Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΟΛΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη (6/5) - Ποια τα αιτήματα των καθηγητών

https://i0.wp.com/enypografa.gr/wp-content/uploads/2019/06/5o-gymnasio-amarousiou.jpg?fit=702%2C336&ssl=1
Τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν οι καθηγητές την Τετάρτη 6 Μαΐου διαμαρτυρόμενοι για το πρόωρο, όπως ισχυρίζονται, άνοιγμα των σχολείων.
Η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση για τις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.
Οι καθηγητές θα πρέπει να βρίσκονται από αύριο (6/5) στις σχολικές μονάδες αλλά κάνουν λόγο για ελλείψεις σε ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στα σχολεία, για μη απολυμάνσεις κτιρίων και μη πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σε οικονομική απόγνωση τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Κορινθίας- Επιστολή της ΕΠΣ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη

 
 Η ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη , η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ και στους 4 βουλευτές του Νομού Κορινθίας, αναφέρεται στην  τραγική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα 49 σωματεία της, μια κατάσταση που επλήγη ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19 και ζητά την άμεση επιχορήγηση αυτών από  την Πολιτεία.

Η Επιστολή της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Προς: Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Κύριε Υφυπουργέ,
Γνωρίζοντας την καλή διάθεση και την ευαισθησία σας σε σχέση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εν προκειμένω για το ποδόσφαιρο, ενώνουμε την φωνή μας με το αίτημα της Ε.Π.Ο. αλλά και των άλλων Ε.Π.Σ. της πατρίδας μας, προκειμένου τα ερασιτεχνικά σωματεία να επιχορηγηθούν άμεσα από την Πολιτεία. Είναι περιττό να σας αναλύσομε την τραγική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα σωματεία, μια κατάσταση που επλήγει ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.
Η Ένωσή μας απαριθμεί 49 σωματεία είναι δέκτης παραπόνων και πιέσεων από τους παράγοντες, οι οποίοι δηλώνουν ότι χωρίς οικονομική στήριξη, κινδυνεύουν οι ομάδες τους να μην συμμετέχουν στα πρωταθλήματα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Σας καλούμε να σκύψετε στο πρόβλημα που υπάρχει στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και να δώσετε λύση έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στο άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε.
Για το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας
Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχάλης Τσιχριτζής                                              Παναγιώτης Βράκας
Κοινοποίηση:
1.     Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
2.     Χρήστο Δήμα (Βουλευτή Κορινθίας)
3.     Νικόλαο Ταγαρά (Βουλευτή Κορινθίας)
4.     Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάδη (Βουλευτή Κορινθίας)
5.     Γεώργιο Ψυχογιό (Βουλευτή Κορινθίας)

Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο


Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα από την εμφάνιση της πανδημίας ανέρχονται σε 2.642.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 146.
Δείτε LIVE την ενημέρωση:

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Τον Ιούνιο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ -Το χρονοδιάγραμμα


Για τον Ιούνιο με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 9/6 προσδιορίζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πολυσυζητημένο  Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το

To Αστεροσκοπείο στο Κρυονέρι Κορινθίας θα επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας


    
  Κόρινθος  05-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, κοντά στο Κιάτο, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο εν λόγω αστεροσκοπείο -που υπάγεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- προγραμματίζεται η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που απορρυθμίζει την περιβαλλοντική νομοθεσία και οδηγεί σε πολιτικές καταστροφής και λεηλάτησης  του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Ένα νομοσχέδιο κυριολεκτικά περιβαλλοντοκτόνο, το οποίο καταστρατηγεί ευρωπαϊκές οδηγίες, οδηγεί τη χώρα σε βέβαιη καταδίκη και πρόστιμα από την

Συμβουλές για να νικήσουμε το άγχος και την απομόνωση από τη Ρία Μαργέτη και την Ειρήνη Κοκκορού

 
*φωτο Ρία Μαργέτη


Στην κρίση που διανύουμε, η τηλεργασία έχει γίνει ο κανόνας για πολλους επαγγελματίες. Ρωτήσαμε τη Ρία Μαργέτη, ψυχολόγο-σύμβουλο ψυχικής υγείας και την Ειρήνη Κοκκορού, κοινωνική λειτουργό,  πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της τηλεργασίας στο σημερινό, ιδιαίτερο πλαίσιο, καθώς και πώς να αντιμετωπίσουμε το άγχος που μας προκαλεί η αβεβαιότητα και η απομόνωση.   


 Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουμε λιγότερο απομονωμένοι;
Ειρήνη Κοκκορού
Ειρήνη Κοκκορού
E.K.: «Τι μπορούμε να κάνουμε; » Αυτή είναι μία ερώτηση που αιτείται απάντησης σε ένα γενικό κανόνα. Ευτυχώς οι άνθρωποι είμαστε οι εξαιρέσεις στο γενικό κανόνα. Ο καθένας/μία με το δικό του ιδιαίτερο, μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο. Αυτή η εποχή του εγκλεισμού λόγω πανδημίας το αναδεικνύει αυτό. Στην

Αυτή είναι η Επιτροπή που θα αλλάξει το “Νόμο Σπίρτζη”για τις Δημόσιες Συμβάσεις

Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Α’ 91/3.5.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 4.5.2020), δημιουργήθηκε “Κυβερνητική Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων”, η οποία θα λειτουργεί ως Ομάδα Διαχείρισης Έργου“για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ν.4412/2016”, δηλαδή του πολυσυζητημένου, ειδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,“Νόμου Σπίρτζη”.
Ειδικότερα, η Επιτροπή θα λειτουργεί ως Ομάδας Διαχείρισης Έργου “για τη θέσπιση νέου πλαισίου για τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την προώθηση των απαραίτητων δράσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών”.
Η Επιτροπή αποτελείται από:

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".


       Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Λουτράκι  05/05/2020
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                  Αριθμ. Πρωτ.:  6605
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -                        
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                   
---------------------------------------               

           
            Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  την 5η Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 μ.μ., για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σε συνέχεια της από 04/05/2020 διακοπείσας συνεδρίασης:

Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο: Ιστορικό περιβαλλοντικό έγκλημα το αντι-περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

 



Κόρινθος, 04 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου


Το Νομοσχέδιο για το δήθεν εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, κατατέθηκε στη  Βουλή εν μέσω πανδημίας και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς επαρκή διαβούλευση για το σύνολο των άρθρων και με στόχο να ακυρώσει τη νομική προστασία του περιβάλλοντος.
Το Νομοσχέδιο αντίκειται στη διεθνή, κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Μεταξύ των άλλων:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙ ΕΠ ΟΔΟΥ ΝΟ 19 ΡΕΙΤΟ - ΣΟΦΙΚΟ - ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ




     Κόρινθος  05-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες Δευτέρα 4 Μαΐου, όπου εγκρίθηκαν όσο αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας οι όροι διακήρυξης των τευχών δημοπράτησης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο 19 ΡΕΙΤΟ – ΣΟΦΙΚΟ – ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ προϋπολογισμού περί του 1.000.000€.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, αναφέρθηκε σ ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο πέρασε από Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας εκπόνησε μελέτη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του. Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης τευχών δημοπράτησης και η συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού του ανωτέρω έργου.
Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιου είδους έργα μεγάλης αναγκαιότητας. Ο κ. Γκιολής τόνισε πως ο επαρχιακός δρόμος από το Αγγελόκαστρο προς τη Δήμαινα Αργολίδος - ένας δρόμος που επί χρόνια δεν έχει ασφαλτοστρωθεί - είναι ένα σημαντικό έργο που επιπροσθέτως συνδέει δύο νομούς και βοηθά στην ανάπτυξή τους αμφίδρομα. Χαρακτηριστικά όπως είπε «Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, είναι εδώ για μεγάλα έργα, έργα που και προεκλογικά επισημάνθηκαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί πλέον η υλοποίησή τους».
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη