αυτή την κατεύθυνση

Σκανδαλώδης αντιμετώπιση από τον ΕΟΠΥΥ η σύμβαση με την Αρχειοθήκη ΑΕ. Παραλίγο εμπλοκή στις πληρωμές


Στις 30 Ιουνίου έληξε η σύμβαση που είχε ο ΕΟΠΥΥ με την εταιρεία Αρχειοθήκη ΑΕ, βάση της οποίας η εταιρεία είχε αναλάβει την οργάνωση και αποθήκευση του αρχειακού υλικού που παραλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ από τους συμβεβλημένους παρόχους και αφορά τις μηνιαίες υποβολές (πράξεις), τις οποίες υποβάλλουν προς αποζημίωση. Αυτό θα είχε τον κίνδυνο να επιστρέψει ο ΕΟΠΥΥ στην εποχή που πλήρωνε τους παρόχους με καθυστέρηση πάνω από επτά μήνες.


Τα πράγματα περιεπλάκησαν, ακόμα πιο πολύ, με επιστολή της Αρχειοθήκης ΑΕ που γνωστοποιούσε στον ΕΟΠΥΥ ότι θα ενημερώσει της εταιρείες courier να μην δέχονται από την 1η Ιουλίου παραπεμπτικά από τους παρόχους για να τα φέρουν στους χώρους της. Αυτό σήμαινε σοβαρή εμπλοκή εν μέσω κρίσης πανδημίας στις πληρωμές των παρόχων και κίνδυνο να γυρίσει στους επτά μήνες η πληρωμή των παρόχων. ...................

Δύσκολή πρωτη νίκη ο Παναθηναϊκός 2-0 τον αποδεκατισμένο Άρη.

Παναθηναϊκός - Άρης: Το γκολ του Κουρμπέλη για το 1-0 (vid)
Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του αποδεκατισμένου Άρη και σημείωσε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ. Το ματς έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη στο ΟΑΚΑ.
Απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε μόλις με 14 παίκτες στην αποστολή της οι «πράσινοι» έπειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα, άνοιξαν το δρόμο προς τη νίκη, χάρη σε ένα πολύ ωραίο γκολ του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 41', με κλέψιμο

'Εκτακτο Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 23 νέα κρούσματα και πόσα είναι εισαγόμενα

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των 10 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανάμεσά τους και ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης
O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (01/7)  23 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Τα νέα κρούσματα είναι 1 από Ροδόπη, 2 από Καστοριά, 1 από Αττική, 8 από ΠΕ Ξάνθης,  4 εισαγόμενα από τον Προμαχώνα, 2 από Αλβανία , 4 από πτήσεις εξωτερικού και 1 από Κάρπαθο.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σοκ: Πέθανε από ανεύρυσμα ο αναλυτής της εθνικής Σταμάτης Αντωνίου – Ηταν μόλις 42 ετών

Θλίψη: Πέθανε ο επιχειρηματίας Λάκης Παπαδόπουλος 
Σε ηλικία 42 ετών πέθανε ο Σταμάτης Αντωνίου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Σταμάτης Αντωνίου ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της εθνικής ανδρών, ως αναλυτής, ενώ υπήρξε ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του Θριάμβου Χαϊδαρίου. Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις κόρες με τη Σοφία Κοτρίδη, κόρη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μπάμπη Κοτρίδη. Ο θάνατός του οφείλεται σε εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Super League 1 εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα: Ντέρμπι «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ, με ΟΦΗ ο Ολυμπιακός

Super League 1: Ντέρμπι «δικεφάλων», δράση στο ΟΑΚΑ, με ΟΦΗ ο Ολυμπιακός
Τετάρτη 1/7 σήμερα όπου  διεξάγεται εμβόλιμα η 5η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1 με τρεις αναμετρήσεις να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας.
Στις 19:15, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Νέο πρόσωπο στην αποστολή των «πρασίνων» ο Σπύρος Τζαβίδας αντί του Ξενόπουλου,εκτός ο Νάγκι που ακολουθεί θεραπεία. Η ομάδα του Γιώργο Δώνη δεν διεκδικεί κάτι στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά θέλει να κυνηγήσει μία νίκη. Ο Άρης που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι δεν ανακοίνωσε αποστολή.
Στις 21:00 ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται στην Τούμπα, σε ένα ντέρμπι «δικεφάλων» με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Εκτός αποστολής έμειναν οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρης Πέλκας. Χωρίς τον Μιχάλη Μπακάκη η Ένωση, αλλά ο Μάσιμο Καρέρα συμπεριέλαβε τους Έλντες Λόπες και Βασίλη Μπάρκα.
Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται στο Καραϊσκάκη , με τον αήττητο και πρωταθλητή Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον ΟΦΗ με στόχο μία ακόμα νίκη στα Playoffs. Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ματιέ Βαλμπουενά. Χωρίς τον Λισάντρο Σεμέδο οι Κρητικοί στο Φάληρο, ενώ απόντες είναι κι οι μακροχρόνια τραυματίες Κοσμάς Τσιλιανίδης και Φελίπε Σόουζα.


Καθαρισμός παραλιών στο Κορινθιακό ( ΔΕΡΒΕΝΙ - ΞΥΛΟΚΣΤΡΟ - ΣΥΚΙΑ) / ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / 4 Ιουλίου 2020


Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνουν, το Σάββατο 4 Ιουλίου, εθελοντικό καθαρισμό σε παραλίες στο Κορινθιακό.
Οι εθελοντικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις παραλίες Δερβενίου, Συκιάς και Ξυλοκάστρου.
Η εταιρεία RAM EUROPΕ, θα βοηθήσει στον καθαρισμό των παραλιών με ειδικά μηχανήματα.
Τα σημεία συνάντησης, είναι:
1) Στο Δερβένι, η Κεντρική Πλατεία Δερβενίου,
2) Στη Συκιά, η είσοδος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Συκιάς,
3) Στο Ξυλόκαστρο, το parking στο τουριστικό περίπτερο.


Η ώρα συνάντησης σε όλα τα σημεία είναι 9 το πρωί.
Ημέρα & ώρα: 4 Ιουλίου 2020 - από τις 9:00πμ έως τις: 1:00μμ
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα μεριμνήσει για τη σωστή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εθελοντών, καθώς και τους θα παρέχει μάσκες, σακούλες και γάντια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΣΕΠ: Έρχονται τρεις προκηρύξεις για 1.255 μόνιμες θέσεις (έγγραφο)

 
Τρεις προκηρύξεις για 1.255 μόνιμες θέσεις επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.  Πρόκειται για
-Την προκήρυξη του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ) για την πλήρωση 26 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ κατηγορίας και της Τράπεζας Ελλάδος για την πλήρωση 6 θέσεων ΔΕ κατηγορίας.
– Την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση 1209 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας και
-Την προκήρυξη της ΑΕΠΠ 1 θέσεως ΕΕΠ Φαρμακοποιών και 9 θέσεων ΕΕΠ Νομικής.


  aftodioikisi.gr.

Δωρεά 10.000 υγειονομικών μασκών στη Βουλή των Ελλήνων

  
 
                                                                                                   Αθήνα, 1 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 10.000 επιπλέον μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού εξοπλίστηκε η Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων, με δωρεά του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανοχής και Ειρήνης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ενωμένοι υποτάσσουμε τον Covid-19». Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς η συγκεκριμένη δωρεά πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και τη διαμεσολάβησή του, ως μέλους του Oργανισμού.
Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Καιρίδη για την παρέμβασή του, η οποία ήταν αποφασιστική προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η τόσο χρήσιμη και πρακτική δωρεά στη Βουλή των Ελλήνων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Ξεκίνησαν οι εργασίες διαγράμμισης στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου - Πατρών σε σημεία όπου υπέδειξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κορινθίας και θα συνεχισθούν προκειμένου στη βελτίωση του οδικού δικτύου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων παρευρέθηκε στις εργασίες διαγράμμισης παρακολουθώντας την πορεία εξέλιξης των εργασιών. Στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας των πολιτών χαρακτηριστικά τόνισε πως «συστήνουμε προσοχή στον κόσμο ύστερα από την αύξηση  που παρατηρείται στους δρόμους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ζητάμε την κατανόηση τους λόγω των έργων προκειμένου στο σωστότερο για την ασφάλεια όλων μας αποτέλεσμα»
  
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Γιώργος Ψυχογιός: Μοναδικός στόχος και δύναμη μας η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ψυχογιού, στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής.

Οφειλές Δήμων: Ποιες νομοθετικές αλλαγές κοινοποίησε η ΑΑΔΕ

Τους Δήμους αφορούν οι περισσότερες από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε Έγγραφο (αριθμ.Ε.2095/26.6.2020) του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αντικείμενο ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της Έκθεσης του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2019

 
Την Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το έτος 2019, με  τίτλο «Εξ αποστάσεως αγορές, αλλά με προσοχή. Για να είμαστε ασφαλείς!» επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης, ο οποίος συνοδευόταν από τη Βοηθό Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Βασιλική Μπώλου.
Ο κ. Ζαγορίτης παραδίδοντας την Έκθεση ανέφερε: «Με τον τίτλο της Έκθεσης θέλαμε να σηματοδοτήσουμε το ζήτημα των ασφαλών συναλλαγών στο διαδίκτυο. Είναι δε ευρηματικός ο τίτλος αυτός, καθώς λόγω της συγκυρίας της πανδημίας είχαμε πολύ αυξημένη κίνηση στις διαδικτυακές, τις εξ αποστάσεως αγορές, από ηλεκτρονικά καταστήματα. Δυστυχώς είχαμε και αφερέγγυους πωλητές, οι οποίοι προπληρώνονταν, συνήθως για ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως